ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών

Ένα σωρό πράγματα! της Έμιλι Γκράβετ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ για τους κινδύνους τού να έχεις ένα σωρό πράγματα!

Ένα ζευγάρι καρακάξες, η Μεγκ και ο Ας, χτίζουν µια φωλιά για τα αυγά τους, ψηλά στα κλαδιά ενός δέντρου. Οι περήφανοι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους που θα γεννηθούν όπου να ’ναι. Έτσι μαζεύουν ένα σωρό πράγματα, που είναι σίγουροι ότι θα χρειαστούν. Όμως… πόσα μπορεί να χωρέσει µια φωλιά;
Μια ιστορία γεμάτη φρεσκάδα και χιούμορ, µε έντονο οικολογικό μήνυμα, από µια από τις πιο ταλαντούχες δημιουργούς παιδικών βιβλίων.

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία:

Λαμπίκο!
Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!
Χριστούγεννα στην έρημο

Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Η μάγισσα Μπουρίνη του Ίνγκο Ζίγκνερ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Η Μάγισσα Μπουρίνη απειλεί να καταστρέψει το καλοκαίρι στο Νησί των Δράκων! Με όπλα τη δρακοπονηριά τους και μια γλυκιά λεμονάδα ο Καρύδας και οι φίλοι του ρίχνονται στη μάχη.

Στο Νησί των Δράκων ήρθε το καλοκαίρι, ο ήλιος λάμπει, κι ο Καρύδας µε τους φίλους του χαίρονται τις όμορφες μέρες στην παραλία. Ξαφνικά, όμως, πλακώνει η μάγισσα Μπουρίνη και το νησί βουλιάζει ολόκληρο στην κακοκαιρία, στις μπόρες και τις χαλαζοθύελλες.
Κι όποιον έχει αντίρρηση η μάγισσα τον μεταμορφώνει αμέσως σε παγάκι! Εδώ χρειάζεται πολλή δρακοπονηριά. Θα τα καταφέρει ο Καρύδας να διώξει τη μάγισσα της κακοκαιρίας µε ένα μπουκάλι γλυκιά λεμονάδα και ένα παράτολμο σχέδιο; Θα μπορέσει να την ξεγελάσει και να τη βάλει να ορκιστεί στη σκούπα της;

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Δεν είναι κακό να κλαις της Μόλι Πότερ
εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Είτε είσαι αγόρι είτε είσαι κορίτσι, δείξε πώς νιώθεις χωρίς ντροπή ή φόβο!

Δεν είναι πάντα εύκολο να δείχνουμε τα πραγματικά µας συναισθήματα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα αγόρια, τα οποία παίρνουν από το περιβάλλον τους ένα σωρό μηνύματα, λεκτικά και µη, που τα ωθούν να κρύβουν τα συναισθήματά τους, να βασίζονται στον εαυτό τους, να είναι σκληρά και να µην κλαίνε. Ωστόσο είναι για όλους πολύ σημαντικό να μπορούν να εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους και να μιλούν γι’ αυτά.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται διάφορα συναισθήματα, καθώς και καταστάσεις που μπορεί να τα προκαλέσουν, ώστε το παιδί να βελτιωθεί στην ικανότητα να τα αναγνωρίζει και να εξηγεί πώς νιώθει. Αυτό θα το βοηθήσει να κατανοήσει όσα αισθάνεται και να διαχειρίζεται µε μεγαλύτερη ευκολία και µε υγιή τρόπο µια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων, θετικών και αρνητικών, ευχάριστων και δυσάρεστων.

Με ευχάριστη εικονογράφηση, που βοηθά στην κατανόηση.
Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες.
Ιδανικό για να το μοιραστούν οι γονείς µε το παιδί τους.

Όλα τα βιβλία της παιδαγωγού με μεγάλη πείρα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Μόλι Πότερ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων του Τίμοθι Νάπμαν
εικονογράφηση: Γουέσλι Ρόμπινς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων!

Γύρνα κι εσύ πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων, μαζί με την Άλι, τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ! Από τους πρώτους δεινόσαυρους της Τριαδικής περιόδου μέχρι το τέλος τους κατά την ύστερη Κρητιδική, μάθε τα πάντα για τα πιο εκπληκτικά πλάσματα που έζησαν ποτέ στον πλανήτη μας.

Πώς έκαναν οικογένειες οι δεινόσαυροι; Πότε βασίλεψε ο επιβλητικός Τυραννόσαυρος Ρεξ; Πώς γνωρίζουμε τόσα για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής τους; Ταξίδεψε πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων, για να το μάθεις!

Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών του Τίμοθι Νάπμαν
εικονογράφηση: Γουέσλι Ρόμπινς
μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα
Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα βάθη των ωκεανών!

Βούτηξε κι εσύ στα βάθη των ωκεανών, μαζί με την Άλι, τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ! Από την παλιρροιακή ζώνη στην ακτή ως τη βαθιά, σκοτεινή ζώνη του μεσονυκτίου, ανακάλυψε τα πάντα για τα πλάσματα που ζουν στους ωκεανούς.

Πώς διώχνει τους εχθρούς του το φουσκόψαρο; Ποια ζώα απολαμβάνουν τα παγωμένα νερά; Πώς πήρε το όνομά του το καλαμάρι-βαμπίρ; Βούτηξε στον ωκεανό, για να το μάθεις!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία: Ταξίδι στο διάστημα και Ταξίδι στην Ιστορία.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ

Σκοτεινοί ψίθυροι της Βάστι Χάρντι
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Τα δίδυμα αδέλφια Μπράιτστορμ επιστρέφουν με μια νέα αποστολή εξερεύνησης!

Τα δίδυµα Μπράιτστορµ επιστρέφουν µε άλλη µία περιπέτεια! Η Ευδώρα Βέιν οργανώνει έναν στόλο εξερευνητών που θα αναζητήσει τον χαμένο τυχοδιώκτη Έρµιτατζ Ρίγκλσγουορθ στον τελευταίο του προορισμό. Στην αποστολή παίρνουν μέρος η Χάριετ Κάλπεπερ και το πλήρωμα του ουρανόπλοιου Σέλας, όμως δεν πιστεύουν ότι οι προθέσεις της Ευδώρας είναι αγαθές. Τι είναι αυτό που πραγματικά ψάχνει; Ο Άρθουρ είναι αποφασισμένος να το ανακαλύψει. Όταν όμως ξεσπάσει η καταστροφή και τα αδέλφια χωριστούν, θα καταφέρουν άραγε εκείνος και η Μόντι να ξαναβρεθούν;

Το πρώτο βιβλίο της σειράς: Ταξίδι στην άκρη της Γης.