ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Θερμαϊκός διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων του Ιωάννη Βρεττού με τίτλο «Αμνός γεννάται» και «Πιλάτος».

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Διομήδης Παναγιωτόπουλος,- ιερέας

Αγαθή Δημητρούκα,-συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν:

Μαρία Κουφοπούλου, δημοσιογράφος

Γιάννης Δελής, δάσκαλος-βουλευτής

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/32cFZ

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/32cFT

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Αμνός γεννάται»

Τα δεκατρία διηγήματα του βιβλίου διαχέονται σε όλο το εύρος των ανθρώπινων συναισθημάτων και καταστάσεων, όπως συμβαίνει και στη ζωή μας. Από τη γέννηση ως τον θάνατο τα πρόσωπα βιώνουν γεγονότα που τα επέλεξαν ή που η τύχη τα έφερε στον δρόμο τους. Το επιθυμητό γέλιο της ευτυχίας έως το αβάσταχτο δάκρυ της απώλειας, με ενδιάμεση τη γλυκόπικρη γεύση του ανθρώπινου βίου, αποτελούν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι ήρωες συνομιλούν με τη συνείδηση του αναγνώστη, με σκηνικό το Δωδεκαήμερο: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα.

«Πιλάτος»

Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει με τον λόγο του μπροστά στον αυτόχειρα Πιλάτο, ο οποίος ψυχορραγεί με ανοιγμένες τις φλέβες του από τα καρφιά που σταύρωσαν τον Ιησού. Στη συνέχεια τον βλέπουμε να μονολογεί και να παραληρεί απευθυνόμενος στον απόντα Χριστό. Τέλος, πεθαίνει πιστεύοντας πως η δίκη στο Πραιτόριο ήταν μία προαποφασισμένη επιλογή, την οποία ο ίδιος –ως «εκλεκτός» της μοίρας– πραγμάτωσε.