Η συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη μας «Φιλαναγνώστη» Αυγερινού

Μια διαφορετική συνέντευξη σήμερα στον «Φιλαναγνώστη» μας. Διαφορετική γιατί αφορά τόσο στην συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου και στο βιβλίο της «Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις WELLDONE.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.Μιλήστε μας για το βιβλίο σας με τίτλο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», το οποίο έγινε η αφορμή να γνωρίσουμε το έργο και τις δράσεις σας. Ποια είναι η αληθινή ιστορία της Διώνης;
Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα μεγάλα όνειρά μου που είχα από παιδί. Είναι ένα πολυθεματικό και διαδραστικό βιβλίο το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να είναι δύο βιβλία στην ουσία ενωμένα σε ένα. Από τη μια πλευρά είναι «Η Μεγάλη Επιστροφή» που αποτελεί ένα μεσαωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων. Ενώ από την άλλη «Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» που αποτελεί ένα παιδικό μουσικό εικονοβιβλίο που συνοδεύεται από ένα ένθετο με προτεινόμενες δραστηριότητες! Η εξαιρετική εικονογράφηση της πολυαγαπημένης μου Λιάνας Δενεζάκη σε συνδυασμό με τα δέκα εκπληκτικά τραγούδια να το συνοδεύουν μας ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς και δίνουν φωνή σε κάθε ζώο το οποίο οραματίζεται να μπει στο παλάτι και να διεκδικήσει ειρηνικά τη θέση που του αξίζει. Η επανάσταση των ζώων, αυτό το οποίο διαπραγματεύεται το βιβλίο μου γίνεται δίχως ίχνος βίας ενώ η «τιμωρία» στους ανθρώπους που πλήγωσαν τη Διώνη και κατά συνέπεια τους φίλους της, είναι η εκπαίδευσή τους σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής όπου τα ζώα και οι άνθρωποι θα είναι ίσοι. Έναν κόσμο αγάπης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου τα ζώα είναι με μας και όχι για μας. Η Διώνη βρέθηκε το 2011 αιμόφυρτη σε ένα κεντρικό σημείο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, της πόλης που γεννήθηκα και ζω τα τελευταία 14 χρόνια, μόνη και φοβισμένη να αργοπεθαίνει και να μη νοιάζεται κανείς για την τύχη της. Μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά, πυροβολημένη στα πόδια σε μια λίμνη αίματος, περήφανη και αξιοπρεπής να περιμένει καρτερικά αυτό που φοβούνται όλα τα ακηδεμόνευτα ζώα. Έναν μαρτυρικό θάνατο. Αυτή είναι η τύχη τους. Ας μη γελιόμαστε. Τη συνάντησα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, σε μια περίοδο μεγάλου πένθους για την αγαπημένη μου μαμά και εκείνη με έσωσε πρώτη και μετά εγώ εκείνη. Ένιωσα απέχθεια, θυμό και λύπη όχι τόσο για το έγκλημα όσο για την απάθεια των ανθρώπων γύρω της που τύχαινε να είναι και συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί! Οι σκύλοι που διασώζουμε πολύ συχνά σώζουν πρώτοι εκείνοι εμάς και αυτό είναι κάτι μαγευτικό στη σχέση ζωής που χτίζουμε μαζί τους. Περάσαμε πάρα πολλά μέχρι να γίνει καλά και τη λύτρωσή της από τους εφιάλτες της τη χρωστώ στον Δάσκαλο μου ως εκπαιδεύτρια σκύλων, τον Δημοσθένη Μουμιάδη που μας κράτησε από το χέρι και μας υποσχέθηκε να μας φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου αλώβητες και νικήτριες.
