Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, μια συνέχεια απερίγραπτη… σε λίγες μόνο γραμμές, είναι το δεύτερο μέρος του Greek Θέραπι που μας παραδίδει η Θάλεια Κουνούνη.

Το χιούμορ της Θάλειας είναι αστείρευτο, οι ατάκες σφάζουν με το γάντι, οι συναντήσεις της αλλοπρόσαλλης παρέας μόνο μία σκέψη σου φέρνουν στο μυαλό… μα αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει σήριαλ!!!

Δεν θα σταθώ στο στόρι, που πιστέψτε με, καμία σημασία δεν έχει (αυτό άλλωστε το διαβάζετε στο οπισθόφυλλο) όσο στον τρόπο που η συγγραφέας επέλεξε να μας μεταφέρει τις σκηνές, τις σκέψεις, κρυφές και φανερές των ηρώων της.
Τι να πρωτοπεριγράψεις…
Την υπέροχη,τόσο διαφορετική κυρία Βαρόνου;
Τον μονόλογο του Φίκου;
Τα ξεσπάσματα της Αννίτας;
Το υπερατλαντικό ταξίδι της παρέας και δη της Αφροδίτης με την συνεπιβάτισσά της Ελένη και τον μονόλογο της δεύτερης;
Τις συμβουλές της μικρής Λουίζ σε καθένα μέλος της παρέας στο L.A.;

Τον έρωτα… (ΑΧ!!!) τι αναλύσεις είναι αυτές Θάλεια μου; Λογοτεχνικές και μη!

Ή μήπως την συνονόματη (τυχαίο άραγε;) Ιουλία που οι απορίες και οι ολοκαίνουργιες γνώσεις της σε όλα την κάνουν τόσο αγαπητή;;; (της έχω λόγω ονόματος μια ιδιαίτερη αδυναμία, το ομολογώ!)
Η ευρηματικότητα, το στυλ αφήγησης, οι διάλογοι, οι περιγραφές της Θάλειας θα κάνουν τον κάθε πικραμένο να σκάσει ένα γελάκι στο χειλάκι του, που τόσο μα τόσο ανάγκη το έχουμε όλοι στις μέρες μας…
Και επειδή προβλέπω να έπεται και συνέχεια… (σιγά τώρα τι σας αποκάλυψα!) καθώς πολλά ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα, ενημερωθείτε για την περίεργη σχέση των εφτά φίλων, το πώς γνωρίστηκαν, πώς ενώθηκαν, πως συνεχίζουν και γιατί… ξεκινώντας μια ομαδική θεραπεία με οδηγό το Greek Θέραπι, συνεχίστε με το L.A.V. ΘΕΡαΠΙ… και πού ξέρετε; Ίσως πράγματι δούμε κάποια στιγμή όλους τους αγαπημένους, μερικούς εντελώς πυροβολημένους, άλλους προσγειωμένους και κάποιους άλλους να αιωρούνται στο… διάστημα, μέχρι να γίνουν ίσως οι καθημερινοί μας σύντροφοι σε σειρά, με σίγουρη την τεράστια τηλεθέαση και απήχηση…
Το εύχομαι!
Μπράβο Θάλεια μου!
Προχώρα… περιμένουμε!!!

 

Από το οπισθόφυλλο 

Αχ! Ζήτησαν από εμένα, τον αφηγητή του “L.A.V Θέραπι”, να πω δυο λογάκια για το στόρι, για να μπουν στο οπισθόφυλλο. Εγώ, λέει, που έζησα τους ήρωες από πρώτο χέρι! Ναι, καλά! Και με δυο λογάκια! Ήμαρτον, δηλαδή!

Μα είναι δυνατό; Πώς να συνοψίσεις μια δολοφονία (ή και δυο), σουρεαλιστικές έρευνες από εφτά αλλοπρόσαλλους “Πουαρό”, έναν φίκο που αποκαλύπτει πικρές αλήθειες, προσωπικότητες πάσης φύσεως (ένας παπάς, ένας πρωθυπουργός, μια βαρεμένη διανοούμενη, τι να σας λέω…), μια εκκεντρική παραγωγή σε στούντιο της Καλιφόρνιας και, κυρίως, ένα σημαντικό μυστικό που κρύβεται σε κάποιο σπίτι στον Παλαμά; Πώς να συνοψίσω τις ατάκες των εφτά (ή των δεκαεφτά), που κάνουν τα ματάκια να δακρύζουν ΚΑΙ από τη συγκίνηση, ΚΑΙ από τα γέλια, παρακαλώ πολύ; Και, ενίοτε, ταυτόχρονα! “Δε γίνεται”, τους είπα.

Άσε και το άλλο: Ο έρωτας που παίζει στις σελίδες του βιβλίου, αυτός κι αν δεν περιγράφεται. Στο ένα κεφάλαιο τάχα λυτρωτικός. Στο άλλο τάχα κεραυνοβόλος. Ανεκπλήρωτος εκεί, φλογερός εδώ, ψεύτικος λίγο πιο κάτω… Μιλάμε, τον δικό μου τον έρωτα ζάλισαν οι ήρωες μέχρι να καταλήξουν ποιος είναι ο ένας, ο αληθινός.

Γι’ αυτό, φίλοι μου, εν ολίγοις, θα σας πω το εξής: Το στόρι, απερίγραπτο. Οι ήρωες, άσ’ τα να πάνε. Τα πλάνα, οκ, συμπαθητικά, Αθήνα, Μπαρμπέιντος, Λος Άντζελες και τα ρέστα.

Όμως…

Υπάρχει ένας αφηγητής, η αφεντιά μου δηλαδή, που με την ξεχωριστή ευφυΐα του (ταπεινά πάντα), τα βάζει όλα σε μια σειρά και θα σας κάνει να περάσετε σούπερ! Το αναγνωστικό σας ταξίδι θα είναι, πέρα για πέρα, απολαυστικό!

Enjoy!