Μόλις κυκλοφόρησαν

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πριν χαθούν τα πουλιά της Charlotte McConaghy
μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Μια επική ιστορία για τη δυνατότητα της ελπίδας πέρα από κάθε πρόβλεψη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ INDIE BOOK AWARDS 2021
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ GOODREAD ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2020 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ BOOKTOPIA, BOOKBROWSE,
AMAZOΝ, TIME, LIBRARY JOURNAL, BOSTON GLOBE

Η Φράνι Στόουν ανέκαθεν ήταν ικανή να αγαπήσει αλλά ανίκανη να μείνει. Αφήνοντας πίσω της τα πάντα εκτός από τον ερευνητικό εξοπλισμό της, φτάνει στη Γροιλανδία με έναν και μοναδικό σκοπό: να ακολουθήσει τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που έχουν απομείνει στον κόσμο, στην τελευταία τους, ίσως, αποδημία στην Ανταρκτική. Η Φράνι πείθει το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους να την πάρει μαζί του και έτσι σαλπάρουν ενώ απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη στεριά και την ασφάλεια. Καθώς όμως η ιστορία της Φράνι αρχίζει να ξετυλίγεται –ένας παθιασμένος έρωτας, μια απούσα οικογένεια, ένα ολέθριο έγκλημα– γίνεται ξεκάθαρο ότι κυνηγάει πολλά περισσότερα από τα πουλιά. Όταν τα σκοτεινά μυστικά της Φράνι αποκαλύπτονται, θα κληθεί να αποφασίσει τι είναι διατεθειμένη να ρισκάρει για μια ακόμα ευκαιρία εξιλέωσης.

Επικό και βαθύ, σπαρακτικό και λυτρωτικό, το Πριν χαθούν τα πουλιά είναι μια ωδή στους άγριους τόπους και σε έναν κόσμο που χάνεται, αλλά και μια ιστορία για τη δυνατότητα της ελπίδας ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, που κόβει την ανάσα.

«Πραγματικά ακούς τους παγετώνες να σπάνε και τις διαπεραστικές κραυγές των αρκτικών γλαρονιών από πάνω τους.
Vulture

«Αγωνιώδες, ατμοσφαιρικό… Όχι απλώς ένα μυστήριο, αλλά μια οδύσσεια».
Vogue

«Ένα εξαίρετο μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα ελεγεία και καθηλωτικό θρίλερ».
Maclean’s Magazine

«Το Πριν χαθούν τα πουλιά είναι ένα αριστούργημα. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Υπάρχει ελπίδα στις σελίδες του, βάλσαμο για τους ταραγμένους καιρούς που ζούμε. Οι λέξεις της Charlotte McConaghy φτάνουν ως το κόκαλο».
Lara Prescott, συγγραφέας του Όσα κρατήσαμε κρυφά

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο του Manuel Vázquez Montalbán
μετάφραση: Βέρα Δαμόφλη

Ένας ιστορικός αγώνας ανάμεσα στην καταλανική αριστοκρατία και τις φτωχές εργατικές τάξεις της Βαρκελώνης με διαιτητή τον θρυλικό Πέπε Καρβάλιο.

Στα γραφεία του πλουσιότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου του κόσμου φτάνει μια ανώνυμη επιστολή. Κάποιοι απειλούν ότι θα δολοφονηθεί ο σέντερ φορ Τζακ Μόρτιμερ, που υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την ομάδα.
Οι επικεφαλής του συλλόγου αναθέτουν τις έρευνες στον ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, αλλά τον παρουσιάζουν ως ψυχολόγο της ομάδας ώστε να μπορεί να κινείται άνετα μέσα στον κόσμο του αθλητισμού δίχως να κινήσει τις υποψίες του Τύπου. Τα ίχνη οδηγούν σε μια υπόθεση κερδοσκοπίας στην οποία εμπλέκονται ο πρόεδρος ενός συνοικιακού ποδοσφαιρικού συλλόγου στην περιφέρεια της Βαρκελώνης και εν αγνοία του ο σέντερ φορ της ομάδας, μια παλιά δόξα που έχει πια ξεπέσει. Όλες αυτές οι συμπτώσεις περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των απειλητικών επιστολών. Ποδόσφαιρο, θεμιτή και αθέμιτη οικοδομική δραστηριότητα, στη Βαρκελώνη που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ένας εμβληματικός ντετέκτιβ, οι πολιτικές ίντριγκες, ο αέρας της Βαρκελώνης και οι γεύσεις της καταλανικής κουζίνας, συνθέτουν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα».
Venue

«Ο Πέπε Καρβάλιο είναι ένας φλεγματικός ιδιωτικός ερευνητής. Το φαγητό είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του, αλλά όταν δεν ασχολείται με αυτό, έχει την ικανότητα να λύνει τα πιο πολύπλοκα μυστήρια».
Sunday Times

«O Montalbán γράφει με τη σιγουριά της αυθεντίας, αλλά και με συμπόνια – με μια θλίψη στο ύφος του Le Carré».
Publishers Weekly

NON FICTION

Σαν σήμερα στην Επανάσταση του 1821 των Γιάννη Γρυντάκη, Γιώργου Δάλκου, Άγγελου Χόρτη, Έκτορα Χόρτη

Ένα πανόραμα της ελληνικής Επανάστασης από το 1814 έως το 1830. Ταξιδέψτε μέρα μέρα στα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της χώρας.

Η Επανάσταση του 1821 είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεγονός της νεοελληνικής ιστορίας, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τους μετέπειτα αγώνες του έθνους µας. Στο βιβλίο αυτό, µε δεδομένο τον ημερολογιακό χαρακτήρα του, γίνεται προσπάθεια να δοθεί µια όσο το δυνατόν σφαιρική εικόνα της Επανάστασης, μέσα από σύντομα χαρακτηριστικά κείμενα.

Από τους ίδιους συγγραφείς κυκλοφορούν τα βιβλία:
Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου
Όσα δεν γνωρίζατε για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821
Όσα δεν γνωρίζατε για τα χρόνια του Καποδίστρια, του Όθωνα και του Γεωργίου του Α’
Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση
Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα (500-1500)
Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία