Πώς μπορούμε μέσω των διατροφικών μας συνηθειών, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο!

Το βιβλίο

Στο συγκεκριµένο βιβλίο επισηµαίνεται η σπουδαιότητα της τροφής στον ανθρώπινο οργανισµό, τονίζεται η αλληλεπίδραση της καλής σωµατικής υγείας µε την ψυχική, ενώ ταυτόχρονα γίνεται µια προσέγγιση των διατροφικών διαταραχών ως έναυσµα για να αναρωτηθούµε όλοι ποιο είναι τελικά το πραγµατικό νόηµα της ζωής µας… αλλά και ως οµοούσιοι που είµαστε, τι κοινό ψάχνουµε, που δυστυχώς όταν αδυνατούµε να το βρούµε οδηγούµαστε σε εξαρτήσεις είτε αυτό λέγεται φαγητό, τσιγάρο, ναρκωτικά, τζόγος, είτε διατροφική διαταραχή.

Η Συγγραφέας
Η Αγγελική Ζαφειράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό λύκειο του Αιγάλεω. Το 1994 εισήχθηκε στο Τµήµα Διατροφής στο AΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2000 απέκτησε τον τίτλο σπουδών της επιστήµης της Διαιτολογίας και Διατροφής.

Η πτυχιακή της εργασία µε θέµα «Αντιοξειδωτικές βιταµίνες A, C, E και η επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό σύστηµα του ανθρώπου» βαθµολογήθηκε µε Άριστα.

Το έτος 1999 εκπόνησε την εξάµηνη πρακτική της άσκηση σε γνωστό κέντρο αδυνατίσµατος και τα έτη 2000-2003 εργάστηκε ως επιστηµονική υπεύθυνη.

Από το 2000 µέχρι σήµερα αρθρογραφεί σε περιοδικά υγείας, σε διάφορα επιστηµονικά sites στο internet, έχει µιλήσει σε ραδιοφωνικές εκποµπές και έχει κάνει οµιλίες σε πνευµατικά κέντρα, ιδιωτικές σχολές και κολλέγια µε κύρια θεµατολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισµό.

Από το 2003 µέχρι σήµερα έχει στην κατοχή της διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιό της.

Είναι µέλος της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος), της ΕΛΔΕ (Eλληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας), της ΑΕD (Αµερικάνικης Ακαδηµίας Διατροφικών Διαταραχών) και πάρεδρο µέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδος.

METEKΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Τον Δεκέµβρη του 1997 παρακολούθησε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας µε θέµα «Το µεταβολικό σύνδροµο της παχυσαρκίας».

Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησε τις εργασίες της 2ης επιστηµονικής Διηµερίδας «Θεραπευτική αντιµετώπιση της παχυσαρκίας, οφέλη από την απώλεια βάρους».

Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησε συστηµατικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήµατα στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισµό που διοργάνωσε το Τµήµα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισµού του ΕΚΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησε τη διηµερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους» που πραγµατοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστηµονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ» του Πανεπιστηµίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Από τον Δεκέµβριο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2010 παρακολούθησε επιστηµονικά σεµινάρια µε θέµατα τις «Διατροφικές διαταραχές», τις «Διαταραχές Διατροφής σε παιδιά και εφήβους», την «Παιδική Παχυσαρκία» και «Παχυσαρκία Ενηλίκων», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

Από τον Απρίλιο του 2010 κατέχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, πιστοποιώντας επίσηµα τον τίτλο σπουδών της µε «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισµένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.

Τον Οκτώβριο του 2020 παρακολούθησε το επιστηµονικό σεµινάριο της Genome Analysis «Προσωποποιηµένη διατροφή µέσω ανάλυσης DNA».

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Διατροφή στη Ζωή μας
Συγγραφέας: Αγγελική Ζαφειράκη
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 18 ευρώ
Σελίδες: 432