Νέα Κυκλοφορία
“Η Οργή του Τυφλού Ποταμού”
της Εύας Μαζοκοπάκη

Καλούδι. Ένα πεδινό χωριό της Κρήτης, δίπλα στα νερά του Τυφλού ποταμού.

Μυστήρια γεγονότα ξεδιπλώνονται στην ιστορία του. Μια αναπάντεχη εξαφάνιση ενός νεαρού κοριτσιού, ένας βάρβαρος θάνατος του άρχοντα της τοπικής κοινωνίας, μια γέννηση ενός παιδιού που αγνοείται η συνέχεια της ζωής του, μιά φυλάκιση ενός αθώου θύματος, ένα αμφιλεγόμενης ταυτότητας ανθρώπινο πλάσμα που γνωρίζει τα πάντα και λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός των εξελίξεων.

Πότε, πού και πώς θα εμφανιστεί η αλήθεια; Ποιοί οι φταίχτες και ποιά τα θύματα; Μπορεί η αγάπη να φωτίσει τα νερά του Τυφλού ποταμού και να τιθασεύσει την οργή του;

Η Εύα Μαζοκοπάκη συνθέτει με μαεστρία μία πλοκή με δυνατούς χαρακτήρες, συγκρούσεις και ανατροπές, ενώ σε δεύτερο επίπεδο αποτελεί μία σε βάθος μελέτη της ανθρώπινης φύσης.


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, κοντά στα νερά του Τυφλού ποταμού, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας κλειστής, συντηρητικής ανθρώπινης κοινωνίας, πλασμένης από ένα συνονθύλευμα αγγέλων και δαιμόνων επί γης. Κρίματα, ενοχές, ψέματα, πάθη, αναμεμειγμένα με πόθους, όνειρα, ελπίδες, αγάπη… Οι ανθρώπινες ύβρεις αμέτρητες, το σκοτάδι των ψυχών απύθμενο. Η νέμεση καραδοκεί και η κάθαρση πλησιάζει.

Ο ποταμός του χωριού είναι Τυφλός ή η τυφλότητα ανήκει στη σφαίρα της ανθρώπινης εσωτερικότητας; Ένας οργισμένος Τυφλός ποταμός μπορεί να ξεπλύνει τα κρίματα και να οδηγήσει στην κάθαρση; Να φέρει την όραση στις απαίδευτες ψυχές και να χαρίσει το φως στις λεηλατημένες ζωές; Θεραπεύεται άραγε η τυφλότητα της ψυχής;


Η Συγγραφέας

Η Εύα Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στο τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο θεωρητικών σπουδών «Πρωτοπορία», στη γενέτειρα πόλη της.

Ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή σχολικών βιβλίων, βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο ποίησης στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Κρητών Λόγος» 2019, για το ποίημα «Άλωση ψυχής». Παράλληλα, έχει διακριθεί στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της βιβλιοθήκης Σπάρτου 2019, με το ποίημα Σκοτεινές Σκεπές.

Το «Η Οργή του Τυφλού ποταμού» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, γραμμένο με σεβασμό και εκτίμηση στο αναγνωστικό κοινό.

Έργα της ίδιας:

«Λεκτικά αρώματα», ποιητική συλλογή.

«Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας».


Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Οργή του Τυφλού Ποταμού
Συγγραφέας: Εύα Μαζοκοπάκη
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 17.00 ευρώ
Σελίδες: 510