Στο βιβλίο του Χρήστο Βερνάρδου, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, συνυπάρχουν μικρές ιστορίες, που στο τέλος τους η αποδέσμευση των ηρώων, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναίμακτο διαζύγιο, μιας και η κατάληξη έρχεται αβίαστα, πολιτισμένα και πολλές φορές αθόρυβα, αφού συνήθως μετά την τρικυμία, έρχεται η γαλήνη.

Πόσο δύσκολο είναι το κοινό σύνολο να δεχτεί τη διαφορετικότητα ατόμων που την περιβάλλουν;

Τι δεσμοί μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στον επικεφαλής μιας ομάδας και στον πρωθυπουργό μιας χώρας και πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν αναλώσιμοι;

Η αναμονή της άφιξης ενός μωρού, είναι ικανή να παρασύρει στη δύνη της όλες τις άχρηστες και ανούσιες στιγμές, αφήνοντας χώρο για την ευτυχία;

Όταν μια φίλη εισβάλλει στη ζωή σου, μπορεί να γίνουν όλα ομορφότερα;

Πως τα απρόσμενα ευτράπελα μπορούν να χαλάσουν το τέλειο σκηνικό;

Μπορεί ένας σύζυγος να γίνει αντίζηλος ενός σκύλου;

Πως καθαρίζεις τη βρωμιά της ψυχής που φωλιάζει μέσα της χρόνια;

Με ποιο τρόπο διώχνεις τις αναστολές της ντροπής, όταν επισκέπτεσαι ιατρό αντίθετου φύλου;

Γιατί ένα δεκανίκι εξακολουθεί να μας είναι απαραίτητο ακόμη και μετά την επούλωση του κατάγματος;

Πόσα είδη φιλιών υπάρχουν;

Ποιες αλήθειες αντέχουμε να δούμε στον καθρέφτη;
Έως πότε μπορείς να εργάζεσαι εις βάρος άλλων;

Μπορεί η γραβάτα να αποτρέψει τη φρενίτιδα ενός «φορτωμένου» οδηγού;

Ιστορίες ξέχειλες από χιούμορ, θυμό, γέλιο, ρατσιστικές συμπεριφορές, αγάπη, χρήμα και παραβίαση ενός κόκκινου σηματοδότη, θα προσπαθήσουν άλλοτε να μας διδάξουν και άλλοτε να μας προβληματίσουν, πάντα με γνώμονα τις συμπεριφορές εκείνες, που θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά χαρακτηριστικά με κάποιες δικές μας.
Βρείτε την ιστορία εκείνη που σας ταιριάζει και αναλογιστείτε τι θα μπορούσατε να πράξετε για να αποτρέψετε την εξέλιξή της, πως εσείς θα ή ακόμα και να παραδειγματιστείτε από τα αποτελέσματα που κρύβουν μέσα τους.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του Χρήστου Βερνάρδου, επέλεξα την παρακάτω:
…μερικές φορές το τίποτα ή το λίγο είναι προτιμότερο από τα πολλά και ας μοιάζει η ζωή με ναρκοπέδιο…

Ο Χρήστος Βερνάρδος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη σχολή νομικών και οικονομικών επιστημών και στο Aston University του Birmingham. Από το 2010 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Γράφει ποιήματα, πεζά και τραγούδια. Το πρώτο του βιβλίο “Οι περιπέτειες ενός δύτη στα δίχτυα της ανυπαρξίας” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οσελότος το Μάρτιο του 2021.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.