Τα βιβλία της σειράς που θα σας παρουσιάσω σήμερα με πρωταγωνιστές τον Τεό και τη Λέα, δίδυμα αδέρφια έχουν όλα κάτι να μας διδάξουν, κάτι να μας γνωρίσουν, κάτι να μας πουν. Θα διαβάσουμε τις περιπέτειες των παιδιών και όταν θα έχουμε ολοκληρώσει την ανάγνωση, πιστέψτε με, θα είμαστε σοφότεροι.


Δε μ΄ αρέσουν τα λαχανικά!
Μπορεί τα παιδιά της ιστορίας να είναι δίδυμα, έχουν όμως διαφορετικές συνήθειες. Ο Τεό λατρεύει τη ζάχαρη, τα γλυκά και τα ζαχαρωτά και με σύμμαχο τον διαβολάκο που όλο τον επηρεάζει αρνητικά, τρώει τόσα, ώστε να πονέσουν τα δόντια του.
Ο δόκτωρ Μιζό τον πηγαίνει στον οδοντίατρο και στη συνέχεια στο σούπερ μάρκετ, τον ενημερώνει για τις υγιεινές διατροφικές αξίες ώστε αντί για παγωτό να διαλέξει μια νόστιμη και θρεπτική φρουτοσαλάτα, αντί για έτοιμη πίτσα να προτιμήσει να την φτιάξει μόνος του διαλέγοντας εκείνος τα υλικά και στο τέλος τόσο ο Τεό, όσο και τα παιδιά, κατανοούν την αναγκαιότητα του περιορισμού της ζάχαρης στη ζωή τους!

Δε μ΄ αρέσει το σχολείο!
Σειρά έχει να πρωταγωνιστήσει στο βιβλίο μας, η Λέα. Δεν της αρέσει το σχολείο, με αποτέλεσμα από το άγχος της να έχει πονόκοιλο. Δεν συγκεντρώνεται στην παράδοση του μαθήματος, χαζεύει συνεχώς, δεν ασχολείται στο σπίτι με τα μαθήματά της και όλα της φαίνονται ανούσια και δύσκολα. Όταν όμως ο μπαμπάς της την βοηθά, όλα γίνονται εύκολα, κατανοητά αλλά και ενδιαφέροντα.
Όλα θέλουν τρόπο και σίγουρα όχι ιδιαίτερο κόπο. Όλα είναι εύκολα όταν τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο και με την καλή διάθεση, μπορούν να γίνουν ευχάριστα και αγαπητά!

Έχω κόλλημα με τις οθόνες!
Ο Τεό είναι εθισμένος στις οθόνες. Βλέπει συνεχώς τηλεόραση, δεν τηρεί τον χρόνο που έχει δοθεί από τη μαμά του, θέλει να παίζει βιντεοπαιχνίδια στην κονσόλα παιχνιδιών και στο τάμπετ και με την παρότρυνση του μικρού κακού διαβολάκου, κρύβεται και παίζει στο κινητό του μπαμπά του.
Όμως το καλό και δίκαιο αγγελάκι που πάντα θέλει το καλύτερο για τα δύο αδερφάκια, τον βοηθά να ξεκολλήσει επιτέλους από τις οθόνες, να παίξει με τα υπόλοιπα παιχνίδια του, να βγει από το σπίτι και να έρθει σε επαφή με τη φύση αλλά και με τους φίλους του.
Η ανθρώπινη επαφή είναι ευεργετική και σαφώς καλύτερη από την αλληλεπίδραση του παιδιού με τις οθόνες!

Έχω έναν αγαπημένο!
Ο αγαπημένος της Λέας είναι ο Λιλιάν. Τον σκέφτεται συνέχεια, θέλει να είναι συνεχώς μαζί του, παίζουν μονάχα οι δυο τους, ο Λιλιάν της στέλνει γράμματα και όλα είναι φανταστικά μέχρι τη στιγμή που στη ζωή τους όλα αλλάζουν. Ο Λιλιάν μετακομίζει από το σχολείο και η καρδιά της Λέας σπάει σε χίλια κομμάτια. Όμως το καλό αγγελάκι τη βοηθά να σκεφτεί λογικά και γρήγορα βρίσκει ενδιαφέρουσα τη παρέα του Λουκά.
Έτσι ξεπερνά τη λύπη της και βλέπει τη θετική όψη των πραγμάτων, παύει να στενοχωριέται και σαν παιδί που είναι ζει τη ζωή ξέγνοιαστα και διασκεδαστικά.

Όλες οι ιστορίες έχουν κάτι να μας δώσουν. Μέσα από τις συμβουλές του δόκτορα Μιζό που είναι αρκετά χρήσιμες, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν για την ευτυχία, την αγάπη και τα ζητήματα καρδιάς, θα μάθουν για τον πόνο και τη λύπη και βέβαια για τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων.
Βιβλία σε μορφή κόμικ που μπορούν και δελεάζουν τα παιδιά, τα διασκεδάζουν και τα μαθαίνουν παίζοντας χρήσιμα πράγματα για όλη τους τη ζωή.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gema.