Με το νέο μήνα, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε 11 συναρπαστικά βιβλία που θα σας συνοδέψουν στις νέες σας περιπέτειες. Βρείτε τα από τις 6 Μαρτίου σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Χόλι
Stephen King

Βραβείο Goodreads Choice 2023 στην κατηγορία τρόμου

image description

1 μπεστ σέλερ των New York Times και USA Today από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του

Ο μετρ της λογοτεχνίας τρόμου επιστρέφει με ένα νέο ανατριχιαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια τη Χόλι Γκίμπνι, έναν από τους πλέον συναρπαστικούς και ευρηματικούς χαρακτήρες του Στίβεν Κινγκ!

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Έρωτας από το πουθενά
Mariana Zapata

Φιναλίστ στα Βραβεία Goodreads Choice Awards (2017) στην κατηγορία Αισθηματικά

image description

2 στη λίστα του Amazon με τα καλύτερα ευπώλητα βιβλία

Μετά το Θηρίο του Γουίνιπεγκ, η μπεστ σέλερ συγγραφέας σε New York Times και USA Today, Mariana Zapata υπογράφει μια ακόμα ρομαντική ιστορία με αξέχαστους πρωταγωνιστές και συναισθήματα που σιγοκαίνε.

Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα

Άγρια σιωπή
Raynor Winn

Αληθινή ιστορία
Μπεστ σέλερ των Sunday Times


Yποψήφιο για το βραβείο Wainwright for Nature Writing 2021
Η ζωή της Ρέινορ και του συζύγου της Μοθ είναι περίπλοκα συνυφασμένη με τα θαύματα της φύσης. Έχοντας διανύσει το «Μονοπάτι του αλατιού» οι δυο τους ανακάλυψαν πως δίπλα στη φύση, όλα είναι δυνατά. Η επιστροφή τους όμως στην καθημερινότητα αποδεικνύεται πρόκληση – μέχρι που μια τυχαία χειρονομία από έναν αναγνώστη της ιστορίας τους αλλάζει τα πάντα.

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

H δουλειά πριν από τη δουλειά
Paul M. Caffrey,
Phil M. Jones

Ανακαλύψτε τις άγνωστες συνήθειες των κορυφαίων επαγγελματιών πωλήσεων.
Γιατί ορισμένοι επαγγελματίες στον τομέα των πωλήσεων σημειώνουν επιτυχίες κάθε χρόνο, ενώ άλλοι παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους ή δεν καταφέρνουν να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους; Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε ώστε να έχετε καλύτερες προοπτικές, να πουλήσετε περισσότερο και να προαχθείτε πιο γρήγορα.

Μετάφραση: Έλενα Καραχάλιου

H αξία της προσοχής
Johann Hari

Μπεστ σέλερ των NEW YORK TIMES
Νικητής του Βραβείου Επαγγελματικών Βιβλίων PORCHLIGHT

image description


Ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς: The Wall Street Journal, Financial Times, New York Post, Mashable, Mindful
Η ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε χάνεται. Ο Johann Hari υπογράφει μια πρωτοποριακή έρευνα για τον λόγο που συμβαίνει αυτό – και τον τρόπο που θα ανακτήσουμε την προσοχή μας.

Μετάφραση: Λιθαρής Χριστόδουλος

Τα αγαπημένα βιβλία της σειράς ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ κυκλοφορούν τώρα σε πρακτικό μέγεθος, με μαλακό εξώφυλλο και μικρότερες, βολικές διαστάσεις, για να τα παίρνεις παντού μαζί σου!

Το μικρό βιβλίο της φιλοσοφίας
Συλλογικό

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;
Τι είναι η αλήθεια;
Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή;

Γραμμένο με απλή γλώσσα, γεμάτο διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, και με έξυπνη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό προσφέρει σε όλους μας άφθονη πνευματική τροφή.

Μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης

Το μικρό βιβλίο της ψυχολογίας
Συλλογικό

Είμαστε αυθεντικοί ή ακολουθούμε τυφλά τους κανόνες;
Τι μας κάνει να θυμόμαστε και γιατί ξεχνάμε;
Μπορούμε να μετρήσουμε τη νοημοσύνη;

Γραμμένο με απλή γλώσσα, γεμάτο διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, και με έξυπνη εικονογράφηση, το βιβλίο αποτελεί την ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της ψυχολογίας.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Το μεγάλο βιβλίο του κόσμου
Yuval Zommer

Ένα συναρπαστικό βιβλίο εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, που απευθύνεται σε παιδιά από 3+ από τον αγαπημένο Yuval Zommer, δημιουργό της σειράς Το Μεγάλο Βιβλίο.
Γιατί οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά είναι μέρος της φύσης – κι αυτό πρέπει να το γιορτάζουμε!

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Στέλλα Τζίβα, Ματίνα Τζίβα

image description

Ένας πλήρης οδηγός ο οποίος περιλαμβάνει σε μορφή ερωταπαντήσεων όλο το γνωσιακό υπόβαθρο το οποίο αφορά την ειδικότητα του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων.
Οι απαντήσεις είναι ενδελεχείς, καλύπτουν την υφιστάμενη και κεκτημένη γνώση αναφορικά με την ειδικότητα, και έχουν γραφεί με απλό, κατανοητό τρόπο.

Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Σταύρος Αρχοντάκης

image description

Το βιβλίο αυτό περιέχει τα θέματα του θεωρητικού μέρους των εξετάσεων Πιστοποίησης ΙΕΚ για την ειδικότητα «Βοηθός Φυσικοθεραπείας». Οι απαντήσεις των ερωτήσεων είναι γραμμένες με τρόπο απλό, κατανοητό αλλά και ολοκληρωμένο, με σκοπό να διευκολύνουν στη μελέτη τους σπουδαστές που επιθυμούν γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
Σταύρος Αρχοντάκης

image description

Το βιβλίο περιέχει τα θέματα του θεωρητικού μέρους των εξετάσεων Πιστοποίησης ΙΕΚ για την ειδικότητα «Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ». Οι απαντήσεις των ερωτήσεων είναι γραμμένες με τρόπο απλό, κατανοητό αλλά και ολοκληρωμένο, με σκοπό να διευκολύνουν στη μελέτη τους σπουδαστές που επιθυμούν γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα.