«Ξύπνησε απότομα. Τι διάολο γύρευε μέσα σ αυτό το κωλότρενο; Θυμήθηκε. Κάθε Κυριακή βράδυ πήγαινε στη Λέσβο. Δεν είχε αρκετά λεφτά για το αεροπλάνο. Το ταξίδι Αθήνα-Μυτιλήνη και Μυτιλήνη- Αθήνα το έκανε δύο φορές την εβδομάδα, πάντα με τρένο, πάντα στην Τρίτη θέση. Ξεκινούσε Κυριακή βράδυ και γύριζε την Τρίτη. Ξανάφευγε Τετάρτη βράδυ και γύριζε Σάββατο. Ήταν η μόνη δουλειά που κατάφερε να βρει εδώ και πολλούς μήνες: σχεδιαστής θαλάσσιας προσομοίωσης στο μίζερο επαρχιακό ψωρο-μουσείο της περιοχής. Κοίταξε έξω από το παράθυρο.
Σκατά! Μετά από τόσες βδομάδες πήγαιν’ έλα δεν μπορούσε ακόμη να καταλάβει σε ποιο σημείο της διαδρομής βρισκόταν το τρένο. Στο σκοτάδι οι γαμημένες αποξηραμένες κοιλάδες φαίνονταν όλες ίδιες, κι ας παινευόταν ότι είχε καλή οπτική μνήμη. Ο ελεγκτής του είπε ότι σε λίγη ώρα θα έφταναν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Χίου. Ευτυχώς γιατί είχε ξεμείνει από τσιγάρα».

Από τη Μεριά του Προβάτου. Πενήντα μία Απρόσμενες ιστορίες. Εκδόσεις Γραφή.
«Απρόβλεπτες μικρές ιστορίες, σαν τη μέρα σας που ξεκίνησε ασυνήθιστα, που ίσως να σας ξεβολεύει, αλλά που μπορεί να αποδειχθεί ότι άξιζε τον κόπο», όπως χαρακτηριστικά λέει η συγγραφέας Δέσποινα Χαραλάμπους για το βιβλίο της

Παρουσίαση στην Αθήνα 13/5

Οι εκδόσεις “ΓΡΑΦΗ” και ο Πολιτιστικός Οργανισμός “ARTENS” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου (συλλογή διηγημάτων) της Δέσποινας Χαραλάμπους, “Από Τη Μεριά Του Προβάτου”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη σχολή ARTENS, Βουκουρεστίου 40, Κολωνάκι, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 6:30 μ.μ. (τηλ. 2103317312)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ξένια Γεωργοπούλου, αν. καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ
Χρήστος Μήτσης, κριτικός Κινηματογράφου
Κατερίνα Μαραγκουδάκη, διευθύντρια Φωτογραφίας, υπεύθυνη σχεδιασμού Θεατρικών Φωτισμών

Αποσπάσματα θα διαβάσουν και οι:
Στέλα Φυρογένη, ηθοποιός
Αλεξάνδρα Βερύκοκου, ποιήτρια
Σοφία Γεωργιάδου, φιλόλογος – ηθοποιός

Την εκδήλωση συντονίζει η Μιράντα Χρυσομάλλη, συγγραφέας και υπεύθυνη εκδόσεων “Γραφή”.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τη συγγραφέα και θα τελειώσουμε με κρασί και μουσική.