Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 2 ετών

Σειρά: Πίκο και Λόλα
Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Να προσέχεις της Λίνας Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Σαν τον Πίκο και τη Λόλα, έτσι κι εσύ υπομονή κάνε. Τον εαυτό σου πρόσεχε και όλα καλά θα πάνε!

Ο Πίκο φοβάται τα μικρόβια πολύ. Η Λόλα καθόλου. Ο Πίκο δε θέλει να αρρωστήσει ποτέ. Η Λόλα νομίζει ότι δε θα αρρωστήσει ποτέ. Όμως όλοι αρρωσταίνουν πού και πού.
Αυτό που ξέρει καλά ο Πίκο και θα μάθει και η Λόλα είναι ότι πρέπει να προσέχουν λίγο περισσότερο.
Μια νέα περιπέτεια των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστών με ένα επίκαιρο θέμα που θα βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στα μικρά παιδιά για το πώς να προστατεύουν τη δική τους υγεία και των γύρω τους.

Για παιδιά από 4 ετών

Τα συναισθήματα μιας μάγισσας της Ιωάννας Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Η Ερμιόνη είναι μάγισσα αληθινή. Όμως δεν έχει βοηθό. Γίνεται μάγισσα χωρίς βοηθό; Δε γίνεται!

Η Ερµιόνη είναι μάγισσα αληθινή. Όμως δεν έχει βοηθό. Κάποιες μάγισσες έχουν µία γάτα, άλλες µία κουκουβάγια ή ένα κοράκι. Η Ερµιόνη πηγαίνει στον Ζωολογικό Κήπο. Εκεί αισθάνεται πολλά, αλλά βοηθό δε βρίσκει. Δεν είναι εύκολο. Όμως στο τέλος ανακαλύπτει πως ο ιδανικός βοηθός είναι αυτός που βρίσκεται πάντα δίπλα µας. Μα πώς δεν το είχε σκεφτεί από την αρχή;
Περιλαμβάνει ΟΔΗΓΟ για γονείς και εκπαιδευτικούς με πληροφορίες και συμβουλές.

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Η σειρά που κάνει την πρώτη επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία μια συναρπαστική εμπειρία.

Ο πρώτος μου Μαρκ Τουέιν: Πρίγκιπας και φτωχός
διασκευή: Κατερίνα Ζωντανού
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Ο Εδουάρδος και ο Τοµ είναι δυο παιδιά ολόιδια. Μόνο που ο Εδουάρδος είναι ο µελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, που λαχταρά την ανέµελη ζωή των φτωχών παιδιών, ενώ ο Τοµ είναι ένα φτωχόπαιδο, που ονειρεύεται την πλούσια ζωή ενός πρίγκιπα. Τι θα συµβεί άραγε αν ανταλλάξουν τα ρούχα τους; Γίνεται µαζί µε τις φορεσιές τους να ανταλλάξουν και ζωές;


Ο πρώτος μου Ροΐδης: Η Μηλιά
διασκευή: Τζέμη Τασάκου
εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Κάποτε, σ’ ένα χωριό μικρό, ζούσε ένα κορίτσι καλόκαρδο κι ευγενικό που το έλεγαν Μηλιά. Όλος ο κόσμος αγαπούσε τη Μηλιά. Και δεν την αγαπούσαν µόνο οι άνθρωποι, µα και οι γάτες και οι σκύλοι και όλα τα πτηνά του ουρανού… Μια μέρα η Μηλιά αποφασίζει να πάει στη μεγάλη πόλη για να βρει την τύχη της! Ένα σμάρι πουλιών τη βοηθάει να φτάσει στο παλάτι και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο βασιλιάς. Μάγοι, φιλόσοφοι, επιστήμονες, όλοι θα είναι εκεί! Άραγε, θα καταφέρει η Μηλιά να κάνει τον αγέλαστο βασιλιά να… χαμογελάσει;

Για παιδιά από 7 ετών

Μάγια χουζούρια του Κώστα Χαραλά
εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Ποια είναι τα «μάγια χουζούρια» που μαγνητίζουν τον Ντέμη στο κρεβάτι του και δε λέει να σηκωθεί κάθε πρωί;