Στο βιβλίο μου αυτό η Διώνη ηγείται ενός πολύ όμορφου και ειρηνικού αγώνα. Παίρνει μαζί τα όλα εκείνα τα ζώα που έχουν γίνει η τροφή μας, τα ρούχα μας, ο καλλωπισμός μας, όλα εκείνα που έχουν φυλακιστεί σε κλουβιά και πάρκα αναψυχής, εκείνα που εξαιτίας του ανθρώπου απειλούνται με εξαφάνιση, εκείνα που βασανίστηκαν από ανθρώπινα χέρια και αποφασίζει να επιστρέψει στο Παλάτι των Ονείρων, εκεί που κάποτε γεννήθηκε ως «παιδί παράνομης εκτροφής» και εκδιώχθηκε για να γλιτώσει τη ζωή της. Παράλληλα στο βιβλίο αυτό μπορεί να μάθει κανείς πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τα ζώα, την υπεύθυνη κηδεμονία, το περιβάλλον, την ενσυναίσθηση, αλλά και να γελάσει με τα καμώματα του Πόθου, τον δεύτερο σκύλο της οικογένειάς μου που προσπαθεί να κλέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του! Θα μπορούσα να το ονομάσω ακόμη και βιβλίο πληροφοριών! Ένα βιβλίο που εσωκλείει σημαντικές αξίες της ζωής όπως ο σεβασμός, ο αγώνας για τα ιδανικά, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η βία και η κακοποίηση. Ένα βιβλίο που πλημμυρίζει τον αναγνώστη με συναισθήματα ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης, ενσυναίσθησης, εμπιστοσύνης, θρήνου, εγκατάλειψης τονίζοντας πως με τον συνεχή αγώνα και τη διεκδίκηση των στόχων και των ονείρων έρχεται η λύτρωση και η δικαίωση! Ένα βιβλίο πρωτότυπο και άκρως ανθρώπινο και συγκινητικό. Μια ιστορία σαν παραμύθι, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με κάποια στοιχεία μυθοπλασίας, που πρέπει να διαβαστεί από όλους εφήβους και ενήλικες ανεξαιρέτως και κυρίως νέους ανθρώπους, γιατί αυτοί αποτελούν το ελπιδοφόρο αύριο, που ίσως κάνουν την εξαίρεση στον κανόνα. Θα σταθώ κυρίως στον πυρήνα του βιβλίου, που πέρα από τη Διώνη, είναι αφιερωμένο σε κάθε ζώο και εξυμνεί την ισότητα και την αγάπη που όλοι έχουμε δικαίωμα σε αυτά, δίποδοι και τετράποδοι. Περισσότεροι από 19 μήνες χρειάστηκαν και περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνεργάστηκαν για την έκδοση αυτού του βιβλίου και χρωστώ σε όλους τεράστια ευγνωμοσύνη. Τους έχω έναν έναν μέσα στην καρδιά μου. Μα το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στον εκδότη όλων των βιβλίων μου, τον Βασίλη Γουλιέλμο που στέκεται πάντα στο πλευρό μου και κάνει τα όνειρά μου πραγματικότητα σε εποχές πραγματικά δύσκολες.

  1. Παραλάβαμε στα χέρια μας ένα βιβλίο σε μια ιδιαίτερη και πολύ πρωτότυπη συσκευασία που συνοδευόταν από ένα δώρο για τον αναγνώστη και ένα κουτί γεμάτο με τροφή και την παρακίνηση να ταΐσει ο αναγνώστης ένα αδέσποτο ζώο! Μιλήστε μας για αυτό.
