ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Ποβέλια. Το στοιχειωμένο νησί κοντά στη Βενετία, όπου κατά τον Μεσαίωνα δέχτηκε χιλιάδες ανθρώπους χτυπημένους από τον μαύρο θάνατο, ενώ στις αρχές του εικοστού αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως ψυχιατρικό άσυλο. Εκατοντάδες ψυχικά ασθενείς υπέφεραν στα χέρια ενός παρανοϊκού γιατρού
που τους χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωα στις απάνθρωπες έρευνές του. Μέχρι και σήμερα ακούγονται πολλοί θρύλοι σχετικά με τους άρρωστους Βενετούς που περίμεναν να πεθάνουν, καθώς και για τα φαντάσματά τους που στοίχειωσαν το νησί. Είναι όμως θρύλοι ή αλήθεια; Ο Αλεσάντρο, που θα αφήσει στην Ποβέλια την τελευταία του πνοή, θα γίνει μάρτυρας της Ιστορίας. Όμως θα καταφέρει να βοηθήσει τις έγκλειστες ψυχές που ζητούν τη γιατρειά; Θα θεραπευτούν οι πληγές με το πλήρωμα του χρόνου;
Ο άντρας κάθισε δίπλα της, κάνοντας το λεπτό στρώμα του κρεβατιού της να βουλιάξει. Μαζί του βούλιαξε κι η καρδιά της.«Μη φοβάσαι», ακούστηκε υπόκωφη η φωνή του. «Βαρέθηκα να περιφέρομαι τόσους αιώνες μόνος
πάνω στις στάχτες. Θέλω έναν άνθρωπο για να μιλήσω. Να νιώσω ζωντανός ξανά…»Η φωνή του έφτασε σαν αντίλαλος στα αυτιά της. Η ανάσα του, όμοια με φλόγα, έγλειψε απειλητικά το πρόσωπό της. Τα ανύπαρκτα μάτια του θαρρείς και βυθίστηκαν στην ψυχή της. Παραλυμένη από τον τρόμο, έγειρε πίσω στο μαξιλάρι και τον άφησε να ξετυλίξει την ιστορία του.

Η Μαρία Κωνσταντούρου γεννήθηκε στην Αθήνα.Από τις Εκδόσεις Λιβάνη έχουν εκδοθεί τα βιβλία της
Όταν οι Γυναίκες Τολμούν, Σε Βλέπω Παντού,Το Πολύ δεν Είναι Πάντα Αρκετό, Σκιές στο Χρόνο, Ζωή μου, Εσύ…, Αγεφύρωτες Σιωπές,
Χωρίς Εσένα (παράλληλη λογοτεχνία με το βιβλίο Δεν Υπήρξα Ποτέ της Θάλειας Κουνούνη), Μια Ανάσα Μακριά, Η Άγνωστη Δίπλα μου.
Κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Ασκίμ θα Πει Αγάπη από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

                                                            

Αθήνα 2020
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 496
Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)

CHRISTINA ERIKSON

ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Στοκχόλμης Ελίας Σβένσον παλεύει ενάντια στον χρόνο για να συλλάβει τον δράστη της κτηνώδους δολοφονίας δύο γυναικών. Ο δολοφόνος ξεγελά την αστυνομία, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει τη δράση του. Ο Ελίας απευθύνεται στη συγγραφέα Κορνέλια Λιντ για να τον βοηθήσει να καταλάβει τον τρόπο δράσης και να συνθέσει το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου. Η Κορνέλια έχει προσωπικές εμπειρίες που μπορεί να αποβούν χρήσιμες για την υπόθεση, όμως η συμμετοχή της στην έρευνα θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο. Στο μεταξύ, κάποιος άλλος κινείται στο σκοτάδι, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι φίλος.
Το Σκοτάδι είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς μυθιστορημάτων της Κριστίνα Έρικσον που έρχονται για να ρίξουν φως στη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου ψυχισμού.

