Η Bell Jefferson στα 30 της, είναι κατάσκοπος νέας γενιάς. Μια γυναίκα σκληρή, απροσπέλαστη, με σοβαρό επαγγελματικό προφίλ, με πατέρα τον αρχηγό της CIA, θα ακολουθήσει τη νέα αποστολή της υπηρεσίας και θα μεταβεί στο Κίεβο. Θα είναι η νέα ιδιαιτέρα του εκεί πρέσβη και θα ενημερώνει την CIA για όλα τα τεκτενόμενα.
Πλήρως εξοπλισμένη και με άμεση επικοινωνία με τα γραφεία τους στην Αμερική, με απαραίτητο συνεργάτη τον Jonathan, τεχνολόγο και αναλυτή που θα την τροφοδοτεί με όποια πληροφορία της είναι αναγκαία σε χρόνο dt, φτάνει στο Κίεβο και αναλαμβάνει καθήκοντα.
Αυθόρμητη και δυναμική όπως είναι η Bell, δεν περνά απαρατήρητη, ακόμα και από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Oleksandr Mihailovits, έναν γοητευτικό άνδρα που λατρεύει την πατρίδα του και είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί έναντι κάθε κινδύνου.
Η περιπέτειά της Bell μόλις άρχισε και μαζί της ο αναγνώστης βιώνει τις ανησυχίες, τον έρωτα και την πίεση της κομβικής της θέσης. Ένας Ρώσος κατάσκοπος, ένας τραυματισμός που συνοδεύεται από ράμματα, ένα 3μερο στη μαγευτική Μπλε Λίμνη, ο Dmytro ο νέος μπάρμαν που τις καλύπτει τις σεξουαλικές της ανάγκες, η βότκα που ρέει στον οργανισμό της, δύο ακροβολιστές πληρωμένοι δολοφόνοι και οι ανάκριση ενός αυτοκτονικού ψυχάκια, δεν αφήνουν περιθώρια παρέκκλισης από το βιβλίο.

Υπάρχει απαγορευμένος έρωτας;
Κι αν υπάρχει, είναι οδυνηρός ή ούτως ή αλλιώς ο έρωτας είναι απολαυστικός;

Η Bell εγκλωβίζεται σε μύχιες σκέψεις, σε μονοπάτια που οδηγούν στον έρωτα και μάχεται εντός της για να κρατήσει τις ισορροπίες της λογικής και της καρδιάς της.
Ένας πόλεμος σε απόσταση αναπνοής που καραδοκεί να ισοπεδώσει την Ουκρανία, το βιβλίο «η τέχνη του πολέμου», πολλές απόπειρες δολοφονίας, μια κατάσταση που έχει όλος διόλου εκτροχιαστεί, η γέννηση ενός παράφορου έρωτα, ένα ρολόι Bulgari που φέρει κοριό τελευταίας τεχνολογίας, οι σφοδρές χιονοπτώσεις του Κιέβου και οι στιγμές χαλάρωσης στο Alchemist, είναι μερικά από τα σημεία που θα μας απασχολήσουν κατά την ανάγνωση του βιβλίου.
Μια αποκάλυψη τα αλλάζει όλα, η μέρα εισβολής των Ρώσων, μια εγκυμοσύνη, ο δειλός και άνανδρος Mike, η λαίλαπα του πολέμου, η Ημέρα Ανεξαρτησίας και η επιχείρηση Αδαμάντινα Τείχη εντείνουν την ιστορία, κρατούν τους ήρωες σε εγρήγορση και την αγωνία των αναγνωστών στο ζενίθ της.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Ελένης Σίντου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
…όταν γνωρίζεις καλά τον εχθρό και γνωρίζεις και τον εαυτό σου καλά, μπορείς να δώσεις εκατό μάχες και να κερδίσεις και τις εκατό…

Η Bell που το πραγματικό της όνομα είναι Emma, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις ενόσω δεν έχει βρεθεί άλλη φορά με την ανάσα του πολέμου πλάι της. Αποφασίζει με γνώμονα τη λογική αφήνοντας τα συναισθήματά της άνυδρα να φυτοζωούν, αλλά η ζωή έχει άλλα σχέδια.
Ένα βιβλίο γεμάτο ένταση, ένα βιβλίο με εναλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων που μπορεί η ανυπαρξία κεφαλαίων να κουράζει κάποιες στιγμές τον αναγνώστη, όμως αξίζει τον κόπο να διαβαστεί!

Η Ελένη Σίντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε Πληροφορική και ΜΜΕ στο ΑΤΕΙ Πάτρας (Παράρτημα Πύργου). Έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λυκόφως το πρώτο της μυθιστόρημα, της σειράς “Τα δαιμόνια της φύσης”, με τίτλο “Αρλίν”. Έχει συγγράψει δέκα μυθιστορήματα τα οποία παραμένουν ανέκδοτα.
Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και λογοτεχνίας του φανταστικού, το Master Class Συγγραφής του Κώστα Κρομμύδα, όπως επίσης και το σεμινάριο «Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου.
Αγαπά και θαυμάζει τον Τόλκιν, τον John Verdon και τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ελκυστής.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.