Γίνε κι εσύ μέρος της νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης
των Εκδόσεων Ψυχογιός
Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες φορές σχημάτισες «άποψη» με μια φευγαλέα ματιά και απλώς προσπέρασες διαφορετικούς ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις; Μπορείς να φανταστείς πόσα πολλά γερά εδραιωμένα στερεότυπα κρύβονται πίσω από τη μηχανική αυτή αντίδραση, που λίγο πολύ όλοι καταλήγουμε να έχουμε;

Σε έναν κόσμο που έχει μάθει να τρέχει και να προσπερνάει βιαστικά, οι Εκδόσεις Ψυχογιός πατάνε φρένο και σε ωθούν να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να μπορέσεις να δεις σε βάθος την ουσία, μακριά από την ευκολία που προσφέρουν οι κάθε λογής αυτοματισμοί και οι ταμπέλες. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουν μια διαδικτυακή ενέργεια και, μαζί με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, σε υποδέχονται σε έναν κόσμο χωρίς… εξώφυλλα.

Χωρίς να παύουν στιγμή να μεριμνούν για την αισθητικά άρτια εικαστική επένδυση των βιβλίων τους και να περιβάλλουν με μεγάλη αγάπη ένα προς ένα τα εξώφυλλά τους, οι Εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν σήμερα, με εργαλείο το βιβλίο, το ερέθισμα για να καταφέρουμε να εγκύψουμε στην εμπειρία του άλλου και να κατανοήσουμε, άρα και να αγαπήσουμε ακόμα πιο βαθιά και ουσιαστικά τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Έτσι, βιβλία χάνουν για λίγο τα εξώφυλλά τους και σε προσκαλούν να τα επιλέξεις με αποκλειστικό γνώμονα, αυτή τη φορά, το πολύτιμο εσωτερικό τους.

Πιστεύοντας βαθιά ότι αν έχουμε μία ευκαιρία, ατομικά και συλλογικά, να προχωρήσουμε μπροστά, εφαλτήριό μας δεν μπορεί παρά να είναι, όπως πάντα, τα βιβλία, οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας παροτρύνουν να εστιάζουμε σε έναν κόσμο που σκάβει την επιφάνεια για να εντοπίσει το πολύτιμο περιεχόμενο. Γιατί ό,τι κι αν είναι αυτό που φαίνεται –το φύλο, η εμφάνιση, το χρώμα, η όποια προτίμηση– δεν μπορεί να συμπυκνώσει αυτό που πραγματικά είναι. Γιατί τελικά το περιεχόμενο, σε κάθε τι και σε κάθε έναν από εμάς, είναι που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Μπες λοιπόν κι εσύ σε έναν κόσμο που δεν επιτρέπει να καθορίζεται από το φαίνεσθαι, αλλά από το είναι. Έναν κόσμο που εστιάζει στην ουσία. Έναν κόσμο χωρίς… εξώφυλλα.

Εξερεύνησε μαζί με τους συγγραφείς των Εκδόσεων Ψυχογιός έναν κόσμο χωρίς… εξώφυλλα.
Βρες το δικό σου βιβλίο. Σε περιμένει.

https://www.psichogios.gr/el/xorisexofylla