Με αφορμή την Διεθνή ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την 25η Νοεμβρίου, η Θεατρική ομάδα Καταστρέφοντας τον Ρόλο του Ηθοποιού παρουσιάζει ως αποτέλεσμα του θεατρικού της εργαστηρίου, μια διασκευή του έργου
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου
Σάββατο 25/11/2023 @21:00
&
Κυριακή26/11/2023 @20:00
Στο Red Jasper Cabaret Theatre

Στις 25 Νοεμβρίου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση για τις θηλυκότητες, την ανισότητα και τη βία στην εργασία και την οικιακή δουλεία.
Συμμετέχουν: Βασίλης Κερασιώτης– Δικηγόρος, Ειρήνη Βλάχου– Δικηγόρος, Κορίνα Χατζηνικολάου-Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας/ Εμπειρογνώμων για την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Συντονίστρια συζήτησης: Μαρία Θανασούλια– Δημοσιογράφος (ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σε μια αστική πολυκατοικία, πέντε υπηρέτριες σε συνθήκες φτώχειας, άθλιας διαβίωσης και κακοποίησης, δεν σταματούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Στην προσπάθεια τους να βρουν μια διαφυγή από την άθλια ζωή τους, γίνονται θύματα της διεφθαρμένης κοινωνίας και παρακρατικών μηχανισμών, που εξουσιάζουν τις ζωές τους και τις κατευθύνουν με τον μανδύα του έρωτα.
«Μια συμμορία αγαπητικοί και μαντάμες, μπλέκουν άβγαλτα κορίτσια και τα πουλάν σε βρωμόσπιτα».
Ώσπου μια υπηρέτρια, πρόλαβε κι αυτοκτόνησε. Ο ερχομός του αδερφού της θα γίνει η αφορμή να αποκαλυφθούν μέσα από τον λόγο πέντε υπηρετριών οι πραγματικοί λόγοι που την οδήγησαν στην αυτοχειρία.
Η Αγγέλα(1957), του Γιώργου Σεβαστίκογλου ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις στο Red Jasper Cabaret Theatre, για να υπενθυμίσει με τον πιο σκληρό τρόπο πως η κοινωνία μας ανέχεται και ενισχύει με τη σιωπή της την περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό και την εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων. Η ομάδα Καταστρέφοντας τον Ρόλο του Ηθοποιού, μέσα από πολύμηνο θεατρικό εργαστήριο πάνω στο έργο, έχει εστιάσει στα πέντε πρόσωπα των υπηρετριών, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με το trafficking.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Αγγελική Τομαρά
Χορογραφία-Κινησιολογία: Ιωάννα Γιαλλελή
Μουσική: Άννα Λινάρδου, Γιώργος Βαρουτάς, Νίκος Φωκάς
Παίζουν: Ιωάννα Γιαλλελή, Ρουμπίνη Δαφνή, Σπυριδούλα Κελεπούρη, Κατερίνα Σουρτζή, Αγγελική Τομαρά
Γενική Είσοδος: 6€
Τηλ. κρατήσεις: 210 8822551
Red Jasper Cabaret Theatre
Κεφαλληνίας 18, Αθήνα