    Ένας λόγος που αποφάσισα να το διακινήσω κυρίως μέσα από το site www.zwes.gr και τις προσωπικές μου σελίδες στο facebook το βιβλίο μου είναι γιατί θέλω να αποκτώ μια πιο προσωπική σχέση με τον αναγνώστη. Τα έσοδά του όλα άλλωστε στηρίζουν τον αγώνα μας στα σχολεία και αδέσποτα ζώα που φροντίζουμε τόσο εγώ και οι εθελοντές μου όσο και εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Επίσης από τότε που ονειρευόμουν να μπω στον χώρο της συγγραφής σκεφτόμουν πως θα ήθελα να παραλαμβάνω τα βιβλία μου σε ιδιαίτερες συσκευασίες που θα έκρυβαν και κάποιο δωράκι έκπληξη κάτι που η αλήθεια είναι πως σπάνια μου είχε συμβεί! Οπότε αυτό αποφάσισα να κάνω! Δεν έχετε ιδέα με πόση χαρά τυλίγω τα πακέτα και ετοιμάζω τα δώρα τους! Κάθε αντίτυπο συνοδεύεται κάθε φορά από ένα δωράκι για τον αναγνώστη, ένα δωράκι για τον σκύλο ή τη γάτα του και πάντα από ένα δωράκι για ένα παρατημένο πλάσμα που συνήθως είναι τροφή. Είναι ένας τρόπος αυτός να παρακινήσω ανθρώπους που ουδέποτε σκέφτηκαν να αφήσουν λίγη τροφή έξω από την πόρτα τους να το κάνουν τώρα! Δεν ξέρετε πόσο συγκινούμαι, όταν μου στέλνουν φωτογραφίες από τα αδέσποτα που τάισαν ή τους έδωσαν τα μπισκότα που έχω μέσα στο πακέτο και πόσο χαίρομαι που παρακίνησα έστω και έναν ακόμη να κάνει το αυτονόητο για πολλούς από εμάς. Όταν ο αναγνώστης χαίρεται με τη συσκευασία και μου το μεταφέρει, εγώ χαίρομαι δεκαπλά πραγματικά!
  2. Το βιβλίο σας «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» αποτελεί τη συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης πορείας του βιβλίου σας «Το Δώρο». Μιλήστε μας λίγο και για το πρώτο σας βιβλίο αλλά και για το ποια ήταν η ανάγκη που γέννησε τη διάθεση να “συνεχίσετε” την ιστορία και για ποιο λόγο επιλέξατε αυτή τη φορά να “επιστρέψετε” συνδυάζοντας τα χρώματα και τη μουσική;
    «Το Δώρο», το πρώτο μου βιβλίο είναι η αυτοβιογραφία της Διώνης και του Γολγοθά που ανεβαίνει μέχρι να βρει τη νεράιδα της που θα γιάνει τις πληγές της, θα ταυτιστεί μαζί της και θα πραγματοποιήσουν μαζί το όνειρό της να βρει μια αληθινή οικογένεια. Μια μαχαιριά στον λαιμό της Διώνης, που φαίνεται ακόμη να μας θυμίζει την κακοποίηση χωρίς όρια και λογική που δέχονται τα χιλιάδες αδέσποτα και η γεμάτη απόγνωση φωνή της μέσα στο βιβλίο να γίνεται η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση. Ένα βιβλίο για την ενσυναίσθηση, για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Άπειρα μηνύματα για το ήθος, την αξιοπρέπεια, τα ίσα δικαιώματα και τον αγώνα για την ελευθερία, γκρεμίζοντας ένα ολόκληρο βασίλειο, την παλιά αντίληψη ότι ο σκύλος και τα ζώα γενικότερα είναι πράγματα επειδή δεν μιλούν, κυριαρχούν στο βιβλίο. Το βιβλίο μέσα από την ιστορία και την μυθοπλασία αποτελεί παρότρυνση στους ανθρώπους να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους.
    Ένα βιβλίο ύμνος στη δύναμη της αγάπης! Ένα βιβλίο που σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να γίνεις πραγματικά η αλλαγή αυτού του κόσμου! Δακρύζεις, λυπάσαι, χαίρεσαι, θαυμάζεις! Σου δημιουργούνται όλα τα συναισθήματα, τα οποία είναι τόσο έντονα, που σε κάνουν να νιώθεις την αξία της προσπάθειας και του αγώνα και την ελπίδα την νίκης! Από το συμβολικό εξώφυλλο μέχρι τις λέξεις του μέσα θεωρώ πως το έγραψε η ψυχή μου και όχι το χέρι μου. Είναι τιμή μου που έγινα η φωνή της Διώνης μα και όλων των σκύλων που κακοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
    Ένα βιβλίο που ακόμη και η στιγμή που η Διώνη θα βρισκόταν στα χέρια του επίδοξου δολοφόνου της, που πολλοί ίσως φοβηθούν να διαβάσουν, περιγράφεται τόσο ανώδυνα τόσο που δεν κατανοείς αν είναι ψέματα ή αλήθεια.
