Οι κενές αναμνήσεις είναι καλύτερες

Προσωπικότητα
του Άντυ Παπαδημητρίου

Κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου 2024

Ο Άντυ Παπαδημητρίου έρχεται στις Εκδόσεις BELL με ένα γρήγορο, καθηλωτικό, ανατρεπτικό θρίλερ μυστηρίου, που ξεχωρίζει για τους πρωτότυπους χαρακτήρες και την έξυπνη πλοκή του.
Σ’ αυτό το μυθιστόρημα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Και ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορείς να εμπιστευτείς. Πίσω από κάθε αποκάλυψη κρύβεται μία καινούργια οπτική, που δίνει νέα τροπή στην ιστορία και οδηγεί σε διαφορετικούς, ανεξερεύνητους δρόμους…

Η Προσωπικότητα είναι απρόβλεπτη. Κι αν αφεθείς στις σελίδες της, θα φωλιάσει στο μυαλό σου. Τόλμησέ το.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Μια φιλία που κλονίστηκε.
Πριν από πέντε χρόνια η φιλία της Αθηνάς και της Άρτεμης έληξε άσχημα και κάθε επικοινωνία διακόπηκε απότομα. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, όταν η πρώτη έστειλε στην Άρτεμη ένα ακατανόητο σημείωμα μαζί με το αγαπημένο της κολιέ, που δεν αποχωριζόταν ποτέ. Τώρα η Αθηνά είναι νεκρή και η Άρτεμη αναγκάζεται να την επισκεφτεί στην τελευταία κατοικία της.

Ένα μυστικό βαθιά θαμμένο.
Στην κηδεία της σαραντάχρονης παρευρίσκονται μόνο δύο ακόμα άτομα: ο πολύ καλός φίλος της, Πέτρος, και ο ψυχίατρός της. Ο Πέτρος έχει σοβαρές αμφιβολίες για το ότι η Αθηνά αυτοκτόνησε. Και ενώ η Άρτεμη δε φαίνεται αρχικά να συμμερίζεται την άποψη αυτή, πείθεται τελικά να ακολουθήσει τον Πέτρο και να τον βοηθήσει να ανακαλύψουν μαζί τι ακριβώς συνέβη στην παλιά φίλη της.

Μια αλήθεια που θα ανατρέψει τα πάντα.
Η Άρτεμη και ο Πέτρος αρχίζουν να ερευνούν το παρελθόν της φίλης τους. Όσο πιο βαθιά εισχωρούν στην ιδιαίτερα ξεχωριστή προσωπικότητα της Αθηνάς, τόσο πιο πολύ χάνουν κάποιο μέρος από την ψυχή τους –και τόσο πιο σκληρή γίνεται η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και ορισμένες φορές είναι καλύτερο κάποιες αλήθειες να μένουν θαμμένες βαθιά για πάντα.

Το μυθιστόρημα του Άντυ Παπαδημητρίου Προσωπικότητα είναι ένα δραματικό θρίλερ μυστηρίου. Μία σκοτεινή ιστορία εκδίκησης για τα μυστικά, την εσωτερική φθορά και τα παιδικά τραύματα που καθορίζουν την αναπάντεχη πορεία της ζωής των ανθρώπων.

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 376 ● ΙSBN: 978-960-620-976-5 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170235

Ένας νέος κόσμος.
Ένας αξέχαστος αφηγητής.
Η πιο τρομακτική ιστορία απ’ όλες.

John Connolly
Η Χώρα των Χαμένων Πραγμάτων
(The Land of Lost Things)

Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου 2024

Σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου μάγεψε μια γενιά αναγνωστών με το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων (κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, σε νέα έκδοση), ο Ιρλανδός συγγραφέας John Connolly επισκέπτεται ξανά τη σκοτεινή παραμυθένια χώρα του και μας προσφέρει ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που έρχεται για να αποδείξει για μία ακόμα φορά την αφηγηματική δεξιοτεχνία του.

Η Χώρα των Χαμένων Πραγμάτων είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα λυρικής φαντασίας, μια βουτιά σ’ ένα σαγηνευτικό κόσμο με μαγεμένα φυτά, ζώα που μιλούν και υπέροχα πλασμένους μύθους και θρύλους. Αν πιστεύετε πως τα παραμύθια βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν και να αποδεχτούν τα παγκόσμια θέματα της αγάπης, της απώλειας, της οδύνης και του φόβου, τότε αυτό είναι ένα επίκαιρο και παρηγορητικό βιβλίο που σίγουρα αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Δυο φορές κι έναν καιρό…
Επειδή έτσι θα έπρεπε να συνεχίζονται κάποιες ιστορίες…
Η Φίμπι, ένα οχτάχρονο κορίτσι, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Σέρις, η μητέρα της, είναι να κάθεται δίπλα στο προσκέφαλό της και να της διαβάζει δυνατά τα παραμύθια που αγαπάει, με την ελπίδα να τη φέρουν πίσω σ’ αυτό τον κόσμο. Όμως είναι δύσκολο να διατηρήσει άσβεστη την ελπίδα, τόσο πολύ δύσκολο…
Τώρα, ένα παλιό σπίτι στους κήπους του νοσοκομείου, ένα κτίσμα που συνδέεται μ’ ένα βιβλίο γραμμένο από έναν εξαφανισμένο συγγραφέα, καλεί τη Σέρις. Κάτι θέλει να την κάνει να μπει μέσα και να ταξιδέψει –σε μια χώρα γεμάτη από τις αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας, και τη λαογραφία που αγαπούσε ο πατέρας της, μια χώρα με μάγισσες και δρυάδες, γίγαντες και μανδραγόρες, μια χώρα όπου παλιοί εχθροί παρακολουθούν και περιμένουν.
Στη Χώρα των Χαμένων Πραγμάτων.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Αυτό το σκοτεινό παραμύθι, συνέχεια του Βιβλίου των Χαμένων Πραγμάτων,
αποκαλύπτει πολλά για την αφοσίωση μιας μητέρας… Ένα επίτευγμα
φαντασίας που θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές του Connolly
».
Kirkus

«Σαγηνευτικό… Ο Connolly γνέθει και πάλι χρυσάφι από τον κόσμο
των σκοτεινών παραμυθιών… με τη Χώρα των Χαμένων Πραγμάτων
»
Sunday Business Post

Τιμή: € 19,90 € ● Σελίδες: 424 ● ΙSBN: 978-960-620-978-9 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170236