Η Άννα είναι μια δυναμική και πεισματάρα 30χρονη γυναίκα. Είναι παντρεμένη με τον Πέτρο και έχουν αποκτήσει ένα μωρό. Μητέρα της είναι η Μαρία, μια δοτική γυναίκα με ανεπτυγμένο ένστικτο που έχει περάσει δύσκολα στη ζωή της και μαζί με την καλύτερη και μοναδική της φίλη Σοφία και την φίλη της μαμάς της και νονά της Χαρούλα, κλείνει ο κύκλος των ανθρώπων της.
Θα αναζητήσει εργασία σε ένα εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει και την πρώτη μέρα που θα πάει για να κατατοπιστεί, θα γίνει ένας δυνατός σεισμός και η Άννα θα βρεθεί εγκλωβισμένη κάτω από τόνους μπετόν. Συνοδοιπόρος της σε αυτή της την περιπέτεια θα είναι ο 40χρονος Γιώργος, σεφ του εστιατορίου και γιος του μεγαλοδικηγόρου Σωκράτη Παπανικολάου, πρόσωπο που θα μας απασχολήσει καθ’ όλη την ανάγνωση της όμορφης, καλογραμμένης και συναισθηματικής ιστορίας.

ο έρωτας σε διαλέγει, δεν τον διαλέγεις

Η ιστορία της Άννας θα διηγείται παράλληλα με εκείνη της Μαρίας και ο αναγνώστης θα αναζητά τα κομμάτια του παζλ που ενώνουν τα παραπάνω πρόσωπα, θα διψά για τη συνέχεια και θα αγωνιά για την τύχη των δύο άγνωστων νέων που κάτω από τα συντρίμμια θα γνωριστούν και θα μοιραστούν μοιχείες σκέψεις τους, μιας και όταν ο φόβος σε αγκαλιάζει, προσπαθείς να βρεις σύμμαχο για να τον αντιμετωπίσεις.
Μια κακοποίηση σε οικογενειακό περιβάλλον, η συντροφιά στην κα Αλίκη, μια βαλίτσα που θα γεμίσει όνειρα, το μοναδικό άρωμα που έμελλε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας νεαρής και μια καρδιακή προσβολή θα αναμοχλεύονται με τα άπειρα λεπτά κάτω από τα χαλάσματα και τις ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι δυο νέοι.
Στην ιστορία θα προστεθούν νέα πρόσωπα όπως ο είρωνας και χαραμοφάης Άλκης αλλά και η αυταρχική και αναιδής Φούλη που θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στις εξελίξεις, θα συνδεθούν με τη Μαρία και θα επηρεάσουν το μέλλον και τη ζωή της. Το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, οι ήρωες θυμούνται και μοιράζονται αναμνήσεις και ο αναγνώστης μαζί τους γεύεται πόνο, αγάπη, αγωνία αλλά και θυμό.
Μια συνάντηση αδερφών με μεγάλη χρονο-καθυστέρηση, μια πρόταση γάμου, ένα παιδί που κρύβεται στη ντουλάπα αναζητώντας την προσοχή των μεγάλων, η πολύτιμη και καταλυτική βοήθεια μιας μουγκής με αθώα ψυχή που συνδράμει για την επούλωση των πληγών της Μαρίας αλλά και της Χαρούλας, τα άσχημα παιδικά χρόνια μιας πλούσιας νεαρής, μια απρόσμενη εγκυμοσύνη και ένας απαγορευμένος έρωτας που ζει στα σκοτάδια, ο αδίστακτος Στάμου που πατάει επί πτωμάτων, μια πρόβα νυφικού, ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ένας εκρηκτικός μηχανισμός και ένα εισιτήριο για Ζυρίχη χωρίς επιστροφή, πυροδοτούν το ενδιαφέρον για την ιστορία σε βαθμό που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου το βιβλίο, για κανένα λόγο.

μην αγνοείς ποτέ αυτά που νιώθεις

Τα σώματα ασφαλείας καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των δύο νέων και οι δικοί τους άνθρωποι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το δύσκολο έργο τους.
Ακολουθεί η προδοσία, ο κρυφός πόθος που θα γίνει έρωτας, ο απεγκλωβισμός, η αλήθεια που δύσκολα γίνεται πιστευτή, η συγχώρεση και όλα αυτά πλάι στον φόβο, τις ενοχές, την απελπισία, τη θεία δίκη και την πολυπόθητη δικαίωση.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Μαρίας Κατσούπη, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:


ποτέ δεν είναι αργά να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου και να αλλάξεις το μέλλον σου

Η αυλαία κλείνει με ανάμεικτα συναισθήματα, πάνω σε ένα τραπέζι ξέχειλο από ευτυχία, αγάπη, θαλπωρή, ενώσεις που περίμεναν στωικά και άλλες που προέκυψαν απρόσμενα, αλλά και χαμένες αγάπες που βρήκαν έστω και για λίγο διέξοδο.
Το φιλί βρήκε αποδέκτη, βρήκε πρόσφορο έδαφος και συνοδεύτηκε από έναν χορό που θα μείνει αξέχαστος.

Η Μαρία Κατσούπη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Ασχολείται με το εμπόριο και έχει δύο κόρες. Η αγάπη της για τα βιβλία ξεκίνησε από τα δέκα της χρόνια, όταν πρωτοδιάβασε Λουντέμη και Καζαντζάκη από τη βιβλιοθήκη του πατέρα της.
Κατάφερε να διακριθεί σε διαγωνισμό στίχων για νέα ταλέντα και το έργο της μελοποιήθηκε από τον Χρήστο Γιαννόπουλο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΗ.