Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 6 ετών
Σειρά: Κουνέλι & Αλεπού

Στο πάρτι του Σπουργιτιού της Μπεθ Φέρι
εικονογράφηση: Γκέργκεϊ Ντούντας
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Το Κουνέλι και η Αλεπού επιστρέφουν! Με νέες περιπέτειες, πολλή διασκέδαση και… έναν δράκο στην παρέα τους!

Το Κουνέλι και η Αλεπού θέλουν να ετοιμάσουν για τα γενέθλια του Σπουργιτιού τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο! Επειδή όμως δεν έχουν και τον μεγαλύτερο φούρνο στον κόσμο, δεν ξέρουν πώς να την ψήσουν. Ώσπου το Κουνέλι αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό μυστικό: κάπου κοντά τους ζει ένας δράκος! Αποφασίζουν λοιπόν να του ζητήσουν βοήθεια, µόνο που δεν τον έχουν συναντήσει ποτέ τους και χρειάζεται να επιστρατεύσουν όλο τους το κουράγιο γι’ αυτό…
Το τρίτο βιβλίο αυτής της υπέροχης σειράς μιλά µε τρυφερότητα και χιούμορ για τους τρόπους µε τους οποίους οι διαφορές μπορούν να µας φέρουν πιο κοντά.

«Η πολύχρωμη καρτουνίστικη εικονογράφηση συμπληρώνει τους πρόσχαρους διαλόγους µε αποτέλεσμα μια σειρά από κεφάτες και ξεκαρδιστικές ιστορίες».
Kirkus Reviews

«Πέντε σύντομες ιστορίες που δίνουν έμφαση στη φιλία, τις καλές προθέσεις και το νόστιμο φαγητό συνθέτουν το τρίτο βιβλίο της σειράς. Σε όλες τις ιστορίες υπερισχύει η καλοσύνη προς τους άλλους, καθώς για τους ήρωες το να βοηθούν ο ένας τον άλλο και να κάνουν τους φίλους τους χαρούμενους είναι προτεραιότητα».
School Library Journal

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Φίλοι πάντα και παντού
Ταξίδια με τον νου

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 8 ετών

Ξενοδοχείο για μάγισσες της Ουλρίκε Ράιλανς
εικονογράφηση: Λίζα Χενς
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Το Ξενοδοχείο για μάγισσες ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει να ανακαλύψεις τα μυστικά του!

Καλωσορίσατε στη Μοβ Νυχτερίδα, το πεντάστερο θεματικό ξενοδοχείο στην καρδιά του μυστηριώδους κόσμου των ανθρώπων! Ένα ξενοδοχείο που απευθύνεται αποκλειστικά σε μάγισσες και η ύπαρξή του παραμένει άκρως μυστική για τους ανθρώπους. Ώσπου εμφανίζεται ένα δεκάχρονο κορίτσι και φέρνει τα πάνω κάτω στους κανόνες. Γιατί η Κλάρα όχι µόνο καταλαβαίνει τα μαγισσίστικα, αλλά έχει και ανοσία στο τσάι της λήθης, που συνηθίζουν να προσφέρουν οι μάγισσες στους ανθρώπους. Το ανθρωποκοριτσάκι Κλάρα και το μαγισσοκοριτσάκι Ροζαλί δεν αργούν να γίνουν καλές φίλες. Σύντομα θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προλάβουν να ετοιμάσουν το ξενοδοχείο ως τη μέρα των εγκαινίων, αλλά και να κρατήσουν κρυφή από το σχολείο των ανθρώπων την πραγματική ταυτότητα της Ροζαλί. Το πιο συναρπαστικό όμως είναι το μυστικό που ανακαλύπτουν, το οποίο εξηγεί για ποιο λόγο καταλαβαίνει τα μαγισσίστικα η Κλάρα…

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης από την ίδια συγγραφέα όλα τα βιβλία της σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» και το βιβλίο Ζαχαροπλαστική και πόλεμος.

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Ημερολόγιο εξερεύνησης

Απόδραση από το ηφαίστειο των Μπγερν Μπέρεντς και Κρίστοφ Ντίτερτ
εικονογράφηση: Φίλιπ Αχ
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Ακολούθησε την παρέα των εξερευνητών στον κόσμο της φωτιάς και της λάβας. Προσοχή όμως! Ο δρόμος κρύβει αμέτρητα εμπόδια…

ΕΛΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ!
Λύστε τους γρίφους, σπάστε τους κώδικες και γίνετε µέλη της ομάδας!

