Το Σκοτάδι νικάει
όταν τελικά γίνεις κι εσύ ένας απ’ αυτούς

Η Οργάνωση
του Γρηγόρη Αζαριάδη

Κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου 2022

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, που έχει αναγνωριστεί, από αναγνώστες και κριτικούς, ως η πλέον δυνατή και πρωτοπόρα φωνή σ’ αυτό που αποκαλούμε «νέο κύμα στην ελληνική crime λογοτεχνία», παρουσιάζει το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του, Η Οργάνωση. Ένα σύγχρονο, επίκαιρο, ζωντανό, ρεαλιστικό –και πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενά του– μυθιστόρημα που εισχωρεί με μοναδικό τρόπο στα άδυτα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, αναρωτιέται αν είναι δυνατόν ένας αστυνομικός συγγραφέας ν’ αναλύσει καλύτερα από έναν ποινικολόγο ή εγκληματολόγο τη δομή και λειτουργία του οργανωμένου εγκλήματος, τη διαπλοκή του με το πολιτικό σύστημα και την τρομοκρατία, την ομερτά και το φόβο, τις μνήμες και την εκδίκηση –και δίνει ο ίδιος την απάντηση: «Και βέβαια μπορεί. Απόδειξη το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη Η Οργάνωση, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε γιατί δίνει –έστω έμμεσα κι υπαινικτικά- απαντήσεις σε πολλά ανοικτά ερωτήματα του καιρού μας για την εγχώρια και διεθνή εγκληματικότητα».

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είναι δομημένη στα πρότυπα μιας πολυεθνικής εταιρείας με διαχωρισμένους τομείς και διαφορετικούς υπεύθυνους για κάθε τομέα: πορνεία, ναρκωτικά, εκβιασμοί, δικαστικές αποφάσεις, δολοφονίες.

Έχει απλώσει τα πλοκάμια της στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, στην αστυνομία, στην πολιτική –παντού.

Είναι ένα πανίσχυρο και αόρατο κύκλωμα διαφθοράς και διαπλοκής που ελέγχει τα πάντα στην κοινωνία μας.

Είναι μια Υπερκυβέρνηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι η Οργάνωση.

Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα ύδατα, στον θολό ωκεανό του οργανωμένου εγκλήματος, με αντιπάλους αδίστακτους κακοποιούς… Εκεί όπου βασιλεύει η διαφθορά σε κάθε επίπεδο και ελλοχεύει ο αμείλικτος κίνδυνος για τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.

«Ο Γρηγόρης Αζαριάδης είναι μια πολύ ζωντανή φωνή στον χώρο του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Και με τα μυθιστορήματά του, που επικεντρώνονται στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και με την αρθρογραφία του για το αστυνομικό μυθιστόρημα, έχει μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και τη διάδοση του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος».
Πέτρος Μάρκαρης

Τιμή: € 11,90 € ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN: 978-960-507-159-2 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041159

Ένα ανείπωτο κακό. Ένα απίθανο χάρισμα.
Το τέταρτο βιβλίο της #1 σειράς βιβλίων
του αξεπέραστου Wilbur Smith
που διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο

Η Κατάρα του Νείλου
(The Quest)
του Wilbur Smith

Γ΄ Έκδοση

Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα

Κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου 2022

Με την κυκλοφορία της Κατάρας του Νείλου ολοκληρώνονται οι επανεκδόσεις των βιβλίων μιας από τις πλέον αγαπημένες και πολυδιαβασμένες σειρές βιβλίων του αξέχαστου Wilbur Smith, αυτής που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, με πρωταγωνιστή τον σοφό Τάιτα. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, οι αναγνώστες μπορούν και πάλι να βρουν και τα πρώτα τέσσερα βιβλία της σειράς στα βιβλιοπωλεία και να αφεθούν στη μαγική πένα του αγαπημένου συγγραφέα, ώστε να τους ταξιδέψει στον μυστηριώδη και συναρπαστικό χαμένο κόσμο των Φαραώ.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει με τον Θεό Ποταμό, ακολουθούν Ο Έβδομος Πάπυρος , Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου, ενώ σας θυμίζουμε πως στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα επισκεφτούμε για μια ακόμη τελευταία φορά την αρχαία Αίγυπτο, μέσα από το ολοκαίνουργιο Το Νέο Βασίλειο.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Χώρα των Φαραώ δοκιμάζεται από τρομερές πληγές. Η μια καταστροφή μετά την άλλη εξαντλούν το βασίλειο, ώσπου έρχεται η μεγαλύτερη απ’ όλες: Ο Νείλος στερεύει. Τα νερά του, που χαρίζουν στην Αίγυπτο τη ζωή και τον πλούτο της, παύουν να κυλούν. Κάτι τρομερό έχει συμβεί στα μακρινά και ανεξερεύνητα βάθη της Αφρικής, εκεί όπου βρίσκονται οι πηγές του μεγάλου ποταμού.

Απεγνωσμένος ο φαραώ Νεφέρ Σέτι καλεί τον Τάιτα, το μύστη της αρχαίας σοφίας και κάτοχο της μαγικής τέχνης. Είναι ο μόνος που ίσως μπορεί να φτάσει μέχρι τις πηγές του Νείλου και να ανακαλύψει την αιτία των δεινών τους.

Ο πιστός μάγος ξεκινά το παράτολμο ταξίδι του. Αλλά κανείς, ούτε κι ο ίδιος, δε γνωρίζει ποιος φοβερός εχθρός τον περιμένει σ’ εκείνους τους μυστηριώδεις τόπους πέρα από τα όρια του γνωστού κόσμου…

Μετά το Θεό Ποταμό, τον Έβδομο Πάπυρο και τους Γιους του Νείλου, ο Wilbur Smith επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο με τη συναρπαστική συνέχεια της ιστορίας του σοφού Τάιτα.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Κανείς δεν γράφει περιπέτειες σαν τον Smith, και το τελευταίο του έργο,
μια ιστορία ανδρείας στα ανεξερεύνητα βάθη της αρχαίας Αιγύπτου,
κυλά όπως πάντα σαν ξέφρενος χείμαρρος
».
Daily Mirror

«Γεμάτο ζωντάνια, φρεσκάδα και έμπνευση…»
Daily Express

«Ένα θαρραλέο, πλατύ και υπέροχα αχαλίνωτο βιβλίο, σαφώς επηρεασμένο από
κλασικά έργα όπως Οι Θησαυροί του Σολομώντα, αλλά με μια ξεχωριστά σύγχρονη
–και ενήλικη– χροιά… Το είδος του βιβλίου για το οποίο ζουν οι αναγνώστες,
το είδος που χορταίνει την πρωταρχική ανάγκη για μια καλή ιστορία
που τόσο συχνά στις μέρες μας μένει ανικανοποίητη
».
Vancouver

Τιμή: € 19,90 € ● Σελίδες: 600 ● ΙSBN: 978-960-620-511-8 ● Κωδ. Βιβλίου: 02170079