Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 4 ετών

Συλλέκτης λέξεων του Πίτερ Χ. Ρέινολντς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Στη λίστα μπεστ σέλερ των New York Times

Ανακάλυψε τη μαγεία και τη δύναμη των λέξεων παντού γύρω σου
Μερικοί άνθρωποι συλλέγουν γραμματόσημα. Μερικοί συλλέγουν νομίσματα. Μερικοί έργα τέχνης. Και ο Τζερόµ; Ο Τζερόµ μάζευε λέξεις…
Σ’ αυτή την τρυφερή και έξυπνη ιστορία του αγαπημένου όλων Πίτερ Χ. Ρέινολντς, ο Τζερόµ ανακαλύπτει τη μαγεία των λέξεων παντού γύρω του: μικρές και μεγάλες λέξεις, συνηθισμένες ή σπάνιες, γνωστές και άγνωστες. Λέξεις που ενώνουν, μεταμορφώνουν και εμψυχώνουν.
Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν όταν τις μοιραζόμαστε µε τους άλλους.

Τον Μάιο 2020 ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επιλέγουν και διαβάζουν το βιβλίο.

«Ο Τζερόμ δε συλλέγει πράγματα, όπως κάνει συνήθως ο κόσμος, αλλά λέξεις – και αποφασίζει να τις μοιραστεί. Όπως πάντα ο Ρέινολντς προσεγγίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, πρωτότυπο αλλά και γεμάτο ευαισθησία, ένα σημαντικό θέμα, και το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο διαχρονικό, που μπορεί να γίνει κλασικό».
The New York Times Book Review

«Ο Ρέινολντς με μαεστρία και σχεδόν ειρωνική λακωνικότητα παρουσιάζει τη σαγήνη που κρύβουν τα νοήματα, οι ήχοι και οι χροιές των λέξεων και, σε συνδυασμό με τη λιτή εικονογράφηση, αποτυπώνει την ομορφιά τους και το θαύμα τού να τις μοιράζεται κανείς με άλλους.
Kirkus Review

«Με ευφάνταστη (και πολύ-πολιτισμική) εικονογράφηση, ο Συλλέκτης λέξεων του μετρ στη συγγραφή και εικονογράφηση Πίτερ Χ. Ρέινολντς είναι ένα βιβλίο γεμάτο ομορφιά, μια ιστορία που εμπνέει και που εξηγεί γιατί οι λέξεις είναι υπέροχες – και γιατί, μικρές και μεγάλες, τις χρειαζόμαστε όλες».
BookPage

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Η Σμαρώ και οι καρτ ποστάλ της Ιουλίας Κωστοπούλου
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου


Πόσα χρώματα, πόσες εικόνες έχει άραγε η ελευθερία; Ακολουθήστε τη Σμαρώ στο μυστήριο με τις καρτ ποστάλ για να το ανακαλύψετε!

Η Σμαρώ έχει σχολείο, μαθήματα, πρωινό ξύπνημα… και τον Βέγα, τον παπαγάλο της. Όταν ο Βέγας φεύγει, έρχονται οι καρτ ποστάλ. Ουρανοκατέβατες και μυστηριώδεις. Από τόπους άγνωστους και μακρινούς, χωρίς αποστολέα, με μοναδικό παραλήπτη εκείνη. Έρχονται και δημιουργούν ένα σωρό απορίες. Η Σμαρώ θα περάσει από χάρτες, νησιά, στεριές, από αστέρια και αναγραμματισμούς, αναζητώντας τον άγνωστο αποστολέα. Θα καταφέρει να τον βρει;