Μόλις κυκλοφόρησαν

ΘΡΙΛΕΡ

Το νυχτόσπιτο του Jo Nesbo
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Όταν σε καλούν οι φωνές, μην απαντήσεις…
O Jo Nesbo επιστρέφει μ’ ένα ανατρεπτικό βιβλίο τρόμου που θα σε στοιχειώσει.

Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπαλαντάιν. Όταν ένας συμμαθητής τους, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλες οι υποψίες πέφτουν στον Ρίτσαρντ, το καινούργιο θυμωμένο αγόρι που όλοι αντιμετωπίζουν ως παρία. Και φυσικά κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους ρούφηξε τον Τομ σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που τον ενθαρρύνει να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Τότε, εκείνος εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων. Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Κι όταν εξαφανιστεί ακόμα ένας συμμαθητής, ο Ρίτσαρντ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του, να σώσει το μυαλό του από την τρέλα και να παλέψει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπαλαντάιν.
Με το Νυχτόσπιτο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 25 χώρες, ο Νορβηγός μετρ του σασπένς μας αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να χτίζει από το μηδέν τρομακτικά σύμπαντα.

«Τρομακτικά απολαυστικό χωρίς να σας προκαλέσει εφιάλτες. Ή μήπως όχι;»
Kirkus Reviews

«Ο Νορβηγός μετρ μοιάζει να αποτίνει φόρο τιμής στον Stephen King».
Sunday Express

«Ο Nesbo δεν χάνει χρόνο. Στο Νυχτόσπιτο, ο τρόμος ξεκινά από την αρχή και σελίδα τη σελίδα απογειώνεται. Οι λάτρεις του τρόμου θα το λατρέψουν».
Josh Malerman

«Ο Nesbo κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, παραμένοντας πρωτότυπος».
NRK

Δείτε όλα τα βιβλία του Jo Nesbo που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Κορίτσι της Camille Laurens
μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη
μυθιστόρημα

Από το κορίτσι, στη γυναίκα και μετά στη μητέρα. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα από μια μεγάλη φωνή της γαλλικής λογοτεχνίας.

Κορίτσι, το:

  1. θηλυκό παιδί μικρής ηλικίας
  2. πολύ νεαρή γυναίκα εφηβικής ηλικίας
  3. νεαρή ερωτική σύντροφος κάποιου

Η βραβευμένη Γαλλίδα Camille Laurens μας συστήνει το Κορίτσι, που μιλάει για το κοινό βίωμα των γυναικών σε ένα μυθιστόρημα με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία το οποίο γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.
Η Λωράνς Μπαρρακέ γεννήθηκε το 1959 σε μια μεσοαστική οικογένεια της Ρουέν. Από πολύ νωρίς κατάλαβε, μέσα από τη γλώσσα και τις νουθεσίες των γονιών της, ότι η θέση των κοριτσιών είναι κατώτερη της θέσης των αγοριών. Κι αυτό μοιάζει να επιβεβαιώνεται παντού, στο σχολείο, στη σχολή χορού, στη λογοτεχνία, οπουδήποτε η γλώσσα επιβάλλει την κυριαρχία του αρσενικού γένους. «Έχετε παιδιά» ρωτάνε τον πατέρα της. «Όχι, έχω δύο κορίτσια» απαντά εκείνος.
Και μετά, η Λωράνς θα γίνει κι εκείνη μητέρα. Να είσαι κορίτσι, να αποκτάς κορίτσι: Πώς γίνεται; Τι πρέπει να μεταδώσεις και τι να αφήσεις πίσω;
Η γραφή της Camille Laurens είναι αριστοτεχνική και αποτυπώνει, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση και τρυφερότητα, τις κοινωνικές αλλαγές αλλά και τη σημασία των λέξεων στη διαμόρφωση μιας ζωής. Ένα βαθιά προσωπικό και δυνατό μυθιστόρημα για το τι σημαίνει να είσαι κορίτσι, γυναίκα, μητέρα, σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει το θηλυκό ως κάτι υποδεέστερο.

«Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για το κορίτσι που γίνεται γυναίκα και μετά μητέρα, σε μια κοινωνία που υποβαθμίζει τις γυναίκες σε κάθε τους βήμα».
The New York Times

«Με μια φαινομενικά απλή ιστορία, συνηθισμένη και οικουμενική, η Camille Laurens καταφέρνει να μας χαρίσει ένα σημαντικό λογοτεχνικό έργο, αποφεύγοντας κάθε είδους διδακτισμό. Αξιοθαύμαστο».
Lire

«Μια διορατική ματιά σε θέματα φύλου, τάξης, εξουσίας αλλά και ομορφιάς. Συναρπαστικό».
The New Yorker

ΞΕΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το αύριο θα είναι καλύτερο της Betty Smith
μυθιστόρημα
μετάφραση: Μαρία Φακίνου

Ένα ξεχασμένο λογοτεχνικό διαμάντι της σπουδαίας Betty Smith. Μια ωδή στη νεανική αγάπη, τον γάμο, την οικογένεια, την ελπίδα.

