Πρόκειται για:

 1. Παρουσίαση νέου κύκλου σεμιναρίων του ΙΑΝΟΥ για την περίοδο Άνοιξη 2021 μέσω live streaming. Οι διδάσκοντες των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων (Άνοιξη 2021). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το σεμινάριο που τον ενδιαφέρει και να λύσει τυχόν απορίες του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 26/2 στις 18:00, IANOS | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ | ΑΝΟΙΞΗ 2021
  YOUTUBE LIVE STREAMING

Δημιουργική γραφή | Διόρθωση και Επιμέλεια κειμένων | Εικονογράφηση
Eξ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning)

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων Άνοιξης 2021 μέσω livestreaming από το κανάλι Youtube και τη σελίδα του ΙΑΝΟY στο Facebook.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων της Αθήνας θα μεταδοθεί, την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00, ενώ της Θεσσαλονίκης την Τρίτη, 2 Μαρτίου, στις 18:00.

Πρόγραμμα παρουσίασης:
18.00 Δημιουργική γραφή
19.30 Διόρθωση-Επιμέλεια Κειμένων

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το σεμινάριο που τον ενδιαφέρει και να λύσει τυχόν απορίες του.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟS, δίνοντας τη μέγιστη σημασία στην προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στα σεμινάριά της, καθώς και των διδασκόντων σε αυτά, όπως και το φθινόπωρο που μας πέρασε θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα των διά ζώσης σεμιναρίων μέσω αντι-covid τμημάτων, όπου η διδασκαλία θα γίνεται με φυσικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας zoom, τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι σε όλα τα Σεμινάρια της Άνοιξης μπορούν να συμμετάσχουν εκτός από τους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Youtube Link: https://youtu.be/8b7AHo85g3A
Αναλυτικές πληροφορίες στο www.ianos-seminaria.gr

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια
Τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013 και ήδη έχουν λειτουργήσει δεκαέξι επιτυχημένοι κύκλοι μαθημάτων. Απευθύνονται σε όσους στοχεύουν να μυηθούν στα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους (νέοι συγγραφείς) σε όσους προσβλέπουν σε υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων (διορθωτές-επιμελητές κειμένων) και σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ενώ παρέχουμε τη δυνατότητα και εξ αποστάσεως (e-learning) μαθημάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας
Σταμάτης Νικηταράς, T 210 3217929, F 210 3217686, E [email protected]

Ακολουθούν αναλυτικά τα σεμινάριά μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω zoom τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες), καθώς και τα εξ αποστάσεως (e-learning, ασύγχρονα μαθήματα):

Διά ζώσης εργαστήρια στην Αθήνα
Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

 Μυθιστόρημα: Οδηγίες χρήσης Αμάντα Μιχαλοπούλου
 Διήγημα – Νουβέλα: Ξεκλειδώνοντας τη μικρή φόρμα Χρήστος Οικονόμου
 Διήγημα – Νουβέλα: Το επόμενο βήμα Χρήστος Οικονόμου
 Αστυνομική αφήγηση: από τον γρίφο στη λογοτεχνία Ευτυχία Γιαννάκη
 Ποιητική συνάντηση Στρατής Πασχάλης
 Παιδικό και νεανικό βιβλίο: Λύνοντας την κόκκινη κλωστή Μαρία Αγγελίδου – Ελένη Σβορώνου
 Διασκευή πεζού κειμένου για σενάριο και παράσταση Δημήτρης Κουρούμπαλης

Εργαστήριο Διόρθωσης-Επιμέλειας κειμένων (2 κύκλοι, 4 επίπεδα)
 Δημήτρης Θάνας – Πελαγία Μαρκέτου

 1. Εισαγωγή στη διόρθωση κειμένων
 2. Εργαστηριακό τμήμα διόρθωσης κειμένων
 3. Εισαγωγή στην επιμέλεια κειμένων
 4. Εργαστηριακό τμήμα επιμέλειας κειμένων

Εργαστήριο Εικονογράφησης
Σβετλίν

Διά ζώσης εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη
Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

