Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το εκδοτικό μας πρόγραμμα για το μήνα Μάιο με νέες αναγνωστικές προτάσεις για ενήλικες και παιδιά, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τις 15 Μαΐου 2020.



Προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη
Brené Brown
Τόλμησε να ηγηθείς

Η συγγραφέας και ερευνήτρια (Phd) Brené Brown, γνωστή στο ευρύ κοινό από την εκπομπή
της στο Netflix και τις ομιλίες της στο TEDx , παρουσιάζει έναν πρωτότυπο οδηγό ηγεσίας
με τόλμη, γενναιότητα, θάρρος και αυθεντικότητα.

Τόλμησε να ηγηθείς
Ηγηθείτε με ενσυνειδητότητα, ζήστε με θάρρος, τολμήστε να βγείτε μπροστά!

Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπική βελτίωση
ISBN: 978-960-461-979-5
Κωδικός: 63184
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 400
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Τιμή: 16,60 €

Η Μπρενέ Μπράουν, κάτοχος PhD και LMSW, είναι ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, στο οποίο και κατέχει την έδρα της Μεταπτυχιακής Σχολής Κοινωνικής Εργασίας που έχει επιχορηγήσει το Ίδρυμα Huffington προς τιμήν της. Έχει γράψει 4 βιβλία που κατέκτησαν την κορυφή της λίστας των New York Times: Braving the Wilderness (υπό έκδοση από Κλειδάριθμο), Rising Strong (υπό έκδοση από Κλειδάριθμο), Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη και The Gifts of Imperfection. Η Μπράουν ζει στο Χιούστον του Τέξας με τον άντρα της, Στιβ, και τα παιδιά τους, Έλεν και Τσάρλι. H τολμηρή ηγεσία είναι μια σειρά δεξιοτήτων απόλυτα διδάξιμη, παρατηρήσιμη και μετρήσιμη

Η Μπρενέ Μπράουν έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες μελετώντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που δίνουν νόημα στη ζωή μας, και τα τελευταία εφτά χρόνια δουλεύοντας με προοδευτικούς ηγέτες και ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ίδια ανακάλυψε ότι, από τις μικρές start-up και τις οικογενειακές επιχειρήσεις μέχρι τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, οι ηγέτες θέτουν όλοι την ίδια ερώτηση:
Πώς διαμορφώνουμε πιο γενναίους και τολμηρούς ηγέτες και πώς ενσωματώνουμε την αξία του θάρρους στην κουλτούρα του κάθε οργανισμού;
 Η Μπρενέ Μπράουν έχει δική της εκπομπή στο Netflix για θέματα εν-δυνάμωσης και προσωπικής βελτίωσης.
 Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει 4 φορές την κορυφή της λίστας των New York Times.
 Η ομιλία της στο TED για τη Δύναμη της Ευαλωτότητας είναι μια από της 5 πιο δημοφιλείς εκπομπές TED στον κόσμο, με πάνω από 35 εκ. προβολές μέχρι σήμερα.

Είπαν για το βιβλίο:
«Η Μπρενέ συγκέντρωσε έρευνες δεκαετιών σε έναν πρακτικό και εύστοχο οδηγό γεν-ναίας ηγεσίας. Το Τόλμησε να ηγηθείς λειτουργεί σαν οδικός χάρτης για όποιον θέλει να ηγηθεί με ενσυνειδητότητα, να ζήσει με θάρρος και να τολμήσει να βγει μπροστά.»
Sheryl Sandberg, COO του Facebook, ιδρύτρια των LeanIn.Org και OptionB.Org

«Είναι εύκολο να μιλάει κανείς για την αξία μιας ασφαλούς κουλτούρας γεμάτης νόημα, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να την καλλιεργήσει. Η σωστή κουλτούρα επιτυγχάνεται με διαρκή προσοχή, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, θάρρους και ευαλωτότητας. Δύσκολες δεξιότητες, όμως μαθαίνονται, και μπορείτε να αρχίσετε από αυτό το βιβλίο
–Ed Catmull, Πρόεδρος της Pixar and Walt Disney Animation Studios

