Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά από 1-3 ετών

Νέα σειρά: Αγγίζω, ακούω και μαθαίνω
εικονογράφηση: Τατί Αμπόρ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μια διασκεδαστική σειρά με διαφορετικές υφές και ήχους για πολύ μικρές ηλικίες.

Τομ ο οδηγός

Ο Πιπ στον ζωολογικό κήπο

Μαξ ο μουσικός

Η Μία στο αγρόκτημα

Μια νέα σειρά με υφές και ήχους για πολύ μικρές ηλικίες. Το παιδί αγγίζει τις διαφορετικές υφές που βρίσκει γυρνώντας τις σελίδες και πατάει το κουμπί για να ακούσει τους ήχους των οχημάτων.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Τα παιδιά μπορούν της Τζιλ Χάσον
εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Έλεγξε τον θυμό σου

Όλοι θυμώνουμε κάποιες φορές, ακόμα και οι μεγάλοι. Όταν βλέπουμε μια αδικία, όταν δεν τα καταφέρνουμε σε κάτι, όταν κάποιος μας απογοητεύει, μπορεί να θυμώσουμε. Και ο θυμός μας κάνει να φωνάζουμε και να ξεσπάμε. Μπορούμε όμως να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να νιώσουμε καλύτερα. Το βιβλίο αυτό θα δώσει πολλές ιδέες στα παιδιά για να καταφέρουν να ελέγξουν τον θυμό τους.

Ξεπέρασε την απογοήτευση

Όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμέναμε, όταν τα σχέδια που κάναμε αλλάζουν, όταν κάποιος δεν κρατάει την υπόσχεση που μας έδωσε, τότε μπορεί να αισθανθούμε απογοήτευση. Και η απογοήτευση με τη σειρά της μπορεί να φέρει αναστάτωση, απελπισία ή θυμό. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται την απογοήτευσή τους, να προχωράνε παρακάτω, να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται πιο θετικά.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμα:
Διώξε τη ζήλια
Νίκησε τους φόβους σου
Πες όχι στο πείραγμα
Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 5 ετών

μετέωρα του Μάριου Μάζαρη

εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης
Γιατί οι ζωές δεν σταματούν να ταξιδεύουν κι οι οικογένειες ν’ αλλάζουν μορφές.

Τι είναι βράχος και τι μετέωρο; Τι σταθερό και τι αβέβαιο; Ίσως να μην υπάρχουν πάντα απαντήσεις, ίσως να χρειάζεται χρόνος να τις δούμε. Μια ιστορία για τα αβέβαια μιας οικογένειας, για τη στιγμή της εκείνη όπου μεταμορφώνεται από μία σε δύο, και για τα μετέωρα που δεν χρειάζεται να μάθουν ποτέ ότι είναι μετέωρα, αρκεί να ξέρουν πώς μοιάζουν οι βράχοι.
Γιατί οι ζωές δεν σταματούν να ταξιδεύουν κι οι οικογένειες ν’ αλλάζουν μορφές. Γιατί η αγάπη είναι ο σταθερός μας βράχος.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του: Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 10 ετών

Πίτερ Νιμπλ του Τζόναθαν Όξιε
Ο κλέφτης με τα μαγικά μάτια

μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
Η ιστορία του σπουδαιότερου κλέφτη που έζησε ποτέ: του Πίτερ Νιμπλ.
Ο εντεκάχρονος Πίτερ Νιμπλ είναι ορφανός και τυφλός – τον παράτησαν καταμεσής στη θάλασσα όταν γεννήθηκε και κοράκια τού έφαγαν τα μάτια. Αναγκάζεται να ζει ως κλέφτης και αποδεικνύεται πολύ επιδέξιος, χρησιμοποιώντας τις άλλες αισθήσεις του. Ώσπου μία μέρα πέφτει στα χέρια του ένα κουτί που περιέχει τρία ζευγάρια μαγικά μάτια. Με την εντολή να τα χρησιμοποιεί μόνο όταν πραγματικά τα χρειάζεται, ξεκινάει για ένα ταξίδι που θα καθορίσει τη μοίρα του Χαμένου Βασιλείου, αλλά και τη δική του.

«O αχαλίνωτος ρυθμός και οι τρομεροί πρωταγωνιστές του καθιστούν το βιβλίο μια ιδανική επιλογή τόσο για διστακτικούς αναγνώστες όσο και νεαρούς φαν των βιβλίων φαντασίας».
The Bulletin of the Center for Children’s Books

«Ο Όξιε χειρίζεται τη γλώσσα με την επιδεξιότητα ενός ζογκλέρ και μας προσφέρει μια απολαυστικότατη ιστορία που εξάπτει τη φαντασία».
Kirkus Reviews