5 MINUTE MUM – Χαραλαμπούδη Έλενα


Αγαπητή μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά! Όπως κι αν σε λένε, φέτος δημιουργήθηκε ένα ημερολόγιο αποκλειστικά για σένα! Για σένα που πασχίζεις να είσαι σε όλους τους ρόλους σου εξαιρετική, για σένα που δεν τα προλαβαίνεις όλα, για σένα που νιώθεις τύψεις απέναντι στα παιδιά σου, για σένα που παραμελείς τον εαυτό σου, για σένα που ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο σημαντικός, για σένα…
Νέος χρόνος – νέοι στόχοι – νέες προσδοκίες – νέα αύρα αισιοδοξίας!


Στο ημερολόγιο της Χαραλαμπούδη Έλενας, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος της παρουσίασης, θα βρεις αρκετά σημεία για να ταυτιστείς. Κάθε μήνας με μια ξεχωριστή ιστορία, με αστεία σκίτσα. Κάθε μήνας με τις αργίες του, τις γιορτές του, τις χαρές του, τις γκρίνιες του, τις αναμνήσεις που θα πάρει μαζί του.
Στις σελίδες του ημερολογίου θα σημειώσεις ότι εσύ θεωρείς ξεχωριστό, ότι εσύ θέλεις να θυμάσαι, ότι σε συγκίνησε, ότι σε χαροποίησε, ότι θέλεις να φυλάξεις σαν κόρη οφθαλμού!
Θα βρεις tips και συμβουλές!
Θα βρεις πρόσφορο έδαφος για τα δικά σου άγχη!
Θα γίνεις κομμάτι μιας μεγάλης παρέας, την μαμαδοπαρέας που όλες έχουμε κάτι κοινό. Μην αναρωτιέσαι, μιλάω για την αγάπη μας προς τα παιδιά μας!
Θυμήσου το 2024:
Να μην αγχώνεσαι!
Να δείχνεις κατανόηση!
Να ενθουσιάζεσαι για τις επιτυχίες τους!
Να υποστηρίζεις τις επιλογές τους!
Να παίζεις μαζί τους!
Να συζητάς όταν στο ζητούν τα προβλήματά τους!
Να τα αγκαλιάζεις όσο πιο πολύ μπορείς!

Κλείνοντας, να θεωρείς ευλογία τις 365.000 φορές την ημέρα που θα ακούς να σε φωνάζουν μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!!!

Εικονογράφηση: Στεφαδούρος Νικόλας

Το όνομα μου, Έλενα. Οι ιδιότητές μου πολλές! Ηθοποιός, μαμά της Φαίδρας, το κορίτσι του Λάζαρου, η 5 Minute Mum, φίλη της Λίζας και της Κορίνας, Youtuber, multitasking γυναίκα το 2023. Οικογένεια για τη μαμά μου, τον Πέτρο, θεία για τα ανίψια μου. Τόσες πολλές ιδιότητες… Δεν ξέρω ποια με χαρακτηρίζει πιο πολύ!
Τελείωσα τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2012. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι γνώσεις μου και οι σπουδές μου στην υποκριτική θα χρησίμευαν ώστε να φτιάξω το 2018 ένα κανάλι για μαμάδες στο Youtube και ότι, με βάση το χιούμορ, θα τις έκανα να ξεχάσουν τις ενοχές τους.
Μου αρέσει να γράφω (αν και βαριέμαι φριχτά) να παίζω μπροστά στην κάμερα, να είμαι πίσω από την κάμερα, πάνω στο σανίδι, αλλά πιο πολύ απ’ όλα, να απολαμβάνω τη ζωή· την απλή, βαρετή καθημερινότητα. Και το γέλιο. Πόσο μου αρέσει το γέλιο! Αυτό το δυνατό γέλιο, το ανοιχτό, που ακούγεται μέχρι τους απέναντι.

