Ψάχνει να βρει αγνοούμενα πρόσωπα
-τώρα είναι η ίδια αγνοούμενη

Αγνοούμενη
(Thin Air)
της Lisa Gray

Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου 2021

Οι Εκδόσεις BELL συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τις καλύτερες crime σειρές στον κόσμο και να τις εκδίδουν στην εμβληματική εκδοτική σειρά BELL Best Seller. Έτσι, μετά την προσθήκη των Chris Carter, M.W. Craven, Tim Weaver και Rob Sinclair, που αγαπήθηκαν από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τη Lisa Gray και το πρώτο της μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια την Τζέσικα Σο. Το Αγνοούμενη έχει κυκλοφορήσει σε 17 χώρες και έγινε #1 bestseller της Amazon στη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, bestseller στις λίστες της Washington Post και της Wall Street Journal, ενώ υπήρξε το τρίτο σε πωλήσεις Kindle eBook του 2019.

Με το Αγνοούμενη η Γκρέι κάνει δυναμική είσοδο στη λογοτεχνική σκηνή, προσφέροντάς μας ένα «φορτισμένο, αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα, με την πεισματάρα ηρωίδα της, που θυμίζει τον Τζακ Ρίτσερ του Lee Child, να αφήνει το στίγμα της» (Robert Dugoni, συγγραφέας). Ανακαλύψτε κι εσείς «Ένα από τα καλύτερα νέα αστυνομικά μυθιστορήματα της χρονιάς» (Evening Standard), ένα «δαιδαλώδες νουάρ του Λος Άντζελες, στο στιλ που αγαπούν οι θαυμαστές της Sara Gran» (Ian Rankin).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο είναι συνηθισμένη να λαμβάνει ανώνυμες πληροφορίες. Αλλά όταν φτάνει στο μέιλ της η φωτογραφία ενός τρίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από το Λος Άντζελες είκοσι πέντε χρόνια πριν, η Τζέσικα αναγνωρίζει με κατάπληξη στο πρόσωπό του… τον εαυτό της.

Αναζητώντας απαντήσεις, μαθαίνει πως η βιολογική μητέρα της δολοφονήθηκε τη νύχτα που κάποιος απήγαγε την ίδια. Και τότε αποφασίζει να λύσει αυτή την υπόθεση που η αστυνομία έχει ξεχάσει. Παράλληλα, ο έμπειρος ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζέισον Πράις ερευνά τον αποτρόπαιο φόνο μιας φοιτήτριας κολεγίου που δούλευε περιστασιακά ως πόρνη. Ένα τυχαίο γεγονός φέρνει αυτούς τους δύο ανθρώπους σε επαφή, αλλά η Τζέσικα καταλαβαίνει σύντομα πως ο Πράις κρύβει κάτι σχετικά με το πολυτάραχο παρελθόν του πατέρα της και το θάνατο της μητέρας της.

Για να εξιχνιάσει τη δολοφονία της μητέρας της και τη δική της εξαφάνιση, η Τζέσικα πρέπει να σκάψει στο παρελθόν και να βρει τα μυστικά που κρύβονται εκεί. Όμως οι ανακαλύψεις της, καθώς πλησιάζει την αλήθεια, της κόβουν την ανάσα!

Τιμή: € 9,90 € ● Σελίδες: 328 ● ΙSBN: 978-960-507-153-0 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041153

Θα εύχεσαι η ιστορία αυτή να μη συμβεί ποτέ

Ποτέ του Ken Follett

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου 2021

Το νέο έπος του αριστοτέχνη της αφήγησης Ken Follett δεν πρέπει να το χάσει κανείς: δεν είναι ένα απλό θρίλερ, μα ένα συγκλονιστικό δραματικό μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση που ξετυλίγεται απ’ τη μία άκρη του κόσμου ως την άλλη και τοποθετείται χρονικά στη σημερινή εποχή των εύθραυστων ισορροπιών. Το νέο πολυσέλιδο μυθιστόρημα του Follett είναι μια απολύτως ρεαλιστική και πλούσια σε αυθεντικές λεπτομέρειες ιστορία που θα εύχεσαι να μη συμβεί… Ποτέ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας εξήγησε πώς εμπνεύστηκε το Ποτέ –που ξεφεύγει από τα ιστορικά μυθιστορήματα για τα οποία έχει γίνει διάσημος τις τελευταίες δεκαετίες σ’ ολόκληρο τον κόσμο:

