Για πόσο μπορείς να κρυφτείς από την κόλαση;

Κατάβαση

του Μάριου Δημητριάδη

Κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στο μυθιστόρημά του Οι Μακάριοι (2018) ο Μάριος Δημητριάδης έβαλε το στοίχημα να παντρέψει τον αρχαίο με το σύγχρονο κόσμο, μέσα σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική και πρωτότυπη ιστορία φαντασίας και τρόμου –και το κέρδισε. Τώρα, τρία χρόνια αργότερα, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του, Κατάβαση, μέσα από το οποίο ο Μάριος μάς καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα νέο ταξίδι στο ξεχασμένο χθες. Ακόμα πιο σκοτεινό, ακόμα πιο μυστήριο, ακόμα πιο ανατρεπτικό.
Κάποτε οι θεοί δημιούργησαν έναν ξεχωριστό παράδεισο για τους ήρωες, θέλοντας να τους τιμήσουν για τις ένδοξες πράξεις τους. Η κόλαση, όμως, ήταν, είναι και θα είναι η ίδια για όλους… Προετοιμαστείτε. Η Κατάβαση μόλις ξεκίνησε.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Άγγελος βλέπει τη ζωή του να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Η γυναίκα της ζωής του πεθαίνει, χάνει τη δουλειά του και όλοι τον εγκαταλείπουν. Όλα αυτά μετά την επίσκεψή του στο νεκρομαντείο του Αχέροντα… Όταν αρχίσει να νιώθει ότι τον παρακολουθούν και αντιληφθεί πως κάποιος –ή κάποιοι;– τον καταδιώκει, ένας άντρας θα εμφανιστεί από το πουθενά και θα προσφερθεί να τον βοηθήσει.
Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος οδεύει προς τον Άδη. Προδομένος από όλους, ξέρει από πριν ότι οι τρεις δικαστές δεν πρόκειται να δείξουν επιείκεια απέναντί του. Τα βασανιστήρια του κάτω κόσμου τον περιμένουν και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό.
Τι ενώνει τους δύο αυτούς άντρες; Τι κρύβεται πίσω από την προδοσία και τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι θεοί;

Η Κατάβαση είναι μια καθηλωτική, σκοτεινή ιστορία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον αρχαίο και στον σύγχρονο κόσμο. Ένας σκληρός και ανελέητος αγώνας δρόμου ανάμεσα σε θεούς και θνητούς. Και η απόδειξη ότι η κόλαση θα είναι πάντα ίδια για όλους……………………………………………………………………………………….

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 344 ● ΙSBN: 978-960-620-878-2 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170191

Θέλησες ποτέ να ήσουν κάποιος άλλος;

Η Τέλεια Ζωή
(The Perfect Life)
της Nuala Ellwood

Κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η Νούαλα Έλγουντ, η συγγραφέας του ψυχολογικού θρίλερ, Τα Κόκαλα της Αδερφής µου, για το οποίο επελέγη ως ένα από τα «Νέα Πρόσωπα της Μυθιστοριογραφίας για το 2017» από τον Observer, και του bestseller που λάτρεψαν αναγνώστες και κριτικοί, Η Μέρα του Ατυχήματος, επιστρέφει με το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημά της, Η Τέλεια Ζωή.
Σκοτεινό, καθηλωτικό, σπαρακτικό, το νέο θρίλερ της Έλγουντ έχει «πανέξυπνη πλοκή γεμάτη ανατροπές, που ανεβάζει τα ψυχολογικά παιχνίδια σε άλλο επίπεδο» (Jane Corry, συγγραφέας). Αν αναζητάς ένα βιβλίο που θα σε κάνει να αμφισβητήσεις όλα όσα νόμιζες ότι γνώριζες, τότε μην ψάχνεις άλλο. Κι απλώς, αναρωτήσου: εσύ, μέχρι πού θα έφτανες για να αποκτήσεις την τέλεια ζωή;

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Λαχτάρησες ποτέ κάτι που δεν ήταν δικό σου; Μια δουλειά, ίσως; Το σπίτι κάποιου άλλου;
Ή ακόμα και… ΜΙΑ ΖΩΗ;
Για τη Βανέσα ήταν πάντα εύκολο να υποδύεται έναν άλλον εαυτό, έναν καλύτερο εαυτό. Όταν τα έβρισκε δύσκολα στην πραγματική της ζωή, απλά φορούσε κάτι όμορφο, άλλαζε την προφορά της, και μπορούσε να δραπετεύσει.

Έτσι άρχισαν όλα: της άρεσε να βλέπει πολυτελή σπίτια που δεν είχε τη δυνατότητα ν’ αγοράσει.
Τι πιο αθώο;
Ώσπου σταμάτησε να είναι αθώο.

Γιατί σε ένα από αυτά τα σπίτια έμενε κάποιος που τώρα είναι νεκρός.
Και όλοι πιστεύουν ότι τον σκότωσε η Βανέσα…

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Το Η Τέλεια Ζωή είναι απολύτως συναρπαστικό. Είναι ταυτόχρονα ένα ερωτικό γράμμα στις ιστορίες που διαμόρφωσαν τα παιδικά μας χρόνια και ένα ανατριχιαστικό, εθιστικό θρίλερ, με μια ανατροπή που δε θα δείτε να έρχεται». – Simon Lelic

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω μέχρι να φτάσω στην τελευταία σελίδα. Τι εκπληκτικό θρίλερ. Εθιστικό, ανατρεπτικό και έξυπνο. Το λάτρεψα». – Claire Douglas

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 336 ● ΙSBN: 978-960-620-877-5 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170190