Παρατήρησε το θύμα του μέσα από την πράσινη λάμψη των κιαλιών νυκτός.
Το είδε να κινείται απρόσκοπτα ανάμεσα στις σκιές. Εκεί. Το σαρκοφάγο.
Το σαρκοφάγο δεν είχε ηθικές αναστολές. Δεν είχε ίχνος συνείδησης.
Ήταν ένα εκφυλισμένο είδος της φύσης. Ρύθμισε τα κιάλια, ώστε να γίνει πιο καθαρή η εικόνα. Ίσως ήταν σύμπτωση το ότι καθόταν εδώ απόψε.
Ίσως του είχε χαμογελάσει η τύχη. Μπορεί όμως να είχε αντιληφθεί εγκαίρως τον κίνδυνο χάρη στο δικό του ένστικτο αυτοσυντήρησης. Η ρεβάνς και η εκδικητικότητα τον έφεραν μέχρι εδώ. Ήταν ανοησία και το ήξερε.
Αυτό εδώ ήταν άλλο σαρκοφάγο, δεν ήταν εκείνο που είχε χτυπήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Ήταν όμως ένα καλό υποκατάστατο. Δε θα του έδειχνε κανένα έλεος.

Η Κριστίνα Έρικσον γεννήθηκε το 1973, μεγάλωσε στη Σμόλαντ και ζει
στο Κουνγσέρ της Σουηδίας. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων το 2014 με το Morsarvet (Η Κληρονομιά της Μάνας)
και στη συνέχεια έγραψε μυθιστορήματα μαζί με τον Τόμας Έρικσον,
τον σύζυγό της.
Το Σκοτάδι είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς μυθιστορημάτων στα οποία βασικός ήρωας είναι ο Ελίας Σβένσον, επιθεωρητής του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

                                                              

Αθήνα 2020
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 480
Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)

ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί η εντυπωσιακή ανακάλυψη του Άλεξ Βενιέρη κάνουν τη φόρμουλά του να φαντάζει σαν το Άγιο Δισκοπότηρο της επιστήμης. Το Ίδρυμα Acron, ο μέχρι πρότινος χρηματοδότης του, αποφασίζει να θάψει την έρευνά του, προσπαθώντας να τον στρέψει σε άλλη κατεύθυνση. Μέρα με τη μέρα ο Άλεξ συνειδητοποιεί πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Όμως ο Τομέας 45, ένα μυστικό παρακλάδι της CIA, δεν πείθεται και εξαπολύει άγριο κυνηγητό εναντίον του. Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η διευθύντρια της αμερικανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ευρώπη, Ρένα Στασινός, αναλαμβάνει μια υπόθεση πώλησης γνήσιων ελληνικών διαβατηρίων σε παράνομους μετανάστες και έρχεται σε επαφή με τη ρωσική μαφία στην Ελλάδα. Οι έρευνές της την οδηγούν στον Άλεξ και στον Τομέα 45. Τόσο η Ρένα όσο και ο Άλεξ θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και να γίνουν οι ίδιοι θηρευτές.
Έχει τελικά προχωρήσει τόσο πολύ η Τεχνητή Νοημοσύνη; Ένα καταιγιστικό κείμενο βασισμένο σε απόλυτα επιστημονικές έρευνες, που οδηγούν
στο… Φιλί του Θεού, μια μυστική λύση για την ανθρωπότητα.

Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της και την επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ)
στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Βασιλικού Κολεγίου Καλών Τεχνών (Royal College of Art) στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών. Εργάστηκε ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στις εταιρείες Warner Brothers και Village Roadshow. Στη συνέχεια πραγματοποίησε,
ως Executive Producer, την κινηματογραφική παραγωγή των ταινιών «Safe Sex»
των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Ριζότο» της Όλγας Μαλέα
και «Ροζ Ολοταχώς» των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά. Ακολούθως, ίδρυσε τη δική της εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και πραγματοποίησε κινηματογραφικές παραγωγές, όπως των ταινιών των Ρέππα – Παπαθανασίου
«Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» και «Οξυγόνο», η οποία απέσπασε το βραβείο κριτικών FIPRESCI, καθώς και «Η Χορωδία του Χαρίτωνα», των Γρηγόρη Καραντινάκη, Γιώργου Μακρή, Δημήτρη Βάκη, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ποιότητας παραγωγής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας.Ανάμεσα στις τηλεοπτικές παραγωγές της ξεχωρίζουν οι σειρές «Οικογένεια Καράμπελα» (ANT1), «Safe Sex TV Stories» (MEGA και Filmnet) και «Έχω ένα Μυστικό» (ALPHA).Συμμετείχε επίσης στην προετοιμασία του reality show «Extreme Makeover». Ταυτοχρόνως δραστηριοποιήθηκε στους τομείς του τουρισμού και των τεχνολογιών περιβάλλοντος και ενέργειας σε θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου. Είναι μέλος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Υγειονομικών Αποβλήτων (ΣΕΔΥΑ) και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΣEB. Το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στις εκδόσεις Marquis Who’s Who in the World και Marquis Who’s Who in Finance and Industry.