«Το Τόλμησε να ηγηθείς θα σας κάνει να αμφισβητήσετε όλα όσα νομίζετε ότι ξέρετε για τη γενναία ηγεσία και θα σας δώσει τίμια, εύχρηστα και πρακτικά εργαλεία για να επιλέγετε το θάρρος αντί για τη βολή σας.»
–Tarana Burke, Ανώτατη Διευθύντρια της Girls for Gender Equity, ιδρύτρια του κινήματος Me Too

Simon Sinek
Βρείτε το δικό σας ΓΙΑΤΙ

O Simon Sinek μετά το παγκόσμιο best seller Ξεκινήστε από το γιατί μας καλεί να βρούμε το
δικό μας γιατί, να κατακτήσουμε το δικαίωμά μας στην ικανοποίηση και να εμπνεύσουμε
την επιχείρηση ή την ομάδα μας να φθάσει στο maximum των δυνατοτήτων της.

image description

Βρείτε το δικό σας γιατί

      

Η συνέχεια του best seller Ξεκινήστε από το γιατί
Simon Sinek, David Mead, Peter Docker

Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπική βελτίωση
ISBN: 978-960-645-056-3
Κωδικός: 63189
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Σελίδες: 240
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Τιμή: 14,40 €

Ο Σάιμον Σίνεκ ηγείται ενός κινήματος που έχει έναν πολύ απλό στόχο: να ωθήσει τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που τους εμπνέει. Η ομιλία του στο πλαίσιο του TEDx για το ΓΙΑΤΙ συγκαταλέγεται στις είκοσι κορυφαίες ομιλίες με τις περισσότερες προβολές στο TED.com και ο Σίνεκ δέχεται πλέον προσκλήσεις από πλήθος εταιρειών για να μοιραστεί μαζί τους την ιδέα του ΓΙΑΤΙ.
Ο Σίνεκ εργάζεται ως βοηθός στο RAND Corporation, διδάσκει Στρατηγική Επικοινωνία στο MA Πανεπιστημίου Κολούμπια και δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Όταν δεν ταξιδεύει, ζει στη Νέα Υόρκη. Ένας πρακτικός οδηγός για να ανακαλύψετε
τα δικά σας κίνητρα
Το Βρείτε το δικό σας Γιατί αποτελεί συνέχεια του Ξεκινήστε από το Γιατί. Σας δείχνει πώς να εφαρμόσετε τις δυναμικές ιδέες του Σάιμον Σίνεκ για να αντλήσετε περισσότερη έμπνευση από τη δουλειά σας και να εμπνεύσετε με τη σειρά σας τους γύρω σας. Η ικανοποίηση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Όλοι μας δικαιούμαστε να ξυπνάμε το πρωί γεμάτοι έμπνευση για να πάμε στη δουλειά μας, να νιώθουμε ασφάλεια όταν βρισκόμαστε στον χώρο εργασίας μας και, στο τέλος της ημέρας, να επιστρέφουμε ικανοποιημένοι στο σπίτι. Το μυστικό για να κατακτήσουμε αυτή την ικανοποίηση είναι κατ’ αρχάς να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ κάνουμε ό,τι κάνουμε.
Αμέτρητοι αναγνώστες ρωτούν το ίδιο πράγμα: Πώς μπορώ να εφαρμόσω το Ξεκινήστε από το Γιατί στην καριέρα, στην εταιρεία ή στην ομάδα μου; Αυτός ο πρακτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε το δικό σας ΓΙΑΤΙ. Το βιβλίο περιέχει ασκήσεις και εικόνες για κάθε στάδιο της διαδικασίας και σας οδηγεί να βρείτε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα, όπως μεταξύ άλλων:
 Μπορώ να έχω περισσότερα από ένα ΓΙΑΤΙ;
 Αν η δουλειά μου δεν συμβαδίζει με το ΓΙΑΤΙ μου, τι πρέπει να κάνω;
 Τι γίνεται αν η ομάδα μου δεν συμφωνεί με το ΓΙΑΤΙ μας;
Είτε έχετε μόλις πιάσει την πρώτη σας δουλειά, είτε ηγείστε μιας ομάδας, είτε είστε διευθύνων σύμβουλος της δικής σας εταιρείας, οι ασκήσεις αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον δρόμο που οδηγεί στη μακροχρόνια επιτυχία και ικανοποίηση, όχι μόνο για εσάς τους ίδιους, αλλά και για τους συναδέλφους σας.
Εμπνευστείτε και εμπνεύστε!
Δώστε πνοή στο ΓΙΑΤΙ σας – για εσάς τους ίδιους, την εταιρεία σας και τους πάντες γύρω σας. Επισκεφθείτε το StartWithWhy.com.
Άλλα βιβλία του Simon Sinek:
Ξεκινήστε από το ΓΙΑΤΙ
Μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα – Ένα αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους
Leaders eat last (υπό έκδοση)

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Gunnar Kaiser
Κάτω από το δέρμα

Το μυθιστόρημα του Gunnar Kaiser αποτελεί μια κατάδυση στα τρίσβαθα της ψυχής ενός κατά συρροή δολοφόνου, που χαρακτηρίζεται από εμμονικό πάθος για τα βιβλία.
Σκοτεινό θρίλερ, ιστορία ενηλικίωσης, ταξίδι στο χρόνο και την Ιστορία και παράλληλα φόρος τιμής στο βιβλίο, μια συναρπαστική ιστορία στα χνάρια του Αρώματος του Πάτρικ Ζίσκιντ.

image description
      

Κάτω από το δέρμα
Στο μυαλό ενός κατά συρροή λάτρη των βιβλίων
Gunnar Kaiser

Κατηγορία: Θρίλερ
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής
ISBN: 978-960-645-047-1
Κωδικός: 84225
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 616
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Τιμή: 17,70 €

Ο Γκούναρ Κάιζερ γεννήθηκε στην Κολωνία το 1976. Διδάσκει Γερμανική Γλώσσα και Φιλοσοφία, και διαχειρίζεται το Blog Philosophisch leben καθώς και το κανάλι KaiserTV στο YouTube. Διηγήματα και ποιήματά του έ-χουν δημοσιευτεί σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Το βιβλίο Κάτω από το δέρμα, που έχει χαρακτηριστεί ως «φιλοσοφικό θρίλερ» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία, την Τουρκία, την Αργεντινή, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Μια τολμηρή, πρωτότυπη και υποβλητική ιστορία που προκαλεί τον αναγνώστη να βυθιστεί στις σελίδες της.


Νέα Υόρκη, τέλος της δεκαετίας του ’60. Ο σπουδαστής λογοτεχνίας Τζόναθαν Ρόζεν γνωρίζει τον βιβλιόφιλο δανδή Γιόζεφ Άιζενσταϊν. Μέσω του μυστηριώδους αυτού μεσήλικα, ο άβγαλτος νεαρός δεν θα έρθει μόνο σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και του πνεύματος, αλλά θα διδαχτεί επίσης την τέχνη της ερωτικής αποπλάνησης –και εκείνες οι φωτεινές μέρες θα σηματοδοτήσουν την ενηλικίωσή του. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Τζόναθαν αρχίζει να υποψιάζεται ότι πίσω από τη βιτρίνα του μέντορά του κρύβεται ένα φοβερό μυστικό. Αυτή η υποψία όμως δεν θα γίνει βεβαιότητα, παρά μόνο δύο δεκαετίες αργότερα… Μια ιστορία που παρασύρει τον αναγνώστη στον σκοτεινό κόσμο των βιβλίων, ταξιδεύοντάς τον από τη Νέα Υόρκη του ’69 στο Βερολίνο και από την εποχή του Μεσοπολέμου στην πτώση του Τείχους.


