Ανάμεσα στο καθήκον και τον έρωτα,
τι θα διάλεγες;

ΚΑΝΖΕΪ
της Ίριδας Καλβά

Κυκλοφορεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022

Στο νέο, πολυαναμενόμενο μυθιστόρημά της, η Ίρις Καλβά μάς ταξιδεύει από την Ελλάδα του σήμερα στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα, υφαίνοντας μια καθηλωτική ιστορία όπου ιστορικά πρόσωπα, όπως είναι η πριγκίπισσα Καζού και ο αυτοκράτορας Μουτσουχίτο συνυπάρχουν αριστοτεχνικά με τους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες της συγγραφέως.
Το Κανζέι είναι ένα μυθιστόρημα για το καθήκον από τη μια πλευρά, αλλά και για το πώς ο έρωτας, η σαρωτική αυτή δύναμη, μπορεί να γεφυρώσει ακόμη και τις πιο ακραίες καταστάσεις. Ή μήπως όχι;
Αφεθείτε στη μαγική πένα της Ίριδας Καλβά και ανακαλύψτε τη συναρπαστική ιστορία της Αΐκο και του Κρίστοφερ: της Γιαπωνέζας αρχόντισσας και του Άγγλου αξιωματικού που βρέθηκαν παγιδευμένοι ανάμεσα στο καθήκον και τον έρωτα…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Κανζέι σημαίνει Καθήκον

Ιαπωνία, 1865
Στο λυκαυγές της Ιαπωνίας, όταν ο παλαιός τρόπος ζωής χάνεται βαμμένος με αίμα, για να χαράξει η ενωμένη σύγχρονη Ιαπωνία, γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας. Απαγορευμένος όμως από την αρχή. Εκείνος ξένος, εχθρός μισητός. Εκείνη γαλουχημένη με το καθήκον και την απόλυτη υποταγή. Κόρη της παλαιάς τάξης πραγμάτων που χάνεται.
Σ’ αυτόν τον κόσμο που αλλάζει δραματικά, ένας Άγγλος αξιωματικός, ο Κρίστοφερ, και μια Γιαπωνέζα αρχόντισσα, η Αΐκο, σε τι μπορούν να ελπίζουν –όταν δεν έχουν καν το δικαίωμα να κοιταχτούν στα μάτια;
Υπάρχει άραγε απάντηση στα όνειρά τους όταν και οι δύο είναι αιχμάλωτοι του κανζέι;

Ελλάδα, σήμερα
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Φιλίππα τόσα χρόνια αργότερα βρίσκεται παγιδευμένη στο ίδιο τραγικό δίλημμα. Διχασμένη ανάμεσα στον όρκο που έδωσε να εκδικηθεί –για το κακό που έκαναν στην οικογένειά της– και στον μεγάλο έρωτα.

Ποια κοινή μοίρα ενώνει αυτές τις δύο γυναίκες που βρίσκονται το ίδιο παγιδευμένες στο κανζέι;

                        Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 416 ● ΙSBN:  978-960-620-914-7 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170209

Ο Πόου και η Τίλι επιστρέφουν στο καλύτερο θρίλερ του 2022
(Βραβείο CWA Ian Fleming Steel Dagger)

Τυφλό σημείο
(Dead Ground)
του M. W. Craven

Μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης

Κυκλοφορεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022

Το Τυφλό Σημείο είναι η τέταρτη υπόθεση του μοναδικού διδύμου Ουάσινγκτον Πόου και Τίλι Μπράντσο, στην αναμφίβολα πιο πετυχημένη σειρά crime βιβλίων των τελευταίων ετών. Τα μυθιστορήματα του M.W. Craven όχι μόνο έχουν τιμηθεί με τα σπουδαιότερα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά αγαπιούνται από κοινό και κριτικούς, έχοντας αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Απόδειξη και η μεγάλη επιτυχία των μυθιστορημάτων στις διεθνείς λίστες των bestseller.
«Σκοτεινό, έντονο, συναρπαστικό» (Peter James), το Τυφλό Σημείο «είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και συγκλονιστικό, με υπέροχους χαρακτήρες και πλοκή» (B.A. Paris). Ο Craven αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως δικαίως θεωρείται ένας απ’ τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Ανακαλύψτε ένα crime μυθιστόρημα διαφορετικό από τα άλλα και… «γευθείτε την αυθεντικότητα» (Daily Mail).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο ντετέκτιβ αρχιφύλακας Ουάσινγκτον Πόου είναι στο δικαστήριο και αγωνίζεται για να μην τον διώξουν από το πολυαγαπημένο και απομονωμένο του υποστατικό, όταν τον καλούν σε ένα απόμερο μπορντέλο στο Καρλάιλ, όπου ένας άντρας έχει χτυπηθεί μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέισμπολ. Ο Πόου είναι μπερδεμένος –εκείνος κυνηγάει κατά συρροή δολοφόνους κι αυτός μοιάζει να είναι ένας ξεκάθαρος φόνος από νταβατζή, όμως η παρουσία του εκεί ζητήθηκε προσωπικά, από το είδος των ανθρώπων που προτιμούν να παραμένουν στις σκιές.

Καθώς ο Πόου και η κοινωνικά αδέξια αναλύτρια Τίλι Μπράντσο εμβαθύνουν στην υπόθεση, βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινομενικά αναπάντητα ερωτήματα: Γιατί τίποτα από το παρελθόν του θύματος δεν επαληθεύεται; Γιατί αφέθηκε ένα μικρό μπιμπελό στον τόπο του εγκλήματος –και γιατί κάποιος απ’ την ομάδα που διερευνά το έγκλημα το έκλεψε; Και ποια είναι η σύνδεση με μια άψογα εκτελεσμένη ληστεία σε τράπεζα τρία χρόνια πριν, μια ληστεία στην οποία τίποτα δεν κλάπηκε…;

Το bestseller των Sunday Times Τυφλό Σημείο, που βραβεύτηκε με το αναγνωρισμένου κύρους CWA Ian Fleming Steel Dagger Award ως το καλύτερο θρίλερ του 2022 και διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το βραβείο Theakston Old Peculiar Crime Novel of the Year 2022, είναι η τέταρτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου.

Τιμή: € 11,90 € ● Σελίδες: 432 ● ΙSBN: 978-960-507-166-0 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041166