Μπρούκλιν, δεκαετία του 1920. Η Μάρτζι Σάνον μόλις τελείωσε το σχολείο. Οι γονείς της είναι εξουθενωμένοι από την ασταμάτητη σκληρή δουλειά. Εκείνη διαπνέεται από ακλόνητη αισιοδοξία και από την πίστη ότι μια καλύτερη ζωή είναι εφικτή. Οι στόχοι της είναι απλοί: να βρει έναν άντρα να αγαπήσει, να κάνει οικογένεια και να ζήσει σ’ ένα ωραίο σπίτι, όπου τα παιδιά της δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον τρόμο της ανέχειας, την ανάγκη να κρυφτούν από γονείς που καβγαδίζουν και τον φόβο της τιμωρίας. Έτσι, όταν γνωρίζει τον Φράνκι Μαλόουν, πιστεύει ότι επιτέλους τα όνειρά της μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.
Γραμμένο με απλότητα, τρυφερότητα και χιούμορ, το Αύριο θα είναι καλύτερο είναι μια διαχρονική ιστορία για τις χαρές και τους σπαραγμούς της οικογενειακής ζωής.

«Ένας πραγματικός θησαυρός».
NPR

«Όταν διαβάζουμε σήμερα Betty Smith, μαθαίνουμε να εκτιμούμε τα πολυδιάστατα πορτρέτα της εργατικής τάξης και μια οπτική του φεμινισμού που επικροτεί τόσο την εργασία όσο και τη μητρότητα ως έγκυρες επιλογές».
Kirkus

Η συγγραφέας του Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως έχει το χάρισμα να αποτυπώνει με συμπόνια τους μικρούς ανθρώπους μιας μεγάλης πόλης, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και τον ζήλο τους να ζήσουν, ακόμα κι αν η ίδια η ζωή τους χτυπά αλύπητα.
Kirkus

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το κλασικό μυθιστόρημά της Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν.

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι του D. H. Lawrence
μυθιστόρημα
μετάφραση: Γιώργος Τζήμας

Ένα αειθαλές έργο που συντάραξε τη γαλλική κοινωνία και ανέτρεψε για πάντα τα δεδομένα της ερωτικής λογοτεχνίας.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του D. H. Lawrence, που για χρόνια ήταν απαγορευμένο ως πορνογραφικό βιβλίο, αποκαλύπτει με γλαφυρότητα την ένταση και τη γοητεία ενός παράνομου πάθους και της καταπιεσμένης επιθυμίας στη βιομηχανική Αγγλία μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Η λαίδη Κόνστανς Τσάτερλι νιώθει εγκλωβισμένη στον γάμο της με τον βαρονέτο σερ Κλίφορντ. Ανίκανος να ικανοποιήσει συναισθηματικά και σωματικά τη σύζυγό του, ο Κλίφορντ την ενθαρρύνει να συνάψει δεσμό με όποιον αριστοκράτη επιθυμεί προκειμένου το μέγαρο Ράγκμπι να αποκτήσει επιτέλους έναν διάδοχο. Η Κόνι όμως ερωτεύεται τον Όλιβερ Μέλορς, τον θηροφύλακα του δάσους, με τον οποίο παρασύρεται σε μια παθιασμένη ερωτική περιπέτεια που αναταράσσει όλη της την ύπαρξη.
Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μυθιστορήματα της αγγλικής λογοτεχνίας, Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για την εκβιομηχάνιση, μια δηκτική ανάλυση της αλλοτριωμένης, πουριτανικής κοινωνίας και μια πρωτοφανή εξύμνηση του σαρκικού έρωτα και της σεξουαλικής επιθυμίας.

«Κανείς δεν έγραψε καλύτερα για τη σύγκρουση ανάμεσα στην αγάπη και το σεξ».
Doris Lessing

«Όποιος ασχολείται µε το μυθιστόρημα του 20ού αιώνα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει αυτό το βιβλίο».
Lawrence Durrell

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης από τον ίδιο συγγραφέα το μυθιστόρημα Γιοι και εραστές.

ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Η τέχνη να ξεχωρίζεις του Henrik Fexeus
Ένας πρακτικός οδηγός για πετυχημένες διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις
μετάφραση: Αγγελική Νάτση

Ελάτε πιο κοντά στους στόχους σας κατακτώντας τα μυστικά της επικοινωνίας.

Αξιοποιώντας τις τεχνικές που σας δίνει ο πετυχημένος συγγραφέας Henrik Fexeus, θα καταφέρετε να βελτιώσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες και να αποκτήσετε την προσωπική και επαγγελματική ζωή που σας αξίζει.

Με τα εργαλεία αυτού του βιβλίου:
θα ξεπεράσετε τον φόβο σας να μιλάτε μπροστά σε κοινό,
θα αναπτύξετε την ικανότητα της ενσυναίσθησης και την τέχνη της ακρόασης,
​θα μάθετε να μετατρέπετε μια άγονη αντιπαράθεση σε εποικοδομητική συζήτηση,
θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις με τους συνανθρώπους σας.
Μεταφράζεται σε 15 γλώσσες

Η κοινωνική δεξιότητα δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των ημερήσιων κοινωνικών επαφών, αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα αυτών των επαφών. Αν είναι οικείες, ζεστές και υποστηρικτικές. Άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση, έχουν οικογένεια, φίλους, ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες και συμμετέχουν σε δίκτυα αναρρώνουν γρηγορότερα και ζουν περισσότερο. Η κοινωνικότητα είναι, απλούστατα, στενά συνδεδεμένη με τη μακροζωία.
Απόσπασμα από το βιβλίο

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν το διεθνές μπεστ σέλερ Η τέχνη να διαβάζεις τη σκέψη και η αστυνομική τριλογία που έγραψε με την Camilla Lackberg.