Ο Σίφουνας, ο Πάνθηρας και η Βολίδα, είναι τρία αυτοκίνητα που συνθέτουν ομάδα με όνομα. Ποιο; Μα φυσικά «Δεν τα παρατώ». Παίρνουν μέρος σε αγώνες, διασκεδάζουν, προσπαθούν, μα στο τέλος το έπαθλο του λαχταριστού παγωτού, το γεύεται αυτός που φτάνει πρώτος, στη γραμμή τερματισμού.
Ένας από τους τρείς, ο Σίφουνας, στενοχωριέται και απογοητεύεται, γιατί ποτέ δεν έχει έρθει πρώτος, ποτέ δεν έχει στεφανωθεί με τη νίκη. Είναι όμως όλοι τους μια γροθιά και όλοι μαζί, ενισχύοντας τη δύναμη της φιλίας, θα σκεφτούν και θα βρουν την πολυπόθητη λύση που θα φέρει πρώτο στους αγώνες τον Σίφουνα, γεμίζοντάς τους όλους χαρά!


Ο κυρ Κατσαβίδας, ο υπεύθυνος συνεργείου, τον βοηθά να αλλάξει λάστιχα αλλά πάλι δεν θα είναι πρώτος στον επόμενο αγώνα.
Η Βίνι με τα σούπερ καύσιμα, θα γεμίσει το ρεζερβουάρ του Σίφουνα και ξανά ένας νέος αγώνας θα αρχίσει, πάλι όμως ο καημενούλης μας είναι άτυχος και χάνει την πρωτιά.
Οι φίλοι του όμως, δεν τον αφήνουν αβοήθητο. Του τονώνουν το ηθικό και τον βοηθάνε να ξεπεράσει τις αδυναμίες του. Γιατί οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Έτσι λοιπόν, μια νέα εξάσκηση θα λάβει χώρα έως ότου φτάσει το βράδυ και οι τρεις φίλοι ξέπνοοι πάρουν το δρόμο για τα κρεβάτια τους.
Το επόμενο πρωί είναι όλοι εκεί, για έναν ακόμη αγώνα. Το σύνθημα δίνεται και τα τρία αυτοκίνητα ξεκινούν. Τι λέτε, θα καταφέρει να βγει νικητής σε αυτήν τη δοκιμασία ο Σίφουνας; Δε θα σας πω τι ακολουθεί, για να έχετε αγωνία και να διαβάσετε με λαχτάρα την ιστορία των τριών μας φίλων!
Θα πω μονάχα ότι το βιβλίο, με διδακτικό τρόπο, μαθαίνει στα παιδιά ότι η φιλία, το πνεύμα ομαδικότητας και η υποστήριξη είναι πολύτιμες έννοιες και απαραίτητες για τη ζωή μας.
Το 2ο μέρος δε του βιβλίου, μαθαίνει στα παιδιά, γράμματα και αριθμούς με διασκεδαστικό τρόπο και οι δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται, θα οξύνουν τη σκέψη τους αλλά και τις δεξιότητές τους.

Την πολύχρωμη και φανταχτερή εικονογράφηση υπογράφει η Ευτυχία Στυλιανέα.

Η συγγραφέας Ιωάννα Βάλβη γεννήθηκε το 1985 στη Γλυφάδα. Σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο κομμάτι της ναυτιλίας, ως Οικονομικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.
Στην πορεία της ζωής της, την κέρδισε η οικογένεια, και έτσι έχει αφοσιωθεί μαζί με τον σύζυγό της στη διαπαιδαγώγηση των δυο παιδιών τους.
Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τη γοητεύει να μεταφέρει στο χαρτί κάποιες από τις μοναδικές εικόνες που συναντά στα ταξίδια της.
Μέσα από τη σελίδα της στο Facebook «Η αυλή του παραμυθιού» μοιράζεται δραστηριότητες, κυρίως για παιδιά προσχολικής ηλικίας, και αλληλεπιδρά με γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά. Κυκλοφορούν ήδη τα παιδικά βιβλία της: «Το λαγουδάκι που δεν έτρωγε καρότα» (2021) και «Η ντροπαλή νεράιδα» (2022).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.