    Με τη συνδρομή του μαγικού ρεαλισμού, το Δώρο, εκτός από την ενημέρωση και την αφύπνιση που προσφέρει, είναι ένας ύμνος στην ανθρωπιά, στη συμπόνια, στην ενσυναίσθηση και στη δύναμη της άδολης αγάπης.
    Ανέκαθεν πίστευα πως ο κόσμος αλλάζει με γιορτές! Οπότε ήταν μονόδρομος να «επιστρέψω» μέσα στη μουσική και στα χρώματα. Τα δέκα τραγούδια που συνοδεύουν το βιβλίο και δίνονται δωρεάν με την αγορά του περικλείουν όλο το όραμά μου για τον κόσμο αγάπης που θέλω να δημιουργήσω. Είναι τραγούδια που μιλούν για την αληθινή αγάπη, για τις σχέσεις ζωής που χτίζουμε με αυτά τα πλάσματα αλλά και λειτουργούν για έναν εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη ως αυτόνομα εκπαιδευτικά εργαλεία. Στο βιβλίο μέσα υπάρχει ακόμη και θεατρική παράσταση έτοιμη να χρησιμοποιηθεί από κάποιον συνάδελφο εκπαιδευτικό όποια στιγμή της χρονιάς το θελήσει!
    Από την άλλη πιστεύω τόσο πολύ στη δύναμη της εικόνας και ήθελα τόσο πολύ να μεταφέρω την ιστορία μέσα από έντονα χρώματα και αληθοφανείς εικόνες. Αγαπώ πολύ τα εικονοβιβλία που δίνουν στο παιδί ή στον ενήλικα τη χαρά να δημιουργήσει ο ίδιος την ιστορία που θέλει. Ο συγγραφέας δίνει μια μόνο οπτική, τη δική του. Ξέρετε πόσες άλλες υπάρχουν;! Και είμαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με τη Λιάνα Δενεζάκη που μετέφερε αυτό ακριβώς που της ζήτησα. Προχωράμε χρόνια μαζί και τώρα ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα όμορφα και σπουδαία!
  3. Ποιες συνθήκες διαμόρφωσαν την ανάγκη της δημιουργίας της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. τις οποίες στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων των βιβλίων σας; Οι Ζω.Ε.Σ. γεννήθηκαν μέσα μου από παιδί που οραματιζόμουν να μεγαλώσω και να μπορώ να μιλώ στους ανθρώπους για τα ζώα, αλλά ωρίμασαν μέσα μου το 2000, όπου λύγιζα συχνά από τις τόσο σοβαρές κακοποιήσεις ζώων που μάλιστα μάθαινα ότι τις έκαναν και μαθητές. Αργότερα το είδα δυστυχώς με τα ίδια μου τα μάτια σε πολλά σχολεία που δούλευα… Το 2000 ξεκίνησα δειλά να ενημερώνω τους μαθητές στο σχολείο μου και σε γειτονικά σχολεία μέχρι που το 2011 βρήκα ετοιμοθάνατη τη Διώνη σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της να είναι μια παρέα εκπαιδευτικών. Αυτό κυριολεκτικά με θύμωσε τόσο πολύ και έτσι, όταν πια η Διώνη στάθηκε στα πόδια της, εκπαιδεύτηκε όπως και εγώ, ξεκινήσαμε μαζί να ενημερώνουμε σχολεία. Για να ιδρύσουμε το 2015 τις Ζω.Ε.Σ. παρέα με άλλους 3 ανθρώπους και να ξεκινήσουμε να οργώνουμε τη χώρα. Περάσαμε από σαράντα κύματα και χιλιάδες εμπόδια για να μπορώ να έχω σήμερα στα χέρια μου εγκρίσεις από το ΥΠΑΙΘ για όλα μου τα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και για τους τρεις σκύλους μου. Κρατώ μέσα μου αμέτρητες αναμνήσεις από όλα αυτά τα ταξίδια στα σχολεία και όλα εκείνα που τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί μου. Έχω ακούσει τόσο όμορφες και συγκινητικές ιστορίες και ταυτόχρονα τόσο λυπητερές και σοκαριστικές. Στοχεύω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε ένα μέλλον όπου θα έχει σιγήσει κάθε αδέσποτη κραυγή αλλά και θα έχει ακουστεί κάθε ανθρώπινη και κυρίως παιδική φωνή. Μόνοι μας σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στο τέρμα του δρόμου, όμως το όραμά μου έχει προοπτικές. Δεν βαδίζω στα τυφλά. Ξέρω πού πάω, πώς θέλω να φτάσω εκεί αλλά και πώς να ξεπερνάω κάθε εμπόδιο που μου βάζουν άλλοι. Και ξέρω πως ακόμη και σε αυτόν τον αγώνα λυγίσουν όλοι και μείνω μόνη, εγώ πάλι κρατώντας από το χέρι τους σκύλους μου πάλι θα συνεχίσω την πορεία μου. Στοχεύω στο να υπογράψω την αλλαγή!
