Δεν κατέβηκε ποτέ από το τρένο.
Πού πήγε;

Ο Αφανιστής
(Vanished)

[Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων #3]
του Tim Weaver

Μετάφραση: Κατερίνα Ασήμου

Κυκλοφορεί στις 15 Απριλίου 2022

Κάθε βιβλίο του και μια συγκλονιστική, σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης που καλείται να ξεδιαλύνει ο ερευνητής εξαφανισμένων προσώπων Ντέιβιντ Ράικερ. Τα μυθιστορήματα του Τιμ Γουίβερ έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έχουν προταθεί για πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα National Book Awards, Dagger in the Library και Ian Fleming Steel Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου.

Μετά τις πρώτες δύο «Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων» (το Κυνηγώντας τους Νεκρούς, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2020 και το Στις Ράγες των Νεκρών, που κυκλοφόρησε το 2021), ο Γουίβερ επιστρέφει με το τρίτο, πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς, Ο Αφανιστής. Αυτή τη φορά, ο ερευνητής Ντέιβιντ Ρέικερ προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη σ’ έναν κάτοικο του Λονδίνου, ο οποίος ένα πρωινό ανέβηκε σ’ ένα τρένο του Υπόγειου Σιδηρόδρομου και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Αν αγαπάτε τα βιβλία που έχουν αγωνία, μυστήριο και ανατροπές μέχρι την τελευταία του σελίδα, μόλις ανακαλύψατε το επόμενο ανάγνωσμά σας!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Για εκατομμύρια Λονδρέζους, το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου είναι σαν όλα τ’ άλλα. Όχι όμως και για τον Σαμ Ρεν. Μία ώρα αφότου φεύγει από το σπίτι του, μπαίνει σ’ ένα τρένο του Υπόγειου Σιδηρόδρομου και δεν κατεβαίνει ποτέ. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Κανένα ίχνος του στις κάμερες ασφαλείας. Έξι μήνες αργότερα, εξακολουθεί να αγνοείται.

Χωρίς επιλογές και απελπισμένη για απαντήσεις, η σύζυγος του Σαμ, Τζούλια, προσλαμβάνει τον Ντέιβιντ Ρέικερ για να τον εντοπίσει. Ο Ρέικερ έχει χτίσει την καριέρα του βρίσκοντας ανθρώπους που χάθηκαν. Ξέρει πώς σκέφτονται. Και, στις υποθέσεις αγνοουμένων, η μοναδική βεβαιότητα είναι ότι όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Σ’ αυτή την υπόθεση, όμως, τα μυστικά φτάνουν πιο βαθιά απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς.

Καθώς ο Ρέικερ αρχίζει να υποψιάζεται ότι ακόμη και η αστυνομία τού λέει ψέματα, γίνεται ξεκάθαρο ότι κάποιος παρακολουθεί. Κάποιος που ξέρει τι συνέβη στον Υπόγειο εκείνη τη μέρα. Και, με τον Ρέικερ στο στόχαστρο, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα μυστικά του Σαμ για τον εαυτό του.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Τα βιβλία του Γουίβερ γίνονται κάθε φορά και καλύτερα –γεμάτα ένταση, πολύπλοκα, γραμμένα με στιλ αλλά και φροντίδα».Guardian

«Ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας με ρέουσα και στιβαρή γραφή… Ο Τιμ Γουίβερ δένει μεταξύ τους φαινομενικά αποκλίνοντα γεγονότα με πειστική ευκολία». -Crime Fiction Lover

Τιμή: € 10,90 € ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN: 978-960-507-157-8 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041157

Η μαγεία των θεών. Η προδοσία των ανθρώπων.
Το τρίτο βιβλίο του αξεπέραστου Wilbur Smith
στην επική σειρά της αρχαίας Αιγύπτου.

Οι Γιοι του Νείλου
(Warlock)
του Wilbur Smith

Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας

Κυκλοφορεί στις 15 Απριλίου 2022

Αν είστε από τους αναγνώστες εκείνους που μόλις ξεκίνησαν το επικό ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο είστε πολύ τυχεροί, γιατί ξεναγός σας είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της μυθιστοριογραφίας του 20ου αιώνα, ο μοναδικός Γουίλμπουρ Σμιθ! Η #1 αυτή σειρά βιβλίων, με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων αντιτύπων σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε με τα Ο Θεός Ποταμός και Ο Έβδομος Πάπυρος και συνεχίζεται τώρα με το Οι Γιοι του Νείλου –μια συναρπαστική πολυσέλιδη περιπέτεια, που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας έναν αρχαίο κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, κινδύνους, πάθη και δολοπλοκίες.
Τα μυθιστορήματα του Γουίλμπουρ Σμιθ που διαδραματίζονται στην αρχαία Αίγυπτο θεωρούνται πια σύγχρονα κλασικά, ενώ οι επανεκδόσεις των βιβλίων αυτών ολοκληρώνονται τον Μάιο, με την κυκλοφορία του τέταρτου βιβλίου της σειράς, Η Κατάρα του Νείλου.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Κρυμμένος κάπου στην αχανή έρημο της Βόρειας Αφρικής, ο Τάιτα, μετά το θάνατο της αγαπημένης του βασίλισσας Λοστρίς, ζει για χρόνια αφιερωμένος στην προσευχή και τη μελέτη. Έχει γίνει ο Μάγος, κοινωνός της απόκρυφης γνώσης των αρχαίων θεών και μύστης του υπερφυσικού.