«Όταν έκανα έρευνα για την Πτώση των Γιγάντων, συνειδητοποίησα με κατάπληξη ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας πόλεμος που κανείς δεν ήθελε. Κανένας ευρωπαίος ηγέτης κι από τις δυο πλευρές δεν είχε την πρόθεση να συμβεί. Αλλά οι αυτοκράτορες και οι πρωθυπουργοί, ο ένας μετά τον άλλον, πήραν αποφάσεις -λογικές, μετριοπαθείς αποφάσεις- που καθεμιά απ’ αυτές μας έφεραν ένα μικρό βήμα πιο κοντά στην πιο τρομερή σύγκρουση που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Κι αναρωτήθηκα: Θα μπορούσε να ξανασυμβεί το ίδιο; Κι ύστερα έθεσα στον εαυτό μου την ερώτηση, θα μπορούσα να γράψω μια ιστορία γι’ αυτό; Στη δική μου ιστορία ποιο θα ήταν το αντίστοιχο της δολοφονίας που πυροδότησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο; Έκανα συνεντεύξεις με πρόσωπα που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και ρώτησα ποια θεωρούν ως σημεία ανάφλεξης στον παρόντα χρόνο, με άλλα λόγια, τα σύγχρονα ισοδύναμα της Σερβίας ή της Αλσατίας – Λωραίνης. Το αποτέλεσμα ήταν το Ποτέ»

Το Ποτέ κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις BELL στις 9 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ». Έτσι λέει η Πολίν Γκριν, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο νέο μυθιστόρημα διεθνούς έντασης του Ken Follett, που κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα.
Μια όαση που ολοένα συρρικνώνεται στην Έρημο της Σαχάρας, ένα κλεμμένο αμερικανικό ντρόουν, ένα ακατοίκητο ιαπωνικό νησί και το μυστικό οπλοστάσιο θανατηφόρων χημικών όπλων μιας χώρας, είναι όλα στοιχεία που παίζουν το ρόλο τους σε μια σταθερά και αναπόφευκτα κλιμακούμενη κρίση.

Το ξέσπασμα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου αγωνίζονται να εμποδίσουν μια νεαρή αξιωματικός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας μυστικός πράκτορας που δρα ανάμεσα σε τζιχαντιστές, ένα σπάνιας ευφυΐας υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης και η ίδια η Πολίν Γκριν, που έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις του λαϊκιστή αντιπάλου της στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το Ποτέ είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, γεμάτο ηρωικές μορφές και καθάρματα, ψευδοπροφήτες και επίλεκτους μαχητές, κυνικούς πολιτικούς και καιροσκόπους επαναστάτες. Αποτυπώνει με εκπληκτική ακρίβεια και γνώση βασισμένη σε πληθώρα πραγματικών στοιχείων τις επισφαλείς ισορροπίες της σύγχρονης εποχής και ξετυλίγει την αγωνιώδη πλοκή του ως τη μοιραία κορύφωση, κάνοντας τους αναγνώστες να καρδιοχτυπούν και μεταφέροντάς τους με αδυσώπητο ρεαλισμό στο χείλος ενός αδιανόητου ολέθρου.

«Μια συναρπαστική ιστορία που σε καθηλώνει με το ρεαλισμό της». — LAWRENCE H. SUMMERS, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Τιμή: € 25,50 € ● Σελίδες: 808 ● ΙSBN: 978-960-620-884-3 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170194