                                                              

Αθήνα 2020
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 368

VINCENT KLIESCH
Βασισμένο σε μια ιδέα του
SEBASTIAN FITZEK ΑΚΟΗ

                                                                

Γρήγορος ρυθμός και ασυνήθιστη πλοκή σε ένα καταιγιστικό θρίλερ από τη συνεργασία δύο καταξιωμένων συγγραφέων.
Η πιο αμυδρή απόκλιση στον ήχο μιας φωνής αρκεί για τον διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό στη φωνητική εγκληματολογία Ματίας Χέγκελ ώστε να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα. Με τη βοήθειά του, πολλοί εγκληματίες έχουν ήδη καταδικαστεί. Έχει πει ψέματα όμως ο ίδιος; Η ομολογία του για τη δολοφονία μιας άστεγης γυναίκας δε φαίνεται ειλικρινής. Η δημοσιογράφος Γιούλα Άνζοργκε, η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις δικαστικής πλάνης, είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια. Αλλά όταν εμβαθύνει στην υπόθεση του Χέγκελ, θέτοντας τον εαυτό της σε τεράστιο κίνδυνο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με απίθανες αποκαλύψεις…
Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς θρίλερ από τους Vincent Kliesch και Sebastian Fitzek.
Ο Ματίας Χέγκελ, ο επονομαζόμενος Auris, ο άνθρωπος με την ακοή νυχτερίδας, είχε καταδικαστεί λιγότερο από έναν χρόνο πριν σε ισόβια κάθειρξη για φόνο.
Το γεγονός και μόνο ότι όλη η συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών είχε κεντρίσει την περιέργεια της Γιούλα. Παρά την ομολογία και το συντριπτικό βάρος των αποδείξεων, προέκυπτε αναπόφευκτα το ερώτημα πώς ήταν δυνατόν ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά του Βερολίνου ―και έμπειρος σύμβουλος της αστυνομίας― να δολοφονήσει μια άγνωστη αλήτισσα, με την οποία, απ’ ό,τι φαινόταν, δεν είχε ομολογήσει πως υπήρχε κάποια σύνδεση. Και μάλιστα να τη δολοφονήσει με τόση ατζαμοσύνη,
χωρίς να μπορεί να κρυφτεί. Όλα αυτά δε φαίνονταν διόλου λογικά στη Γιούλα.

Ο Βίνσεντ Κλις γεννήθηκε στο Βερολίνο, όπου ζει μέχρι σήμερα. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εστίασης. Στη συνέχεια, το 2003, ασχολήθηκε με το stand-up comedy και εμφανίστηκε στις εκπομπές Sat.1 Star Search, Quatsch Comedy Club και Nightwash. Αργότερα έγινε συντονιστής δράσεων στον χώρο αναψυχής Babelsberg Film Park στο Πότσνταμ, όπου εργάστηκε τακτικά μέχρι το 2018. Το 2010 ξεκίνησε την πρώτη του επι­τυχημένη σειρά θρίλερ με το best seller The Purity of Death και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα.

Ο Σεμπάστιαν Φίτσεκ γεννήθηκε το 1971 στο Βερολίνο και είναι πτυχιούχος της Νομικής. Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Τα έργα του έχουν γίνει best sellers και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες, ενώ κάποια από αυτά έχουν διασκευα­στεί για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.