Τώρα, όμως, το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει. Κι ο Τάιτα αφήνει την απεραντοσύνη της ερήμου για να γυρίσει στον κόσμο των ανθρώπων και να αναλάβει την εκπαίδευση του νεαρού πρίγκιπα Νεφέρ, γιου του φαραώ Ταμώς και εγγονού της Λοστρίς.

Έχοντας εμπιστευτεί το γιο του στον Τάιτα, ο Ταμώς φεύγει ήσυχος για την εκστρατεία του εναντίον των Υξώς. Πίσω του, όμως, εξυφαίνεται μια σκοτεινή συνωμοσία που έχει στόχο τον ίδιο και το διάδοχό του. Και ο Τάιτα πρέπει να επιστρατεύσει όλη τη σοφία και το κουράγιο του σε μια τιτάνια αναμέτρηση με τις δυνάμεις του Κακού, από την οποία θα κριθεί όχι μόνο η ζωή του νεαρού προστατευόμενού του αλλά και η μοίρα ολόκληρου του βασιλείου του Νείλου…

Συνεχίζοντας το μύθο του Θεού Ποταμού και του Έβδομου Πάπυρου, ο Wilbur Smith ζωντανεύει και πάλι την αρχαία Αίγυπτο σ’ ένα μυθιστόρημα γεμάτο γλαφυρές περιγραφές μαχών και μηχανορραφιών, δυνατά αισθήματα, πάθη και συναρπαστικούς χαρακτήρες. Ένα αριστούργημα της αφήγησης από τον πιο δημοφιλή σύγχρονο συγγραφέα περιπετειών στον κόσμο.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η αναπαράσταση της Αιγύπτου είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένη, ζωντανή και απόλυτα πιστευτή. Το νέο μυθιστόρημα του μεγάλου παραμυθά ακτινοβολεί με όλη τη δύναμη και το μεγαλείο της αρχαίας Αιγύπτου».
Library Journal
«Ο Smith είναι καταπληκτικός αφηγητής και η γοργή δράση και η συναρπαστική πλοκή θα γοητεύσουν ακόμη
κι εκείνους που συνήθως δεν διαβάζουν ιστορικά μυθιστορήματα
». –Booklist

Τιμή: € 21,10 € ● Σελίδες: 696 ● ΙSBN: 978-960-620-452-4 ● Κωδ. Βιβλίου: 04170017

Αγκάθια και Πικραλίδες
του Κυριάκου Αθανασιάδη

Κυκλοφορεί στις 15 Απριλίου 2022

Υπάρχουν κάποια βιβλία που σε κάνουν να σκεφτείς. Κάποια άλλα που αγγίζουν την ψυχή σου. Και ορισμένα που τα θυμάσαι για πολλές μέρες αφότου έχεις γυρίσει και την τελευταία τους σελίδα. Το μυθιστόρημα «Αγκάθια και Πικραλίδες» του Κυριάκου Αθανασιάδη πετυχαίνει όλα τα παραπάνω… και με το παραπάνω.

Πρόκειται για την ιστορία δύο γυναικών. Της ηλικιωμένης κυρίας Θέας, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, και της σαραντάχρονης γυναίκας από την Αλβανία που τη φροντίζει. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος, μια διεισδυτική ματιά σε δυο τόσο διαφορετικές, αλλά τελικά και με τόσα κοινά, ζωές. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη γυναικεία φιλία, για τη μνήμη και την απώλειά της, για τον έρωτα, την πατρίδα και την προσδοκία. Ένα βιβλίο που έρχεται ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο, από έναν συγγραφέα που ξέρει πώς να αγγίζει και να ζεσταίνει την καρδιά μας…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Δύο γυναίκες.
Η Ελληνίδα. Μεγάλη σε ηλικία, ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί, αμίλητη και κλεισμένη στον εαυτό της, και, το κυριότερο, με Αλτσχάιμερ. Δεν θυμάται τίποτε πια. Έχει ξεχάσει ποια ήταν, τι έζησε, ποιον και πόσο αγάπησε. Κι αν τη δονούν ακόμη κάποιες εκλάμψεις, σύντομα θα πάψουν κι αυτές…
Η Αλβανίδα. Μεσόκοπη, πληγωμένη, προδομένη, αλλά δυνατή και αισιόδοξη ταυτόχρονα, με χιούμορ, με πίστη στη ζωή, με αγάπη για όλο τον κόσμο και κυρίως γι’ αυτήν εδώ τη γυναίκα που τη φροντίζει και της βουρτσίζει κάθε μέρα τα μαλλιά. Και ομιλητική: δεν σταματά να μιλά, και να θυμάται, και να αφηγείται τρομερά πράγματα για μια ζωή, και για μια χώρα, που τώρα πια μοιάζουν ξένες και μακρινές, κομμάτια μιας μεγάλης τραγωδίας…
Οι δυο τους μένουν συνέχεια μαζί, κοιμούνται και ξυπνούν μαζί, μαγειρεύουν, τρώνε, βλέπουν τηλεόραση και κάνουν βόλτες στην πόλη μαζί, και ίσως –ίσως– καταφέρουν κάποια στιγμή να αποδείξουν πως δεν τελείωσαν όλα εδώ, πως υπάρχει συνέχεια, πως υπάρχει ακόμη μνήμη.
Και πως υπάρχει ελπίδα.

Τιμή: € 13,30 € ● Σελίδες: 248 ● ΙSBN: 978-960-620-891-1 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170197