Χρονιά σαν αγκαλιά – Μάριος Μάζαρης


Ο στόχος του ημερολογίου του Μάριου Μάζαρη, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου υπάρχει στο τέλος της παρουσίασης, είναι η αγκαλιά. Αγκαλιάστε τους αγαπημένους σας, αγκαλιάστε τα παιδιά σας, δεχτείτε αγκαλιές και κάντε τον κόσμο γύρω σας ευτυχισμένο, γιατί μονάχα έτσι αυτή η μαγεία της αγκαλιάς θα σας κυκλώσει!
Κάθε μήνας ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα μικρή αρχή.
Κάντε σωστές επιλογές, βάλτε στόχους!
Κάντε όνειρα και υποστηρίξτε τα με κάθε τρόπο!
Μείνε σταθεροί στις επιλογές και τις αποφάσεις σας!
Ξεχώρισε τα ψέματα από τις αλήθειες!

Με όμορφες και διδακτικές ιστοριούλες σε κάθε έναρξη του μήνα, με κενά για να συμπληρώσεις τις δικές σου καταγραφές, με ρήσεις που θα σε προβληματίσουν και θα σε αφυπνίσουν, με πολλές επιλογές μακριά από πρέπει.
Φτιάξε το δικό σου ημερολόγιο. Γιόρτασε όποτε εσύ νιώθεις την κάθε γιορτή του χρόνου. Γιατί; Γιατί έχεις επιλογή!
Μην περιμένεις τη γιορτή για να γιορτάσεις. Δημιούργησέ την με απλά υλικά. Προσκάλεσε αυτούς που αγαπάς και ζήσε όμορφες στιγμές. Αυτές θα είναι οι δικές σου γιορτές, που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, θα σε γεμίσουν χαρά και θα σε τροφοδοτήσουν για τη συνέχεια!
Κλείνοντας, απομόνωσα δυο φράσεις από το ημερολόγιο και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας:

…μια ακόμη προσπάθεια του ανθρώπου να προβλέψει τη ζωή, να την προγραμματίσει. Έλα όμως που δεν γίνεται έτσι. Αυτή είναι η μαγεία της ζωής, σε θέλει ανυπεράσπιστο, με τα άστρα στα χέρια…

…αν η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη χαρές, το φως βρίσκει τρόπο να αναδυθεί πιο εύκολα στην επιφάνεια. Αν όχι, το αναζητάς στους γύρω σου. Μπορεί να ξεχνάς όμως ότι κάποιοι βρίσκουν το φως σ’ εσένα, είτε σου το λένε, είτε όχι. Το σημαντικό είναι να κατανοήσεις πως το φως υπάρχει, ώστε να νιώθεις τη ζεστασιά του κάθε φορά που το χρειάζεσαι…

Καλή χρονιά με υγεία, φως και αισιοδοξία!

Ονομάζομαι Ιωάννης-Μάριος Μάζαρης. Το Ιωάννης το αναφέρω σπάνια, γιατί κάποτε επιλέγεις ένα μόνο όνομα να σε εκπροσωπεί. Γεννήθηκα στον Πειραιά κι εκεί μεγαλώνω μέχρι σήμερα. Το πόσων χρόνων είμαι δεν έχει σημασία, γιατί δε θυμάμαι να μεγάλωσα πολύ απ’ όταν ήμουν παιδί. Κάποτε ήθελα να γίνω αστροναύτης, τελικά ο Μάριος έγινε δάσκαλος. Δουλεύω σε δημοτικά σχολεία, τόσα χρόνια, όσα αρκούν για να ξεχάσω ότι δουλεύω και να λέω ότι ζω μέρος της ζωής μου στις τάξεις.
Αγαπώ τις ιστορίες και όχι τα παραμύθια. Γιατί οι ιστορίες είναι αλήθειες ανθρώπων γύρω μου και αγαπώ τις αλήθειες παραπάνω από τα παραμύθια. Μια αλήθεια είναι ότι ο Ιωάννης έγινε αστροναύτης και εξερευνά νέους πλανήτες, ενώ εγώ, ο Μάριος, είμαι ανάμεσα στα παιδιά και εξερευνώ νέους κόσμους.
Καλώς ήρθες στις ανακαλύψεις μου.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.