Για χρόνια ολόκληρα τα δίδυμα Κούκι και Μότζο τριγυρνούσαν στο Κατµαντού και τα έβγαζαν πέρα μόνα τους. Ώσπου έπεσε στα χέρια τους η μυστηριώδης Κληρονομιά για τους φύλακες των μυστικών. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο αινίγματα, που αποτελεί κλειδί για το παρελθόν της Κούκι και του Μότζο. Θα τους βοηθήσετε να εξιχνιάσουν το μεγάλο μυστικό; Προσοχή όμως! Ο δρόμος σας κρύβει αμέτρητα εμπόδια και κάποια από αυτά μπορούν να ξεπεραστούν µόνο µε μια γερή δόση εκρηκτικών…

Η Κληρονομιά για τους φύλακες των μυστικών βρίσκεται κολλημένη στο πίσω μέρος του βιβλίου. Όταν διαβάζετε το βιβλίο, να την έχετε πάντοτε εύκαιρη. Όταν δείτε το σύμβολο του μεγεθυντικού φακού, πάρτε στα χέρια σας το ημερολόγιο της γιαγιάς. Γυρίστε το στη σελίδα που αναγράφεται και λύστε τον γρίφο. Μόνο τότε μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση της ιστορίας. Σπάστε τους κώδικες, ξεκλειδώστε τα μυστικά περάσματα και βρείτε τις κρυμμένες λέξεις.
Προσοχή όμως: Το ημερολόγιο της γιαγιάς δεν είναι το µόνο μέρος όπου θα βρείτε γρίφους. Στη διάρκεια της ιστορίας, ο Μότζο και η Κούκι μπορεί να βρίσκουν αντικείμενα που θα σας φανούν χρήσιμα για την ολοκλήρωση κάποιας αποστολής. Τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σεντούκι τους, που θα βρείτε κρυμμένο στην εσωτερική πλευρά του οπισθοφύλλου. Όταν βλέπετε το σύμβολο του ψαλιδιού, θα πρέπει να κόβετε την αντίστοιχη εικόνα προκειμένου να λύσετε τον γρίφο.
Αρκετά µε τις εξηγήσεις. Η περιπέτεια ξεκινάει!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Η περιπέτεια ξεκινάει!
Ο ξεχασμένος κόσμος

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Σειρά: Οδός Τρόμου

Κρατάς μυστικό; του Ρ. Λ. Στάιν
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Κρατάς μυστικό ή πεθαίνεις να το πεις;

Ο Έντι και η Έµι είναι δυο ερωτευμένοι έφηβοι που ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους. Θέλοντας να αποδράσουν για λίγο από τη βαρετή τους ζωή, οργανώνουν νυχτερινή εκδρομή στο δάσος της Φίαρ Στριτ μαζί µε άλλους τέσσερις φίλους. Καθώς ο Έντι σκαλίζει μια καρδιά σε ένα δέντρο, ανακαλύπτει μαζί µε την Έµι μια τσάντα κρυμμένη μέσα στον κορμό. Μια τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων. Χιλιάδες χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων. Να τα πάρουν; Να τα αφήσουν εκεί; Τελικά αποφασίζουν να τα θάψουν στο νεκροταφείο ζώων όπου δουλεύει ο Έντι. Όταν όμως συνειδητοποιούν ότι ο ληστής μπορεί να τους ανακαλύψει, προσπαθούν να τα επιστρέψουν. Μόνο που τα χρήματα δεν είναι πια εκεί. Η εμπιστοσύνη των έξι φίλων κλονίζεται και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, την ώρα που ένας παράξενος λύκος απειλεί τα όνειρα και τη ζωή της Έµι.
Ο Ρ. Λ. Στάιν επιστρέφει θριαμβευτικά στην εξαιρετικά πετυχημένη σειρά «Οδός Τρόµου», απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας ιστοριών θρίλερ για το εφηβικό κοινό.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Party Games
Μην ξενυχτήσεις
Το χαμένο κορίτσι