Αν νομίζεις πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει,
βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που σε θέλει…

Ο Φροντιστής
(The Curator)
της M. W. Craven
[Ουάσινγκτον Πόου #3]

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου 2021

Στις 3 Δεκεμβρίου ετοιμαστείτε για μια ιστορία που θα δώσει μια… σκοτεινή λάμψη στα φετινά Χριστούγεννα. Ο πολυβραβευμένος M.W. Craven επιστρέφει στα BELL Best Seller με τη νέα –τρίτη κατά σειρά, μετά τις Μαριονέτες και το Μαύρο Καλοκαίρι– υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσιγκτον Πόου και της συνεργάτιδάς του Τίλι Μπράντσο.

Ο «πνευματώδης, έξυπνος και συγκλονιστικός» (Cumbria Life) Φροντιστής, είναι ένα «συναρπαστικό, καταιγιστικό μυθιστόρημα μυστηρίου» (The Times), που όπως και τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Αν, λοιπόν, σας αρέσουν τα γρήγορα, σκοτεινά, ανατρεπτικά crime μυθιστορήματα, ξέρετε τι θα διαβάσετε δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτή τη γιορτινή περίοδο.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είναι Χριστούγεννα κι ένας σίριαλ κίλερ αφήνει ανθρώπινα μέλη παντού στην Κάμπρια. Και κάθε φορά υπάρχει το ίδιο, περίεργο μήνυμα: #ΠΜΚ6

Την έρευνα αναλαμβάνουν ο ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου και η Τίλι Μπράντσο, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια υπόθεση όπου τίποτα δε βγάζει νόημα. Για ποιο λόγο κάποια από τα θύματα είχαν αναισθητοποιηθεί ενώ άλλα είχαν έναν φρικτό, αγωνιώδη θάνατο; Γιατί ο μοναδικός τους ύποπτος αρνείται οτιδήποτε εκείνοι μπορούν αδιαμφισβήτητα να αποδείξουν και παραδέχεται πράγματα που ούτε καν τους είχαν περάσει από το νου; Και γιατί πριν από τρία χρόνια όλα τα θύματα είχαν πάρει άδεια από τη δουλειά τους ακριβώς τις ίδιες δύο εβδομάδες;

Όταν μια πράκτορας του FBI έρχεται σε επαφή, τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα πιο σκοτεινή τροπή, καθώς εκείνη δεν πιστεύει πως ο Πόου έχει να κάνει με έναν σίριαλ κίλερ, αλλά με κάποιον πολύ, πολύ χειρότερο: έναν άνθρωπο που αυτοαποκαλείται ο Φροντιστής.

Και τίποτα δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…

Ο Φροντιστής, που διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το CWA Gold Dagger του 2021, είναι η τρίτη καθηλωτική υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου.

Τιμή: € 10,90 € ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN: 978-960-507-154-7 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041154

Μια οικογένεια σε αναταραχή,
μια χώρα κατεστραμμένη

Η Κληρονομιά του Πολέμου
του Wilbur Smith
με τον David Churchill

Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου 2021

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν την τελευταία προσθήκη του αείμνηστου Γουίλμπουρ Σμιθ στην επική ιστορία της οικογένειας Κόρτνεϊ, το καθηλωτικό μυθιστόρημα Η Κληρονομιά του Πολέμου.

Υπενθυμίζουμε πως στις 13 Νοεμβρίου 2021, ο σπουδαίος μυθιστοριογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Γουίλμπουρ Σμιθ αφήνει πίσω του ένα σημαντικότατο έργο, καθώς έγραψε 49 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε είκοσι έξι γλώσσες και οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων.

Έχοντας την τιμή να είμαστε το εκδοτικό σπίτι του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό πως ο αγαπημένος μυθιστοριογράφος άφησε πίσω του σημαντικό αριθμό ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων, που έγραψε τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς, καθώς και σχέδια για μελλοντικές ιστορίες. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 πρόκειται να γίνουν επανεκδόσεις των βιβλίων της επιτυχημένης Αιγυπτιακής σειράς (Ο Θεός Ποταμός, Ο Έβδομος Πάπυρος, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου), ενώ τον Ιούνιο θα εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της νέας Αιγυπτιακής σειράς, με τίτλο Το Νέο Βασίλειο. Μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει και το τρίτο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων του για παιδιά, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Τζακ Κόρτνεϊ (ήδη κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία τα δύο πρώτα βιβλία, Κατακλυσμός και Κεραυνός).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο πόλεμος έχει τελειώσει, ο Χίτλερ είναι νεκρός –κι όμως η εφιαλτική κληρονομιά του είναι ακόμα ζωντανή. Η Σάφρον Κόρτνεϊ και ο αγαπημένος της σύζυγος Γκέρχαρτ φον Μέερμπαχ μπορεί να κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη θηριώδη αυτή σύρραξη, αλλά ο αδερφός του Γκέρχαρτ, και υποστηρικτής των Ναζί, Κόνρατ, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τη δύναμή του. Και καθώς ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικού βρίσκεται σε εξέλιξη, αρχίζει να εξυφαίνεται μια σκευωρία εναντίον του ζευγαριού. Μια πλεκτάνη που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη…
Πιο μακριά, στην Κένυα, η τελευταία νησίδα της αποικιακής αυτοκρατορίας νιώθει τις αναταραχές της εξέγερσης. Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται και ξεσπά η βία, το σπίτι της οικογένειας Κόρτνεϊ απειλείται. Ο πατέρας της Σάφρον, ο Λίον Κόρτνεϊ, θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο ισχυρές πλευρές –και σε μια σκληρή μάχη για την ελευθερία μιας χώρας.

Η Κληρονομιά του Πολέμου, το τρίτο μυθιστόρημα του Wilbur Smith με πρωταγωνιστές τη Σάφρον και τον Γκέρχαρτ μετά τα Κραυγή Πολέμου και Ο Πόλεμος των Κόρτνεϊ, είναι μια καθηλωτική ιστορία θάρρους, γενναιότητας και αυτοθυσίας.

Τιμή: € 19,90 € ● Σελίδες: 504 ● ΙSBN: 978-960-620-885-0 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170195