Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών

Ο Κακός Λύκος, τα 14 λυκάκια του και… η Κοκκινοσκουφίτσα της Κριστίν Νομάν Βιλμέν
εικονογράφηση: Ντέιβιντ Μπ. Ντράπερ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τι ονειρεύονται όλοι οι λύκοι να φάνε; Μια ξεκαρδιστική ιστορία για τις αλήθειες των μικρών.

Ένα πρωί ο Κακός Λύκος αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα να διδάξει στα λυκόπουλα μερικά πράγματα για τη ζωή. Έτσι αρχίζει να εξηγεί στον Λυκήτα, τον Λυκηφόρο, τον Λύκανδρο, τον Λυκούργο και τα υπόλοιπα λυκόπουλα πώς να πιάσουν μια Κοκκινοσκουφίτσα. Απασχολημένος καθώς είναι, δε δίνει σημασία στη Λυκώ, που είναι η πιο μικρή και ψευδίζει κιόλας. Κι όμως, όπως αποδεικνύεται, θα έπρεπε να την ακούει συχνότερα…
Μια ξεκαρδιστική παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της: Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του.

Για παιδιά από 4 ετών

Το πράσινο υποβρύχιο του Πολ Μακάρτνεϊ
εικονογράφηση: Κάθριν Ντερστ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα πράσινο υποβρύχιο που ταξιδεύει στον αέρα και στον βυθό της θάλασσας. Μια γιαγιά που αγνοείται. Ετοιμαστείτε για την περιπέτεια της ζωής σας!

Ένας ατρόμητος παππούς εξερευνητής, τέσσερα εγγόνια πρόθυμα να τον ακολουθήσουν παντού και μια μαγική πυξίδα; Αυτή τη φορά, όχι μόνο! Ένα πράσινο υποβρύχιο που ταξιδεύει εξίσου καλά στον αέρα όσο και στον βυθό της θάλασσας και μια γιαγιά που τα ίχνη της αγνοούνται εκτοξεύουν την αγωνία στα ύψη!
Ακόμα μια μαγική περιπέτεια από τον θρυλικό Πολ Μακάρτνεϊ.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Η μαγική πυξίδα.

Για παιδιά από 5 ετών
Νέα σειρά: Οι μαχητές του Ντάο

Υπόθεση Ηλιακό Τσάι της Ελένης Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Ο κόσμος σε χρειάζεται. Γίνε Μαχητής του Ντάο και κάνε την αλλαγή. Η δύναμη είσαι ΕΣΥ!

Ο Του και η Ντι είναι δυο αδέρφια που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο, στη σοφίτα του σπιτιού τους. Εκεί κάθε Σάββατο μαθαίνουν πώς να είναι μαχητές: οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Δάσκαλός τους είναι ο Κινέζος παππούς τους και ταξιδιώτης του χρόνου, ο Σίφου. Στην πρώτη τους μυστηριώδη υπόθεση, τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή µε κινήσεις Τάι Τσι, μια ομπρέλα και μπόλικο φλαμούρι…
Μια νέα οικολογική σειρά από την περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη µε Κρατικό Βραβείο συγγραφέα, που εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ντάο παροτρύνει τα παιδιά να βοηθήσουν στη σωτηρία του πλανήτη.
Με φανταστικό οδηγό (δραστηριότητες, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό) για να γίνεις κι εσύ Μαχητής του Ντάο!
Τραγούδι και βιντεοκλίπ από τη διεθνούς φήμης τραγουδοποιό Αθηνά Ανδρεάδη!

Τα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Λεονόρα Μπολτ

Συμφορά στα βαθιά νερά της Λούσι Μπραντ
εικονογράφηση: Γκλάντις Χοσέ
μετάφραση: Μαρία-Νεφέλη Ταμία

Ακολούθησε τη Λεονόρα Μπολτ σε ακόμα μια περιπέτεια γεμάτη επικές εφευρέσεις κι επικίνδυνες αποστολές!

H Λεονόρα δε θα έπρεπε να φτιάχνει ένα υποβρύχιο πάνω σε δέντρο. Ή να φωτίζει την άγρια ζωή της περιοχής. Θα έπρεπε να κρατάει το κεφάλι χαμηλά, να περνά απαρατήρητη. Γιατί η Λεονόρα Μπολτ είναι μια ΜΥΣΤΙΚΗ εφευρέτρια.
Όμως, δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τα στοιχεία που έχει βρει και ίσως την οδηγήσουν στους γονείς της. Έτσι, όσο κρύβεται στο Σνόρμπερι και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τον μοχθηρό της θείο, η Λεονόρα καταστρώνει ένα σχέδιο.
Ίσως χρειαστεί να οδηγήσει ένα υποβρύχιο που έφτιαξε η ίδια, με παρέα λίγους μόνο φίλους και μια βίδρα με ιδιαιτέρως ευαίσθητα μουστάκια – αλλά μόλις η καταστροφή τούς χτυπήσει την πόρτα, το παλαβό σχέδιο της Λεονόρας αποδεικνύεται το πιο έξυπνο που κατέστρωσε ποτέ της…

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς: Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια.

Για παιδιά από 11 ετών
Σειρά: Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων

Εξορία της Σάνον Μέσεντζερ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Η Σόφι Φόστερ νόμιζε πως ήταν ασφαλής… Η συναρπαστική συνέχεια της σειράς «Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων» θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα!

H Σόφι Φόστερ έχει τακτοποιηθεί πια στο σπίτι της στο Χέιβενφιλντ, είναι περιστοιχισμένη από φίλους και χρησιμοποιεί τις μοναδικές τηλεπαθητικές της ικανότητες για να εκπαιδεύσει τη Σίλβενι, τον πρώτο θηλυκό φτερωτό μονόκερο που είδαν ποτέ οι Χαμένες Πόλεις. Μοιάζει να έχει αποκτήσει επιτέλους μια νέα ζωή και νομίζει πως είναι ασφαλής.
Οι απαγωγείς της Σόφι όμως βρίσκονται ακόμη κάπου εκεί έξω. Κι όταν εκείνη ανακαλύπτει νέα μηνύματα και στοιχεία από τη μυστηριώδη ομάδα του Μαύρου Κύκνου, αναγκάζεται να πάρει ένα τρομαχτικό ρίσκο, που τους βάζει όλους σε απίστευτο κίνδυνο.
Καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά θαµµένα από καιρό, η Σόφι χρειάζεται για άλλη μια φορά να ξεσκεπάσει καλά κρυμμένες αναμνήσεις, προτού χαθεί για πάντα κάποιος που τον νιώθει πολύ κοντά της.
Στο δεύτερο αυτό βιβλίο της σειράς, η Σόφι πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του φωτεινού της κόσμου, σε μια περιπέτεια που θα αφήσει τους αναγνώστες να ανυπομονούν για τη συνέχεια.

Η σειρά έχει πουλήσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει βραβευτεί µε το California Young Reader Medal. Τα βιβλία της σειράς έχουν βρεθεί επανειλημμένα στη λίστα μπεστ σέλερ των New York Times, USA Today, Publishers Weekly και Wall Street Journal. Πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από την Disney σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.

«Μια απολαυστική και επικίνδυνη περιπέτεια µε σύνθετους χαρακτήρες και σχέσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες».
Λίζα ΜακΜαν, συγγραφέας

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο της σειράς: Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων.