Όπως σε όλα τα κοτέτσια, έτσι και στο κοτέτσι του Κοκό, οι κοτούλες γεννούν αβγά. Όμως σήμερα κάτι έχει αλλάξει. Τα αβγά έχουν κάνει φτερά, ο Κοκός δεν είναι στη δουλειά του, κανένας δεν έχει ξυπνήσει και ο άγριος σκύλος γεμάτος νεύρα προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Τι έχει γίνει;
Πού πήγαν τα αβγά;
Πού είναι ο Κοκός;
Γιατί δεν φώναξε το πρωί να μας ξυπνήσει;

Όλα είναι ανάκατα και κουλουβάχατα!

Ο Κοκός κάνει την εμφάνισή του και το μυστήριο σιγά – σιγά αρχίζει να λύνεται. Πού ήταν; Πήγε να τραγουδήσει στη θέση της Τζένης της νυχτερίδας, γιατί νόμιζε ότι ήταν καλλίφωνος. Οι κότες ακούγοντας τα νέα ενθουσιάστηκαν και ζητούσαν αυτόγραφα από τον Κοκό, εκτός από τη γυναίκα του την Κικίτσα που έφυγε ατάκτως, γιατί δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει, μόλις έμαθε τα καμώματά του!
Ξαφνικά όμως, εμφανίζεται η πονηρή αλεπού, που είναι και ιδιοκτήτρια του κέντρου στο οποίο πήγε να τραγουδήσει ο Κοκός και λέγοντας την αλήθεια για τα κατορθώματα του τραγουδιστή μας και για τα αβγά που του πετούσαν οι πελάτες γιατί τραγουδούσε χάλια, οι κότες άρχισαν να κακαρίζουν από τα γέλια.


Γιατί οι κότες ξέρουν να κακαρίζουν και ο σκύλος ξέρει να γαυγίζει μιας και η φύση έτσι έχει προνοήσει. Ο Κοκός προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος και γι’ αυτό απέτυχε. Τώρα, πρέπει να τρέξει γρήγορα να βρει την Κικίτσα και να φέρει στο κοτέτσι την ηρεμία και την ησυχία.
Ένα παραμύθι με αστεία λογοπαίγνια που θα φέρουν γέλια σε μικρούς και μεγάλους με ωραία εικονογράφηση και με δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.
Κότες που ζητούν αυτόγραφα, μια νυχτερίδα που τραγουδά, μια αλεπού που εκτός από το να κλέβει αβγά, έχει και μουσικό κέντρο, αλλά και ένας χαζοκόκορας που θέλει να γίνει τραγουδιστής. Όλα αυτά θα διαβάσουμε, θα γελάσουμε με τα κατορθώματα των ζώων και θα διασκεδάσουμε με τις δραστηριότητες.

Γιατί τι έχει ανάγκη ένα παιδί στη ζωή του;
Αγάπη, παιχνίδι, γέλιο και χαρά!

Η Χρύστα Δημαρέλου είναι συγγραφέας, εικονογράφος και κομίστας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με μετεκπαιδεύσεις στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Ψυχολογία – Συμβουλευτική, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κ.ά.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εργάσθηκε επί πολλά χρόνια ως διευθύντρια Προγραμματισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.
Υπήρξε υπεύθυνη δημοσιογράφος της πρωινής δημοσιογραφικής ζώνης και του καθημερινού «Οικολογικού Δελτίου Ενημέρωσης» του δημοτικού ραδιοφώνου Ράδιο Χαλκίδα.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και συμμετέχει σε παραστάσεις του Αεικίνητου Θεάτρου Ευρίπου, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης.
Έχει λάβει 3o έπαινο στον Πανελλήνιο 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του itravelpoetry, με το διήγημά της «Ανδρομάχη». Έχει εικονογραφήσει το παιδικό παραμύθι «Τα κρυμμένα αυγά», της Μάουρας Ρομπέσκου, για τις εκδόσεις Κομνηνός.
Συμμετείχε στην ebook έκδοση «Μικρές ιστορίες ετεροτοπίας» με το έργο της «Η αδιέξοδη φυγή της μικρής Λόρας», με σκίτσα της στην εικαστική έκθεση SKG Bazaart στην γκαλερί Myro, στη Θεσσαλονίκη. Με σκίτσο της στην έκθεση ζωγραφικής – σκίτσου και φωτογραφίας του Φεστιβάλ Γιορτή της Ποίησης 2022 του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος», με έργο της στη έκθεση φωτογραφίας του doc4festival στην Αθήνα. Συμμετείχε επίσης, με ποιήματα και σκίτσα της στο λογοτεχνικό ημερολόγιο των εκδόσεων «Κέφαλος» και στο λογοτεχνικό περιοδικό της «Θρυαλλίδας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.