                                                      

KIM FABER & JANNI PEDERSEN

Η ΓΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ο Γιούνκερ, ένας από τους καλύτερους ερευνητές φόνων της δανέζικης αστυνομίας, κάνει το μοιραίο λάθος να απατήσει τη σύζυγό του. Εξαιτίας της κρίσης που περνάει ο γάμος του, αναγκάζεται να ζητήσει μετάθεση στο χωριό που γεννήθηκε, κάπου στη νοτιοανατολική Σελανδία, όπου μένει στο πατρικό του φροντίζοντας τον γέρο πατέρα του που πάσχει από γεροντική άνοια. Εκεί όμως διαπράττεται ο διπλός φόνος ενός μεσήλικου ζευγαριού, και ο Γιούνκερ αναλαμβάνει να τον εξιχνιάσει. Παράλληλα η παλιά του συνεργάτιδα, η Σίνε Κριστιάνσεν, εργάζεται στην αστυνομία της Κοπεγχάγης και ανυπομονεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά, όταν πραγματοποιείται μια βομβιστική επίθεση τρομοκρατών με δεκαεννιά νεκρούς.
Η Σίνε ηγείται της έρευνας για την καταδίωξη των δραστών, αλλά τα ίχνη γρήγορα χάνονται – μέχρι που μια πληροφορία δίνει αναπάντεχη τροπή στην υπόθεση.
Η Γη του Πάγου είναι ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα για την τρομοκρατία, τη βία, τη θλίψη και τη μοναξιά σε μια ψυχρή Δανία.
Η ώρα είναι λίγο πριν από τις τεσσερισήμισι. Ο Γιούνκερ νιώθει μια σχεδόν σωματική ανάγκη να πάρει τηλέφωνο τη Σίνε. Χωρίς να ξέρει τι να της πει. Απλώς για ν’ ακούσει τη φωνή της, για να αισθανθεί ότι δεν έπεσε απ’ το κατάστρωμα, αλλά απλώς ότι τον έχουν πάει για λίγο πίσω, σ’ ένα φουσκωτό, που το σέρνει το μεγάλο υπερωκεάνιο. Δεν παίρνει τηλέφωνο. Ξέρει ότι η Σίνε πνίγεται στη δουλειά, ότι οι πρώτες ώρες σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης είναι κρίσιμες. Ότι εκείνη θα ένιωθε άβολα. Και εκείνος το ίδιο. Λίγες βδομάδες… Δε χρειάζεται παραπάνω για να εξαφανιστείς.

Το ζευγάρι των δημοσιογράφων Γένι Πέδερσεν και Κιμ Φάμπερ κάνει το ντεμπούτο του στη λογοτεχνία με ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα.
Η Γένι Πέδερσεν γεννήθηκε το 1968. Είναι παρουσιάστρια και συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ στο κανάλι TV2. Το 2018 κέρδισε το βραβείο της Τηλεπαρουσιάστριας της Χρονιάς.

Ο Κιμ Φάμπερ γεννήθηκε το 1955. Είναι αρχιτέκτονας και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Politiken. Έχει γράψει τα βιβλία Η Καταραμένη Άνοιξη, με θέμα τον πόλεμο στο Κόσοβο, και Το Βιβλίο της Έστερ, με θέμα την επιβίωση από το AIDS.

                                                          

Αθήνα 2020
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 560
Τιμή: € 17,50 (με ΦΠΑ)

JAMES ALLEN

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ

Το βιβλίο αυτό άλλαξε στην κυριολεξία τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Τώρα μπορεί να αλλάξει και τη δική σας ζωή. Τα μηνύματα που περιέχει είναι διαχρονικά. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς σύγχρονους συγγραφείς, όπως η Ρόντα Μπερν, συγγραφέας του βιβλίου Το Μυστικό. Ενέπνευσε πολλούς, ανθρώπους απλούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πλούσιους και φτωχούς.
Έδωσε τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να πετύχουν την αλλαγή στη ζωή τους. Μετέδωσε το βαθύ μήνυμα «Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι δημιουργοί του εαυτού μας». Μπορούμε με οδηγό τις σκέψεις μας να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Το βιβλίο αυτό μας δείχνει τον δρόμο. Ονειρευτείτε την επιτυχία και ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Χρησιμοποιώντας μια μεταφορά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο νους είναι ο αρχι-υφαντής τόσο του εσωτερικού ενδύματος, του χαρακτήρα μας, όσο και του εξωτερικού ενδύματος, των συνθηκών. Αν όμως μέχρι τώρα υφαίναμε περισσότερο την άγνοια και τον πόνο, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι με το ίδιο υφάδι και με το ίδιο στημόνι μπορούμε να δημιουργήσουμε τη φώτιση και την ευτυχία.
«Ο άνθρωπος είναι στην κυριολεξία αυτό που σκέφτεται, ο χαρακτήρας του είναιτο σύνολο των σκέψεών του».

