Μόλις κυκλοφόρησαν

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 4 ετών

Παίζω και μαθαίνω: Ζωγραφική και παιχνίδια για μικρά παιδιά
εικονογράφηση: Ανιέζε Μπαρούτσι
μετάφραση: Μαρία Γονιδάκη

Πέρασε ευχάριστες και δημιουργικές ώρες παρέα με αγαπημένους φίλους από τον κόσμο της φύσης!

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις πανέμορφες εικόνες για να τις γεμίσεις χρώμα, ιδέες για ζωγραφική, περιπετειώδεις λαβύρινθους και πολλές δραστηριότητες για να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου. Σε κάθε σελίδα θα συναντήσεις μέλισσες, γάτες, αλεπούδες και τόσους ακόμα αγαπημένους φίλους που περιμένουν να τους βοηθήσεις.
Εμπρός, λοιπόν, ώρα για παιχνίδι!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Σχολή καλών τρόπων για τίγρεις της Ζάνα Ντέιβιντσον
εικονογράφηση: Άλισον Φρεντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Αν θέλεις να αποκτήσεις καλούς τρόπους και αγωγή, ίσως πρέπει να κάνεις μάθημα στης Μις Μόλι τη σχολή!

Η Κροκοδειλίνα κάνει πάρτι, όταν ξαφνικά ορμούν μέσα τρεις άτακτοι τίγρεις. Αρπάζουν, καταβροχθίζουν, φτύνουν και ρεύονται, λερώνουν παντού και καταστρέφουν τα πάντα! Τα υπόλοιπα ζώα είναι πολύ θυμωμένα, και οι τρεις τίγρεις καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάνε επειγόντως στη Σχολή Καλών Τρόπων της Μις Μόλι, αν θέλουν να τους ξανακαλέσει ποτέ κανείς στο σπίτι του…
Ένα βιβλίο που με πολύ χιούμορ εισάγει τα παιδιά στους τρόπους καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Μια τρύπα στο χιόνι της Συμώνης Δημητρακοπούλου
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Τι γυρεύει ένα ζευγάρι ροζ μπαλαρίνες θαμμένο σε μια τρύπα στο χιόνι;

Ουρανοκατέβατη ήρθε στο σχολείο μια καινούρια μαθήτρια. Με μπούκλες ξανθιές, μάτια που πετούσαν αστεράκια και παπούτσια που έλαμπαν! Της έκλεψε τη δασκάλα, της έκλεψε τους φίλους, της έκλεψε ακόμα και τη μαμά. Έτσι κι εκείνη το αποφάσισε. Θα της έκλεβε κι αυτή το πολυτιμότερό της. Ή μάλλον θα το έθαβε… Μέσα σε μια τρύπα στο χιόνι!
Μια ιστορία για τη φιλία, τη ζήλια και τη συγχώρεση.

Για παιδιά από 10 ετών

Όμηρος στο πέλαγος της Κατερίνας Δημόκα
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Μια θαλασσινή πατρίδα, ένα μοναχικό παιδί, ένα ναυαγισμένο άγαλμα. Κι η πρωτόγνωρη περιπέτεια ξεκινά!

Μια πατρίδα στο πέλαγος: η Σκύρος. Ένα μοναχικό παιδί: ο Λάµπρος. Ένα παράξενο άγαλμα µε άγνωστη ταυτότητα… Και κάπως έτσι ξεκινά η απίστευτη περιπέτεια!
Αγόρι ή κορίτσι απεικονίζει το άγαλμα; Γιατί ο Λάμπρος αγωνίζεται µε τόσο πάθος να το κρύψει; Ποιος θα τα βάλει µε τους αδίστακτους αρχαιοκάπηλους; Και τι σχέση, τέλος πάντων, έχει ο Όμηρος µε όλα αυτά;

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Για παιδιά από 14 ετών
Σειρά: Σχολομαντείο

Μάθημα Δεύτερο: Ο τελευταίος απόφοιτος της Nαόμι Νόβικ
μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

Το Σχολομαντείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του (και είναι πιο επικίνδυνο από ποτέ)!

«Στη σοφία καταφύγιο». Αυτό είναι το επίσημο μότο του Σχολοµαντείου. Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε κιόλας να πούμε πως ισχύει· µόνο που η σοφία δύσκολα κατακτιέται, οπότε το καταφύγιο πάει περίπατο.
Το πολυαγαπημένο µας σχολείο βάζει τα δυνατά του για να καταβροχθίσει όλους τους μαθητές του – µόνο που τώρα που έφτασα στο τελευταίο έτος και κατάφερα επιτέλους να αποκτήσω µια χούφτα συμμάχους, δείχνει ξαφνικά µια πελώρια λαχτάρα ειδικά για µένα. Και ακόμα κι αν καταφέρω µε κάποιον τρόπο να υπερνικήσω τις αμέτρητες ορδές από μαλαφικάρια που µου στέλνει κατά κύματα και να τα βγάλω πέρα µε όλες τις εξουθενωτικές εργασίες που µου αναθέτει, δεν έχω ιδέα µε ποιον τρόπο θα καταφέρουμε εγώ και οι σύμμαχοί µου να βγούμε ζωντανοί από την αίθουσα αποφοίτησης.
Εκτός, βέβαια, και αν αποδεχτώ τελικά την προδιαγεγραμμένη μοίρα µου και στραφώ στη σκοτεινή μαγεία και στον όλεθρο. Αυτό θα µου επέτρεπε φυσικά να βγω αποδώ μέσα στο άψε σβήσε. Ο δρόμος της σοφίας, δεν το συζητώ.
Ωστόσο, είμαι αποφασισμένη να µην ενδώσω – ούτε στα μαλαφικάρια, ούτε στη μοίρα, και κυρίως στο Σχολοµαντείο. Θα καταφέρω να οδηγήσω τον εαυτό µου και τους φίλους µου έξω από αυτό το απαίσιο μέρος µια για πάντα – ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω στη ζωή µου.

«Η Νόβικ δημιουργεί µια φρέσκια, σκοτεινή και πιο ενήλικη εκδοχή ενός μαγικού σχολείου. Οι αναγνώστες θα μαγευτούν µε τα σκαµπανεβάσµατα στη σχέση της Ελ και του Ωρίωνα, τον ολοκληρωμένο φανταστικό κόσμο, το πανέξυπνο σύστημα μαγείας και τη ρεαλιστική αποτύπωση του πολυσύνθετου μαθητόκοσµου».
Publishers Weekly

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Σχολομαντείο Μάθημα Πρώτο – Θανάσιμη εκπαίδευση.