Μαζί με τη bookpress.gr το βιβλιοπωλείο Monogram και την Tulip Entertainment σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο Stephen King, την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 19:00 στον κινηματογράφο Αθήναιον (Βασ. Σοφίας 124, Αθήνα) στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας,

Για τα βιβλία του Βασιλιά αλλά και τις μεταφορές τους σε μικρή και μεγάλη οθόνη θα μιλήσουν οι:
Ιωσηφίνα Γριβέα, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου
Θοδωρής Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου
Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας
Ηλίας Φουντούλης, κωμικός και συγγραφέας
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κύρκος.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η νέα ταινία ΠΥΡΙΝΗ ΟΡΓΗ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King.

Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική κράτηση θέσης στο ΕΔΩ ή καλώντας στο 2106523515.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King). Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα, ενώ το Μόνο αν μυρίζει αίμα ήταν υποψήφιο στην κατηγορία τρόμου το 2020. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια νέα διασκευή του κλασικού θρίλερ του Stephen King, από τους παραγωγούς της ταινίας Ο Αόρατος Άνθρωπος, με ένα κορίτσι το οποίο διαθέτει εξαιρετικές πυροκινητικές δυνάμεις και που αγωνίζεται να προστατεύσει την οικογένειά της και τον εαυτό της από τις απειλητικές δυνάμεις που επιδιώκουν να την συλλάβουν και να την ελέγξουν.
Για περισσότερο από δέκα χρόνια οι γονείς της, ο Άντι (ο Ζακ Έφρον του Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile και του The Greatest Showman) και η Βίκυ (η Σίντνεϊ Λέμον του Fear the Walking Dead και του Succession) ζουν μια διαρκή καταδίωξη, απελπισμένοι να κρύψουν την κόρη τους, Τσάρλι (η Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ από το American Horror Story) από μια σκιώδη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία που θέλει να εκμεταλλευτεί το πρωτοφανές χάρισμά της για τη δημιουργία πυρκαγιάς σαν χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο Άντι έχει διδάξει την Τσάρλι διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκτονώνει τη δύναμή της, η οποία προκαλείται από θυμό ή από πόνο. Αλλά καθώς η Τσάρλι γίνεται 11, ο έλεγχος της φωτιάς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση. Ύστερα από ένα περιστατικό που αποκαλύπτει την τοποθεσία που κρύβεται η οικογένεια, ένας μυστηριώδης πράκτορας αναλαμβάνει την αποστολή να κυνηγήσει την οικογένεια και να παγιδεύσει την Τσάρλι μια για πάντα. Η Τσάρλι όμως έχει διαφορετικά σχέδια.
Σκηνοθετεί ο Κιθ Τόμας (The Vigil) από ένα σενάριο του Σκοτ Τιμς (Halloween Kills) που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King.

Κλείστε τη θέση σας!
Σας περιμένουμε!