 Πεζογραφία (για αρχάριους): Πώς γίνεται η αρχή Σοφία Νικολαΐδου
 Πεζογραφία (για προχωρημένους): Γράφω το δικό μου βιβλίο Σοφία Νικολαΐδου
 Διήγημα – Νουβέλα: Μυθοπλασία – Εργαλεία, ψεύδη και χειρισμοί Γιάννης Σκαραγκάς
 To σύμπαν της Ποίησης Βασίλης Αμανατίδης
 Παιδικό και νεανικό βιβλίο: Γράφοντας βιβλία που θα αγαπηθούν Άρης Δημοκίδης
 Σενάριο: Θεωρία και τεχνικές Γιάννης Σκαραγκάς
 Θέατρο: Η γραφή στη σκηνή Γιάννης Σκαραγκάς

Εξ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning)
Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

 Μυθιστόρημα – Από την πρώτη ύλη στο έργο τέχνης Κώστας Καβανόζης
 Διήγημα – Νουβέλα: Ξεκλειδώνοντας τη μικρή φόρμα Χρήστος Οικονόμου
 Διήγημα – Νουβέλα: Βήμα βήμα προς την κορυφή Χρήστος Οικονόμου
 Αστυνομική αφήγηση: από τον γρίφο στη λογοτεχνία Ευτυχία Γιαννάκη
 Ποιητική συνάντηση Στρατής Πασχάλης
 «Στο κάτω-κάτω της γραφής» – Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχέσης με το παιδικό και νεανικό βιβλίο Μαρία Αγγελίδου – Ελένη Σβορώνου
 Θεατρική Διασκευή Στρατής Πασχάλης
 Σενάριο: Θεωρία και τεχνικές Γιάννης Σκαραγκάς

Εργαστήριο Διόρθωσης κειμένων (Έναρξη: 5 Απριλίου 2021)
(συντονισμός: Δημήτρης Θάνας)
 Διδάσκοντες: Δημήτρης Θάνας – Πελαγία Μαρκέτου
Εργαστήριο Επιμέλειας κειμένων (Έναρξη: 5 Απριλίου 2021)
(συντονισμός: Δημήτρης Θάνας)
 Διδάσκοντες: Δημήτρης Θάνας – Πελαγία Μαρκέτου

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Περισσότερες πληροφορίες, πατήστε: https://www.ianos-seminaria.gr/el/main/index

Σας αποστέλλουμε και το Link για το livestreaming του γεγονότος σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να το μεταδώσετε ζωντανά.

Το link του livestreaming είναι εδώ: https://youtu.be/8b7AHo85g3A

Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας: https://www.youtube.com/embed/8b7AHo85g3A

 1. Παρουσίαση βιβλίου της Νάγιας Δαλακούρα «ΘΡΑΣΣΑ. Η μάγισσα της Θράκης», από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Με φόντο το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσμος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της Δύσης και µυημένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής… Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 18:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λεύκη Σαραντινού (ιστορικός και συγγραφέας), Κλεονίκη Ρουπγίδου (εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής) και η συγγραφέας Νάγια Δαλακούρα (αρχαιολόγος-μουσειολόγος)

Θα συντονίζει η Μαρία Σταυροπούλου, νομικός.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE
ΘΡΑΣΣΑ. Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΝΑΓΙΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ| ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Link: https://youtu.be/KDr-wZrVK34
Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/thrassa-0507694#peris.plirof.tab