Ο Ντέµης έχει σοβαρό πρόβλημα µε τον ύπνο· ποτέ δεν καταφέρνει να ξυπνήσει στην ώρα του για το σχολείο. Η μαμά προσπαθεί να βρει την αιτία, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι το πρόγραμμα του παιδιού της είναι τόσο φορτωμένο που καταλήγει να είναι εξοντωτικό. Θα μπορέσει µία ελεύθερη μέρα µε τη γιαγιά στο πάρκο να αλλάξει τον τρόπο που ο Ντέµης και η οικογένειά του βάζουν προτεραιότητες και οργανώνουν τον χρόνο τους;

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:
Το κουτί του θυμού
Μαύρο πρόβατο στο Τέξας – Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 7 ετών

Μια χαζομάρα και μισή του Δημήτρη Μπογδάνου
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Όλοι κάποια στιγμή έχουν μια ιδέα φανταστική! Μέχρι που αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι πράγματι μια ιδέα τρομερή ή είναι μια χαζομάρα και μισή.

Όλοι κάποια στιγμή έχουν μια ιδέα. Μια καταπληκτική, υπέροχη, φανταστική ιδέα! Μέχρι που αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι πράγματι μια ιδέα τρομερή ή μήπως είναι μια χαζομάρα και μισή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νικόλα, που για πρώτη φορά ελπίζει να μην του γράψει όπως πάντα η δασκάλα στην έκθεσή του «Μπορείς να προσπαθήσεις περισσότερο».

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Οι Μεγάλοι… μικροί
Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

Οι καλλιτέχνες της Αγγελικής Δαρλάση
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Για να (ξανα)δούμε τους Μεγάλους καλλιτέχνες με… «μικρά» μάτια!

Περιλαμβάνονται ιστορίες των Γιαννούλη Χαλεπά, Κατίνας Παξινού, Κάρολου Κουν, Βάσω Κατράκη, Γιάννη Τσαρούχη, Ζουζούς Νικολούδη, Κώστα Μπαλάφα και Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Ποιο είναι το «πεπρωµένο» του Γιαννούλη και γιατί οι γονείς του εναντιώνονται σ’ αυτό;
Πώς η προφητεία μιας τσιγγάνας και µια άρια επηρεάζουν τη μικρή Κατίνα, που όλοι τη θεωρούν ατίθαση; Τι ρόλο παίζει η μοναξιά στο να κάνει φίλους ο Κάρολος, όταν πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο στα δώδεκά του χρόνια; Γιατί η Βάσω αποφασίζει να µη ζωγραφίσει κίτρινο τον ήλιο; Γιατί ο Γιάννης δεν είναι καλός μαθητής και βαριέται τόσο τα μαθήματα; Πόσο κινδυνεύει η Ζουζού να την ξανακλείσουν στον «γυάλινο πύργο» της; Πώς µια εκδρομή στην Πάρνηθα κι ένα «μαγικό κουτί» θα αλλάξουν τη ζωή του Κώστα; Και τι είναι αυτό που στοιχειώνει τα βράδια του μικρού Θόδωρου;

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο Οι αγωνιστές του 1821.

Η απίθανη περιπέτεια της Τζουν του Μαξ Μπράλιερ
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Η Λεπίδα του Μεσονυχτίου τελείωσε µε µια σοκαριστική ανατροπή: ένας σατανικός εχθρός της Γης, που τον θεωρούσαν χαμένο, επέστρεψε µε έναν στρατό απέθαντων στο πλευρό του! Κι ενώ τα παιδιά σχεδιάζουν την επόμενή τους κίνηση, εμφανίζεται µια αναπάντεχη απειλή. Η Τζουν χωρίζεται από τους φίλους της και παρασύρεται κάμποσα χιλιόμετρα μακριά από το Γουέικφιλντ, σε µια πόλη όπου κυριαρχούν οι υπερφυσικοί περικοκλαδευτήρες και τα αλλόκοσμα πλάσματα. Βασισμένη στο ταλέντο της στην επιβίωση και στις δεξιότητές της –και µε τη βοήθεια κάποιων παράξενων νέων συντρόφων– θα επιχειρήσει να επιστρέψει σπίτι. Αλλά πριν από αυτό θα ανακαλύψει κρίσιμες πληροφορίες για το μέλλον του πλανήτη…

«Πλοκή που θυμίζει βίντεο γκέιµ, εφηβικό χιούμορ, συχνές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και αστείοι διάλογοι: εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τους απρόθυμους νεαρούς αναγνώστες».
Booklist

«Τα τελευταία παιδιά στη Γη» έγιναν animation σειρά στο NETFLIX η οποία προβάλλεται σε 190 χώρες και σε 28 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας.