H 2η εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου του Δημήτριου Κ. Κουνενή, με τίτλο «Ορφέας και Ευρυδίκη – Ο θάνατος μέσα από το πρίσμα της αιωνιότητας», από τις εκδόσεις Θερμαϊκός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο χαμός του πατέρα του, της αδελφής του και της κοπέλας με την οποία ήταν τρελά ερωτευμένος έγινε αιτία για τον Ορφέα να βιώσει μια αφόρητη μοναξιά, μια ερήμωση και μια έντονη υπαρξιακή απογοήτευση. Όλο αυτό το ψυχοπλάκωμα είχε ως αποτέλεσμα τους μήνες που ακολούθησαν να κλειστεί στον εαυτό του και να αποζητά τη λύτρωση μέσα από μια αδιάκοπη καθημερινή δουλειά. Η μάνα του, η οποία τον έβλεπε τα πρωινά ξενυχτισμένο και ταλαιπωρημένο, άρχισε να ανησυχεί για την υγεία του ζητώντας του επίμονα να ταξιδέψει κάπου για να ξεκουραστεί. Τελικά, κατάφερε να τον πείσει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο ξενοδοχείο του πιο στενού του φίλου. Ένα ταξίδι που έμελλε να του αλλάξει ολότελα τη ζωή, γιατί κάτω από απρόβλεπτα γεγονότα γεμάτα συγκινήσεις γνώρισε έναν νέο μεγάλο έρωτα μέσα από τον οποίο βίωσε μια απίστευτη μεταφυσική περιπέτεια και ανακάλυψε τα παπύρινα χειρόγραφα ενός μύστη του 5ου π.Χ. αιώνα, τα οποία κατέστησαν η αφορμή να διεξάγει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, θίγοντας προβληματισμούς κι ερωτήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τον κλάδο των θετικών επιστημών, αλλά και της φιλοσοφίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/orfeas-ke-efridiki-0349076

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Η ψυχή δεν χάνεται με τον θάνατο, αλλά χάνεται η ικανότητά μας να την αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Γι’ αυτό, θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι, το γεγονός του θανάτου δεν αφορά την ψυχή, αλλά το υλικό της περίβλημα. Κι αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε γέννηση, ανάπτυξη, φθορά και θάνατο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαδικασία εμφάνισης και φθοράς της ύλης, μια αλλαγή της φυσικής κατάστασης της ανθρώπινης ύπαρξης. Και με την έννοια αυτή μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως ο θάνατος είναι το πέρασμα από το αισθητό, σε μια μη αισθητή μορφή».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτριος Κ. Κουνενής γεννήθηκε στο Πήλιο. Μαθήτεψε στο 2ο Δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη σχολή των Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. από την οποία έγινε κάτοχος και του πτυχίου της Νομικής. Μετά τη στρατιωτική του θητεία με τον βαθμό του ανθυπιάτρου και την ενιαύσια υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός γιατρός ειδικεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Α.Π.Θ. κι έκτοτε εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη ως χειρουργός οφθαλμίατρος μέχρι τη συνταξιοδότησή του.