Ο Τζέιμς Άλεν (1864-1912) ήταν Βρετανός συγγραφέας φιλοσοφικών έργων,
γνωστός για τα βιβλία του πνευματικής αναζήτησης και την ποίησή του.
Υπήρξε πρωτοπόρος του κινήματος αυτοβοήθειας. Το πιο γνωστό έργο του, As a Man Thinketh (Ο Άνθρωπος και η Σκέψη), έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο από τη δημοσίευσή του μέχρι και σήμερα. Εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για συγγραφείς που ασχολούνται με το θέμα της αυτοβοήθειας. Όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, ποτέ δεν έγραψε επειδή έπρεπε, αλλά μόνο όταν είχε ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο.

                                                      

Αθήνα 2020
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
Σελίδες: 120
Τιμή: € 13,00 (με ΦΠΑ)

LAWRENCE WRIGHT

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Ένα καθηλωτικό θρίλερ για έναν νέο φονικό ιό από τον βραβευμένο με Pulitzer συγγραφέα Lawrence Wright.

Σε έναν καταυλισμό στην Ινδονησία, σαράντα εφτά άνθρωποι πεθαίνουν από οξύ αιμορραγικό πυρετό. Όταν ο επιδημιολόγος Χένρι Πάρσονς μεταβαίνει εκεί για να ερευνήσει για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτό που ανακαλύπτει θα έχει σύντομα συγκλονιστικό αντίκτυπο σε όλη την υφήλιο:
ένας μολυσμένος απ’ τον ιό άντρας είναι καθ’ οδόν για το ετήσιο προσκύνημα εκατομμυρίων πιστών στη Μέκκα. Ο Χένρι ενώνει τότε τις δυνάμεις του με έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και γιατρό, σε μια προσπάθεια να θέσει σε καραντίνα το σύνολο των προσκυνητών στην ιερή πόλη… Στο μεταξύ μια Ρωσίδα μετανάστρια, που έχει ανέλθει στο αξίωμα της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, πασχίζει να δώσει την κατάλληλη απάντηση σε κάτι που μπορεί να είναι η απαρχή ενός βιολογικού πολέμου… Οι ήδη εύθραυστες διεθνείς σχέσεις αρχίζουν να καταρρέουν ενώπιον της πανδημίας. Ο λοιμός εξαπλώνεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, καταστρέφοντας επιστημονικούς, θρησκευτικούς, κυβερνητικούς θεσμούς και αποδεκατίζοντας τον πληθυσμό…
Όσοι τον ήξεραν μιλούσαν γι’ αυτόν με δέος, αποκαλώντας τον «Herr Doktor» πίσω από την πλάτη του, ή «μικρό τύραννο». Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, φανταζόταν ότι θα συναντούσε κάποια στιγμή μια ασθένεια πιο έξυπνη απ’ αυτόν, πιο αδυσώπητη, πιο ανελέητη. Κάθε ασθένεια είχε τα τρωτά της σημεία, κι ο Χένρι είχε κάνει όνομα ως ο καλύτερος στην κατανόηση της στρατηγικής μιας άγνωστης λοίμωξης, στην πρόβλεψη της επόμενης κίνησής της, στον σχεδιασμό της λαμπρής αντεπίθεσης. Στο τέλος, θα κέρδιζε αν είχε χρόνο. Κάποιες ασθένειες δε σου έδιναν χρόνο κι έπρεπε να βασιστείς στην τύχη. Μέχρι τώρα, εκείνος είχε σταθεί τυχερός. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είχε την αίσθηση ότι η τύχη κι ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος του.

Ο Λόρενς Ράιτ είναι συντάκτης του περιοδικού The New Yorker και συγγραφέας δέκα μη λογοτεχνικών βιβλίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα
In the New World, Remembering Satan, The Looming Tower, Going Clear, Thirteen Days in September, The Terror Years και God Save Texas, καθώς και το πρόσφατο μυθιστόρημά του God’s Favorite. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί
με πολλά βραβεία, όπως το Pulitzer για το The Looming Tower. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα και σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και παίζει κίμπορντ σε μπλουζ συγκρότημα στο Όστιν. Μένει με τη σύζυγό του
στο Όστιν του Τέξας.

                                                       

Αθήνα 2020
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 496
Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)