Είπαν για το βιβλίο:
«Με το πρώτο του μυθιστόρημα, Κάτω από το δέρμα, o Gunnar Kaiser δείχνει τη λογοτεχνική του δεινότητα και ξυπνά στον αναγνώστη μνήμες από τα μεγαλύτερα διεθνή best seller. Το βιβλίο του είναι μεγαλειώδες και μελετημένο όπως Το όνομα του ρόδου του Ουμπέρτο Έκο, ανατριχιαστικά ελκυστικό όπως Το άρωμα του Πάτρικ Ζίσκιντ, ανυπότακτο στη γραφή σαν Το σύνδρομο Πορτνόι του Φίλιπ Ροθ.»
Wiener Zeitung

«Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από βιβλία, αισθησιασμό, εμμονές, έγκλημα, Ιστορία και ιστορίες. Το ντεμπούτο του Gunnar Kaiser είναι ταυτόχρονα σκληρό θρίλερ, ιστορία ενηλικίωσης, ταξίδι στον χρόνο, βαθιά υπόκλιση μπροστά στο τυπωμένο χαρτί –και δεν ενδείκνυται για ευαίσθητες ψυχές
–Welt am Sonntag

«Στο πρώτο μυθιστόρημα του Gunnar Kaiser, ένας βιβλιόφιλος μετατρέπεται σε δολοφόνο. Το Κάτω από το δέρμα πραγματεύεται ένα φονικό πάθος, αλλά, προπάντων, αποτελεί ευλαβική υπόκλιση μπροστά στον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων και τη ζωή, που θα ήταν τόσο φτωχή χωρίς αυτά
Berliner Zeitung

Παιδικά βιβλία 3+

Δύο νέα παιδικά βιβλία έρχονται τη σειρά βιβλίων Παραμύθια της γιαγιάς κότας.


Christine Beigel
O χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του

Μια τρυφερή και αστεία ιστορία από την επιτυχημένη σειρά Παραμύθια της γιαγιάς κότας, για την κατανόηση της δυσκολίας συγκέντρωσης στα μικρά παιδάκια, μέσα από την περιπέτεια του μικρού χαμαιλέοντα.

Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Hervé Le Goff
Ενδεικτική ηλικία: 3-6
ISBN: 978-960-645-052-5
Κωδικός: 86044
Διαστάσεις: 19,5 x 19,5 εκ.
Σελίδες: 20
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Τιμή: 9,90 €

image description

Μικρά βραδινά παραμύθια, χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια

Ο χαμαιλέοντας κάνει βόλτα στο δάσος με τη μαμά του και τραγουδάει:
«Ποιος φοβάται το κακό το γκνου; Όχι εμείς, όχι εμείς!»
Αλλά, όταν φεύγει από κοντά της και χάνεται, αρχίζουν οι περιπέτειες!

Θέλετε να μάθετε αν θα ξαναβρεί τη μαμά του;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
Μια ιστορία για όνειρα γλυκά!

Christine Beigel
Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί

Όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, μετράμε προβατάκια. Τι κάνουν όμως τα προβατάκια
όταν εκείνα δεν μπορούν να κοιμηθούν; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το γλυκό βιβλίο
από τη σειρά των Παραμυθιών της γιαγιάς κότας.
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα

image description

Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Hervé Le Goff
Ενδεικτική ηλικία: 3-6
ISBN: 978-960-645-052-5
Κωδικός: 86045
Διαστάσεις: 19,5 x 19,5 εκ.
Σελίδες: 20
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Τιμή: 9,90 €

Ένα βιβλίο της σειράς Παραμύθια της γιαγιάς κότας ̵˗̵̶ Δυσκολία στον ύπνο

   

Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το προβατάκι δυσκολεύεται να
κοιμηθεί.
Δεν μπορεί να κλείσει μάτι…

Θέλετε να μάθετε αν θα το πάρει τελικά ο ύπνος;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
Μια ιστορία για όνειρα γλυκά!