Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Χρόνια πριν, οι κόκκινοι κάστορες επέλεξαν ένα όμορφο μέρος για να τους φιλοξενήσει. Έφτιαξαν τα σπίτια τους και ζούσαν ήσυχα στο δάσος έως ότου οι μπλε κάστορες εμφανίστηκαν στην περιοχή.
Διεκδίκησαν και εκείνοι το ίδιο μέρος για να ζήσουν, έκαναν πόλεμο μεταξύ τους, αλλά η ξηρασία που ήρθε απρόσμενα έβαλε φρένο στα σχέδιά τους.

Τι θα έκαναν για να ζήσουν;
Πώς θα επιβίωναν χωρίς νερό;
Ποιος θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο πρόβλημά τους;

Ο βασιλιάς των κόκκινων καστόρων ζήτησε τη συμβουλή ενός σοφού γέροντα και όταν ο τελευταίος του έδωσε λύση τολμηρή μα σίγουρη, ο βασιλιάς αποφάσισε να την ακολουθήσει! Έτσι λοιπόν πήρε μαζί του στρατό και ξεκίνησαν να βρουν τη μαγική πηγή που θα έλυνε το πρόβλημα της ξηρασίας.
Μεταμφιέστηκαν και άρχισαν να κινούνται στην περιοχή των μπλε καστόρων. Όποτε χρειάστηκε οι κόκκινοι κάστορες βοήθησαν τους μπλε και οι μπλε κάστορες πρόσφεραν στους κόκκινους φιλοξενία, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν.
Λίγο δρόμο ήθελαν να για φτάσουν στην πολυπόθητη μαγική πηγή, όταν αντιλήφθηκαν ότι στο βασίλειο των μπλε καστόρων επικρατούσε αναβρασμός και αντάρα. Ο γιος του βασιλιά ήταν άρρωστος και ως από θαύμα το γιατρικό υπήρχε άφθονο στον τόπο των κόκκινων καστόρων.
Και κάπως έτσι, η συμφιλίωση, η συνεργασία αλλά και η ειρήνη, έλυσε όλα τους τα προβλήματα και πλέον οι μπλε κάστορες και οι κόκκινοι κάστορες ζουν μαζί αγαπημένοι και πολύ ευτυχισμένοι!

Στόχος του παραμυθιού είναι να παραδειγματίσει τους μικρούς μας φίλους και να τους μάθει να λειτουργούν ομαδικά, κοινωνικά και χωρίς διακρίσεις.
Η συνεργασία πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα και η ανιδιοτελής προσφορά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους με παιδεία, σεβασμό και αγάπη για τον διπλανό μας.
Επιλέξτε παιδικά βιβλία που κάτι έχουν να μας πουν, κάτι έχουν να μας διδάξουν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα παιδιά, μπορούν να εισπράξουν έννοιες και νοήματα μέσα από τα παιδικά βιβλία, ευκολότερα σε σχέση με απλές αναφορές.
Ακούν την ιστορία, περιεργάζονται τις εικόνες, συμμετέχουν ενεργά και κάνουν κτήμα τους τις καλές συμπεριφορές που περιγράφονται στις σελίδες ή αντιλαμβάνονται τις λανθασμένες και ψάχνουν τρόπο να τις διορθώσουν.

Το διάβασμα παιδικών βιβλίων, έχει αξία ανεκτίμητη!

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου.
Η Ματίνα Ζαγκότη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λαρίσης. Ζει στη Λάρισα με τον σύζυγο και τους δύο γιους τους. Έχει σπουδάσει φιλολογία, ανθρωπολογία και διοίκηση επιχειρήσεων. Η αγάπη της για τα βιβλία ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν η μητέρα της την προέτρεπε να διαβάζει τα μεσημέρια για να κάθεται ήσυχη. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος της γιος, ένιωσε την ανάγκη να του μάθει όσα ήξερε. Αυτή η επιθυμία της μεταφράστηκε σε παραμύθι κι έτσι η συγγραφή απέκτησε το δικό της ξεχωριστό μέρος στη ζωή της.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής παιδικών βιβλίων ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον τομέα αυτό, ενώ παράλληλα διαβάζει πολλά παιδικά βιβλία μαζί με τα παιδιά της.
Ονειρεύεται έναν κόσμο όπου τα παιδιά ευδοκιμούν, δέχονται απεριόριστη αγάπη και χαμογελούν πλατιά. Θα ήθελε τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση και εύχεται να συμβάλλει, έστω και λίγο, σε αυτό με τις ιστορίες της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει:
Μία μέρα στη γη των κόκκινων καστόρων εμφανίζονται μπλε κάστορες και τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Ένας μεγάλος πόλεμος ξεκινά που δεν έχει τελειωμό.
Γιατί τσακώνονται οι κάστορες; Θα καταφέρουν τελικά να τα βρουν και να συμφιλιωθούν;