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οροσειρά Ροδόπης, σωτήριον έτος 1206
Στη σκιά των βουνών της Ροδόπης, που από αιώνες χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους, σταυροφόροι και Βούλγαροι σεργιανούν ανενόχλητοι στις βυζαντινές καστροπολιτείες. Εκεί, ο παγανισµός παλεύει µε τον χριστιανισµό, σκοτεινές µαγγανείες αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της καθημερινότητας, κακόφηµα καπηλειά µετατρέπονται σε τόπους εξοµολογήσεων και µια νεαρή Θράσσα αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάµεσα σε δύο ανισόρροπους κόσµους.
Με φόντο το πολυπολιτισµικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσµος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της ∆ύσης και µυηµένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής.
Στον επικό αυτό κόσµο, η Ζωή, Θράσσα αρχοντοπούλα από τη Μοσυνούπολη, αναζητεί επίµονα την ταυτότητά της. Στο ταξίδι της στα κάστρα της Θράκης θα τη συντροφεύουν άγιοι και δαίµονες, πολύτιµοι συνοδοιπόροι, όπως ο Βάραγγος Μποργκ, ο βογιάρος Πέταρ, η καπήλισσα Ξένη, η οιωνοσκόπος Κρεµασία, οι µοναχοί του Παπικίου όρους, αλλά και οι θρυλικές µορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης, του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, του τσάρου Καλογιάννη των Ασέν και πολλών ακόµη µικρών ή µεγάλων ηρώων του 13ου αιώνα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο μυθιστόρημά της με τίτλο Το λιμάνι των χαμένων γυναικών.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο πατήστε: https://www.ianos.gr/thrassa-0507694#peris.plirof.tab

Σας αποστέλλουμε και το Link για το livestreaming του γεγονότος σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να το μεταδώσετε ζωντανά.

Το link του livestreaming είναι εδώ: https://youtu.be/KDr-wZrVK34

Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας: https://www.youtube.com/embed/KDr-wZrVK34

 1. Παρουσίαση βιβλίου της Δήμητρας Παπαδήμα, «Βίος Βίας», από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ένα μυθιστόρημα με έντονες αυτοβιογραφικές στιγμές. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 18:00. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE
  ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ | ΒΙΟΣ ΒΙΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Link: https://youtu.be/AptgImMaEP8
Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/vios-vias-0508125

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ξύπνησα ξημερώματα «δαρμένη» από τα ίδια παράξενα όνειρα! Κουκουλώθηκα με το πάπλωμα! Να κρυφτώ! Να ξεφύγω! Από τα όνειρα; Ή από την πραγματικότητα; Έσφιξα τα δόντια! Έπρεπε να τελειώνω με το χρόνιο παραμύθιασμα! Με λίγα λόγια, απαίτησα από τον εαυτό μου να
δώσει τίτλο στη μέχρι τώρα ζωή μου! Στον Βίο μου… «Τι βίο έχω ζήσει μέχρι τώρα;» «ΒΙΑΣ», ούρλιαξε εκείνη η φωνή μέσα μου που συνεχώς τη διατάζω να βγάλει τον σκασμό! ΒΙΟΣ ΒΙΑΣ! Ναι! Έτσι είναι! Ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι ή μια μονοκοντυλιά, και ο ΒΙΟΣ γίνεται ΒΙΑΣ! Ξεκίνησα το γράψιμο… Εδώ μέσα είμαι σε αυτές τις γραμμές, σε αυτές τις σελίδες… Ένας σύνθετος άνθρωπος που σπάει εύκολα αλλά και τα σπάει εύκολα! Εδώ μέσα είμαι, μια απλή γυναίκα με κοινή, απλή λογική που δεν τη διαπραγματεύομαι! Μια γυναίκα έτοιμη για όλα! Είναι δύσκολο
να το δεχτείς, το παραδέχομαι και με δέχομαι!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
«Γεννήθηκα ανάποδα, με τα πόδια σαν κουπιά στο σεληνόφως! Γιατί είχε πανσέληνο! Διάβαζα πολύ, σκεφτόμουν πολύ και άκουγα πολύ δυνατά μουσική! Πρώτα άρχισα να γράφω πεζά και ποιήματα και μετά σπούδασα κλασικό χορό και θέατρο! Και αυτό κάνω εδώ και τριάντα χρόνια τώρα! Γράφω και ερμηνεύω ρόλους! Όταν μου δίνεται η ευκαιρία, χορεύω! Και έτσι μάλλον θα συνεχίσω!»

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο πατήστε: https://www.ianos.gr/vios-vias-0508125

Σας αποστέλλουμε και το Link για το livestreaming του γεγονότος σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να το μεταδώσετε ζωντανά.

Το link του livestreaming είναι εδώ: https://youtu.be/8b7AHo85g3A

Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας: https://www.youtube.com/embed/8b7AHo85g3A

Για να παρακολουθήσετε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις κάντε την εγγραφή σας (subscribe) στο κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο Youtube!