    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό του, με θυμάμαι να μορφώνομαι. Για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα, μετρώ ατελείωτες ώρες πραγματικά διαβάσματος και σπουδών. Σπούδασα αρχικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έκανα μετέπειτα δύο μεταπτυχιακά, ολοκλήρωσα σπουδές ειδικής αγωγής, εκπαίδευσης σκύλων αλλά και ζωοθεραπείας στη Γαλλία, ενώ τώρα εξειδικεύομαι στην σχολική ψυχολογία και στη διαχείριση σχολικής τάξης. Αναρίθμητα σεμινάρια που αφορούν την εκπαίδευση παιδιών και σκύλων και συγγραφή βιβλίων φιλοζωίας. Και συχνά νιώθω πως έχω τόσα πολλά ακόμη να κάνω!
    5.Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο και φαντάζομαι κυρίως στη νέα γενιά για την ατομική ευθύνη όλων μας απέναντι στα ζώα με το συγκεκριμένο βιβλίο που αξίζει να αναφέρουμε ότι σχεδόν όλα του τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ. σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και σε αδέσποτα ζώα. Θα υπάρξει κάποιο επόμενο σχετικό βιβλίο;
    Θα ήθελα να περάσω σε όλους αυτό που προσπαθώ να διδάξω και στα παιδιά στα σχολεία αλλά και στις δημόσιες δράσεις μας: ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ, ΑΓΑΠΑ, ΣΥΜΠΟΝΑ, ΤΑΙΣΕ, ΔΩΣΕ ΝΕΡΟ, ΒΟΗΘΑ, ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΕΙΡΩΣΕ. Για να βοηθήσεις ένα αδέσποτο πλάσμα χρειάζεται να έχεις μεγάλη καρδιά και όχι μεγάλο πορτοφόλι όπως οι περισσότεροι πιστεύουν! Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να αγαπήσουν τα ζώα, είναι όμως υποχρεωμένοι να τα σεβαστούν και να μην τους κάνουν κακό. Δεν είμαστε στον κόσμο μόνοι άλλωστε! Το να βοηθήσεις τα παρατημένα ζώα είναι σαφέστατα σημαντική ατομική ευθύνη όπως και το περιθάλψεις ένα ζώο που βρήκες τραυματισμένο όπως ακριβώς θα έκανες και με έναν άνθρωπο. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τις εποχές όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής υπερέχει όλων των άλλων. Είμαστε όλοι μας ζώα. Εμείς ανθρώπινα και εκείνα μη ανθρώπινα. Το να υιοθετήσεις ένα πλάσμα που κάποιος άλλος παράτησε καταδικάζοντάς το σε αργό και βασανιστικό θάνατο είναι μια υπέρτατη πράξης. Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις ένα ζώο να ζει χάρη σε σένα. Εμένα προσωπικά χρόνια τώρα με καθοδηγεί ένας αδέσποτος σκύλος. Που νίκησε τους εφιάλτες του, ξέφυγε από την κόλαση που λέγεται «αδέσποτη ζωή στην Ελλάδα» και προχωρά μπροστά να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο. Άφησε όμως και άλλους πίσω του να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Για εκείνους λοιπόν, είμαι διατεθειμένη να φτάσω στο τέλος του δρόμου μέχρι την άκρη του κόσμου! Είμαι στη διαδικασία προετοιμασίας ενός ακόμη πολύ ιδιαίτερου τετραδίου εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα σχετίζεται με τη Μεγάλη Επιστροφή που είναι ένα βιβλίο που έχει τεράστιες θεωρώ προοπτικές και έχει να δώσει πολλά! Ήρθα στον χώρο της συγγραφής για να μείνω άλλωστε! TO BIBΛIO Ομολογούμε πως δυσκολευτήκαμε πολύ να κάνουμε έστω μια συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου. Άλλωστε οι απαντήσεις της Κατερίνας, χείμαρρος, κάλυψαν τα πάντα. Το μόνο που θα αναφέρουμε είναι ότι πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο, ένα αξιόλογο, καλοδουλεμένο και πολύ προσεγμένο βιβλίο φτιαγμένο με μεράκι και φροντίδα. Ένα πρωτότυπο, πολυτελές και συνάμα εντυπωσιακό εξώφυλλο έργο της Κατερίνας Ταρουνά. Μια υπέροχη ιστορία γραμμένη με στρωτή γραφή και άρτια χρήση της γλώσσας. Ένα βιβλίο δύο όψεων που στην μία όψη είναι εντυπωσιακή η εξαιρετική εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη. Και να τονίσουμε ότι, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. όπως επίσης ότι το βιβλίο περιλαμβάνει Δώρο, την Μουσική του βιβλίου σε QR CODE. Ένα επιτελείο από 32 τραγουδιστές, 4 συνθέτες, 4 στιχουργοί, 12 μουσικοί, που όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων της Κατερίνας Παπαποστόλου και πλαισιώνουν με έναν διαφορετικό τρόπο το έργο.

«Δύο όψεις, ένα βιβλίο! Το κρατάς από τη μα πλευρά και ξεπηδούν μπορστά στα μάτια σου εικόνες γεμάτες χρώματα και μουσική! Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδέμόνευτων Ζώων!
Το κρατάς από την άλλη πλευρά και βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Ακούς τις μελωδικότερες μουσικές να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για την Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
Δεν είναι όμως όλα στη ζωή όπως φαίνονται και τα παράξενο βιβλίο που στα χέρια σου τώρα κρατάς θα σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, που δεν υπάρχουν όμως μόνο στα παραμύθια! Ενώ θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη, την κρίση και τη δημιουργική σου σκέψη.
Λόγος και εικόνα ενώνονται με τέχνη για να φουντώσουν τη φαντασία σου και να μάθεις να ξαναπλάθεις την πραγματικότητα με σεβασμό στον συνάνθρωπό και στα απροστάτευτα ζώα.Να μάθεις να χτίζεις τον κόσμο ξανά όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι ΕΣΥ!
»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

H Κατερίνα Παπαποστόλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά.

                                 

Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών, ενώ το 2000 ξεκίνησε παράλληλα με τη διδασκαλική της πορεία τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχεδόν καθημερινή παρουσία σκύλου στην τάξη αλλά και να συγγράψει και να σκηνοθετήσει παιδική θεατρική παράσταση όπου ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος!
Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site, συμμετέχει σε ημερίδες και σεμινάρια και είναι συγγραφέας του Δώρου, του Δώρου της Διώνης και της Μεγάλης Επιστροφής που ανήκουν στις εκδόσεις Welldone.
Έχει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια, ενώ η Διώνη που έχει “γράψει” το Δώρο έχει πιστοποιηθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης. Αυτή τη στιγμή εξειδικεύεται στη Σχολική Ψυχολογία και στη Διαχείριση Σχολικής Τάξης. Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας.