Ένα ψυχολογικό θρίλερ που οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από κρυφά μονοπάτια σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.


Ένα σπαρακτικό «σώσε με» την κυνηγάει. Έχει εισχωρήσει στις σκέψεις της, στοιχειώνει τα όνειρά της. Δεν της επιτρέπει να το ξεχάσει, να αφήσει να κάνουν κακό στο άτομο που ήταν πάντα η συνέχεια του εαυτού της. Είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να μην επιτρέψει ποτέ και σε κανέναν πια να της κάνει κακό.


Στο συγκλονιστικό «Σώσε με» του Δημήτρη Σίμου, ο αναγνώστης βαδίζει σε σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος, στη ζωή μιας οικογένειας που έχει κρυμμένα μυστικά και τα κουβαλάει για χρόνια ολόκληρα. Το τώρα συγκρούεται με το παρελθόν και κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μια λύση, αν δεν επέλθει η λύτρωση.


Μια μάνα, τρεις αδελφές, ο από χρόνια πεθαμένος πατέρας και μια υπόσχεση που τις κρατάει δεμένες, ώστε κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του πατέρα, να συναντιούνται όλες μαζί σε ένα διαφορετικό δείπνο στη μνήμη του. Η μία αδελφή έχει επιστρέψει μόνιμα στο Κρυφό, η μητέρα ζει μόνη της και προσπαθεί να ξεφύγει από τους δικούς της εφιάλτες και όσα την κυνηγούν από το δικό της ένοχο παρελθόν. Η δεύτερη αδελφή ζει για χρόνια στην Αθήνα, είναι καλλιτέχνης, έχει αποστασιοποιηθεί από τη νοοτροπία της επαρχίας, έχει βρει το δρόμο της. Η πιο μικρή, είναι παντρεμένη στην Κομοτηνή, έχει έναν περίεργο γάμο, συμβατική σχέση με έναν άντρα που κρύβει κι εκείνος τα δικά του μυστικά.


Αυτό πού ενώνει τις τρεις γυναίκες είναι καλά κρυμμένο και καμία δεν το αφήνει να βγει στο φως. Η περιέργεια και η ζήλεια της μεσαίας αδελφής στην εφηβεία τους, στάθηκε η αφορμή ώστε να βιώσει ένα τραυματικό περιστατικό και να αναγκαστεί να μεγαλώσει απότομα. Για να σώσει τον άνθρωπο που λάτρευε και δεν το είχε δείξει ποτέ μέχρι τότε.


Όταν στο καθιερωμένο ραντεβού τους στο Κρυφό, η μικρή αδελφή δεν εμφανίζεται όλοι θορυβούνται. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, όταν αποκαλύπτεται το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας στο δάσος. Και δεν θα είναι το μοναδικό. Άλλες δύο θα ακολουθήσουν, και όλες είναι με τον ίδιο τρόπο δολοφονημένες και ο δολοφόνος έχει αφήσει το δικό του στίγμα, αφαιρώντας και από τις τρεις κάτι από το σώμα τους. Είναι μια προειδοποίηση; Είναι ένας συμβολισμός;


Ο αναγνώστης βυθίζεται στην ιστορία και σε μια σκληρή αποκάλυψη που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και που κανείς δεν έχει σκοπό να αποκαλύψει τον δικό του ρόλο στην αποτρόπαιη πράξη που συντελέστηκε. Ούτε η αστυνομία ούτε οι δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις περίεργες εξαφανίσεις ανήλικων κοριτσιών, δεν είχε καταφέρει να αποκαλύψει τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις ιδιότητές τους, έτσι ώστε να ικανοποιούν τα αρρωστημένα πάθη τους.


Όμως το παρελθόν ξυπνά, οι φόβοι επανέρχονται, γιατί όταν δεν έχουν κλείσει οι ανοιχτοί λογαριασμοί, εύκολα μπορούν να ξανανοίξουν… και όταν μάλιστα η εκδίκηση παίρνει σχήμα και μορφή, όταν βρει τον τρόπο να ξεριζώσει τα κεφάλια του φιδιού, τότε μόνο ο θάνατος μπορεί να φέρει τη λύτρωση.


Το «Σώσε με» είναι ένα υπαρξιακό θρίλερ, μια ιστορία που ο αναγνώστης αναγνωρίζει πάμπολλες περιπτώσεις που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο και πάντα αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν τόσο φριχτά πράγματα, πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να είναι χειρότεροι από τα αιμοδιψή άγρια θηρία.


Εσείς άραγε τι πιστεύετε; Θα έπρεπε ο καθένας να πάρει το νόμο στα χέρια του, αν δεν το πράξει η ίδια η δικαιοσύνη; Ένα ερώτημα που θα σας μείνει και μετά το τέλος της ιστορίας, καθώς η απάντηση είναι δύσκολο να δοθεί… γιατί σκεφτείτε, εσείς τι θα κάνατε σε μια αντίστοιχη περίπτωση;

Περιγραφή βιβλίου
Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει.

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.
Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.
Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…
Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.