Η Kristin Hannah έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν μπει στη λίστα των best seller των New York Times. Πρώην δικηγόρος που άφησε την καριέρα της για να γίνει συγγραφέας, ζει με τον σύζυγο και τον γιο της στις ΗΠΑ.


Με θάρρος, γοητευτική γραφή και διεισδυτική ματιά, η Kristin αποτυπώνει μοναδικά σε κάθε βιβλίο της τα ανθρώπινα συναισθήματα, χαρίζοντάς μας αξέχαστα αναγνωστικά ταξίδια. Τα βιβλία της κατά κύριο λόγο φωτίζουν κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας και περιγράφουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ηρωίδες τους ως αποτέλεσμα των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών.
Είτε θέλετε να ταξιδέψετε σε μια άλλη εποχή, είτε να συναντήσετε γυναίκες δυναμικές που εμπνέουν, είτε απλά να χαθείτε σε μοναδικές ιστορίες φιλίας, αγάπης, απώλειας και επιβίωσης, σίγουρα υπάρχει ένα βιβλίο της Kristin για εσάς! Ας ρίξουμε μια ματιά στα βιβλία της που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις μας, με τη σειρά που τα εξέδωσε η συγγραφέας:

ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη δύναμη της γυναικείας φιλίας.
Η ιστορία ξεκινά το 1974 όταν η Kέιτ Μαλάρκι, το πλέον άσημο κορίτσι του σχολείου, γνωρίζει την Τάλι Χάρτ, που μόλις έχει μετακομίσει στην πόλη τους. Φίλες αχώριστες για τριάντα χρόνια, εωσότου μια τρομερή προδοσία απειλεί να τις χωρίσει. Πρόκειται για το ρεαλιστικό πορτρέτο μιας γυναικείας φιλίας 30 χρόνων που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.
Στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου από το Netflix, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση σε αρκετές χώρες παγκοσμίως για μεγάλο διάστημα μετά την κυκλοφορία της, πρωταγωνιστούν η Katherine Heigl ως Τάλι Χάρτ και η Sarah Chalke ως Κέιτ Μαλάρκι.

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Ένα συναισθηµατικά πολύπλοκο µυθιστόρηµα για την αγάπη, τη µητρότητα, την απώλεια και τα νέα ξεκινήµατα.
Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από την επιτυχία του βιβλίου Πυγολαμπίδες, η Kristin Hannah επιστρέφει στην ιστορία των Τάλι-και-Κέιτ και μας θυμίζει πως όπου υπάρχει ζωή, ελπίδα και αγάπη, υπάρχει και συγχώρεση. Η Τάλι προσπαθεί να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην Κέιτ να σταθεί στο πλευρό των παιδιών της, αλλά η Τάλι έχει πλήρη άγνοια για το τι θα πει οικογένεια, µητρότητα και φροντίδα των άλλων. Η Ντόροθι Χαρτ, που είχε εγκαταλείψει πολλές φορές την κόρη της την Τάλι όταν ήταν µικρή, βρίσκεται στον πυρήνα του τραγικού παρελθόντος της Τάλι. Μία µόνο, τραγική επιλογή και ένα µεταµεσονύχτιο τηλεφώνηµα θα φέρουν κοντά αυτές τις γυναίκες για να ξεκινήσουν ένα οδυνηρό, δυνατό ταξίδι εξιλέωσης.

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Μια ιστορία για τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις γυναίκες –μητέρες, κόρες, αδερφές– την ενοχή και την εξιλέωση.
Όταν ο πατέρας της Μέρεντιθ και της Νίνα αρρωσταίνει βαριά, οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την ψυχρή και απόμακρη μητέρα τους, Άνια. Αποφασισμένες να βρουν την αλήθεια πίσω από τη συμπεριφορά της και βασισμένες στην αρχή του παραμυθιού που έχουν ακούσει πολλές φορές για τη μικρή, όμορφη Ρωσίδα που ζούσε σε μια μαγική πόλη, θα πιέσουν τη μητέρα τους να τους διηγηθεί ολόκληρη την ιστορία. Και τότε θα ανακαλύψουν ένα μυστικό τόσο αδιανόητο, που θα τις ταράξει συθέμελα –και θα τις κάνει να δουν με άλλα μάτια τη μητέρα τους, την οικογένειά τους, αλλά και τη δική τους ζωή.

ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ
Ένας ύμνος στις αντοχές της ανθρώπινης ψυχής και στη δύναμη των γυναικών.
Το Αηδόνι είναι η ιστορία δύο αδερφών, της Βιαν και της Ιζαμπέλ, που τις χωρίζουν η διαφορά ηλικίας, οι εμπειρίες, τα ιδανικά, τα πάθη και οι περιστάσεις, και καθεμιά τους ακολουθεί τη δική της επικίνδυνη διαδρομή προς την επιβίωση, την αγάπη και την ελευθερία. Πρόκειται για ένα επικό πανόραμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που φωτίζει ένα κομμάτι της Ιστορίας, το οποίο βλέπουμε σπάνια: τον πόλεμο των γυναικών. Το βιβλίο με σχεδόν σταθερή παρουσία στη λίστα bestseller των New York Times πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τις αδερφές Ella και Dakota Fanning στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ
Μια επική ιστορία αγάπης και επιβίωσης που βραβεύτηκε ως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα στα Goodreads 2018 Reader’s Choice Awards.
Η Λένι είναι ένα έφηβο κορίτσι που μεγαλώνει στη σκιά του ταραχώδους γάμου των γονιών της. Όταν ο πατέρας της, που μόλις έχει επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου και κρατούνταν ως αιχμάλωτος πολέμου, κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, η Λένι τολμά να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά της. Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη. Το κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό του πατέρα της, ενώ η μητέρα της προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Η Λένι σε πείσμα των σκληρών συνθηκών βιώνει τον πρώτο της έρωτα και αρχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή εκεί έξω.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Ένας ύµνος στην ελπίδα και τη δύναµη του ανθρώπινου πνεύµατος µέσα από τα µάτια µιας αδάµαστης γυναίκας.
Τέξας, 1921. Ο Α΄ Παγκόσµιος Πόλεµος έχει τελειώσει και η Αµερική ετοιµάζεται να µπει σε µια νέα, αισιόδοξη περίοδο. Αλλά για την Έλσα Γουόλκοτ, που θεωρείται πολύ µεγάλη για να παντρευτεί, το µέλλον διαγράφεται ζοφερό µέχρι τη νύχτα που γνωρίζει τον Ρέιφ Μαρτινέλι. Όμως το 1934 ο κόσµος αλλάζει και η Έλσα είναι αναγκασµένη να πάρει µια σκληρή απόφαση: να πολεµήσει για τη γη που αγαπά ή να την εγκαταλείψει και να πάει στη ∆ύση, στην Καλιφόρνια, σε αναζήτηση µιας καλύτερης ζωής. Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα που ζωντανεύει την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης – τις σκληρές αλήθειες που δίχασαν τους Αµερικανούς και τις µακροχρόνιες συγκρούσεις ανάµεσα στους έχοντες και τους µη έχοντες.
Αν δεν έχετε ήδη διαβάσει κάποιο βιβλίο της Kristin Hannah
 μην καθυστερείτε άλλο.