Το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Γιαντά με τίτλο «Ως την τελευταία πνοή» επανεκδόθηκε από τις «Εκδόσεις Υδροπλάνο». Πρόκειται για ένα πετυχημένο μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Σμύρνη του 1919 και κορυφώνεται με τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η αφήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο και από τις πρώτες κιόλας σελίδες παρασύρει τον αναγνώστη στο κλίμα της εποχής. Πολύ σύντομα γίνεται προφανής και η εκτεταμένη έρευνα που έχει προηγηθεί από τον συγγραφέα, με πλήθος ιστορικών γεγονότων της εποχής, τα οποία και παρατίθενται αρμονικά με την πλοκή του βιβλίου, με αριστοτεχνικό τρόπο, αποδίδοντας ένα συμπαγές κείμενο, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο παρά τον μεγάλο του όγκο. Για την έρευνα και ολοκλήρωση του έργου ο συγγραφέας αφιέρωσε συνολικά 3 χρόνια, καταθέτοντας μεταξύ άλλων μαρτυρίες συγγενικών προσώπων. Το μυθιστόρημα των 700 και πλέον σελίδων, επανεκδίδεται φέτος με ανανεωμένη έκδοση, ένα πρόσθετο εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα και ένα όμορφα επιμελημένο εξώφυλλο.


Ο Γιώργος Γιαντάς κατάγεται από τη Μυτιλήνη της Λέσβου. Έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Λιβάνη» τα μυθιστορήματα του «Μindland», «Ο θίασος της Μαριάννας Μαλτέ», «Αύριο», «Βαβέλ». Προσφάτως, το «Για ένα παιδί» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές» και από τις οποίες κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο μυθιστόρημα μυστηρίου, με φόντο ένα χωριό της ορεινής Λέσβου.
Βιβλία του έχουν βραβευτεί από πολιτιστικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ο συγγραφέας αρθρογραφεί τακτικά, είναι πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.
Η σελίδα του στο Facebook και το ιστολόγιο του: Giorgos Giantas