Μαθαίνουμε να προσπαθούμε ξανά

Τα παιδιά μεγαλώνουν… διαβάζοντας!

Στη μοναδική σειρά παιδικών βιβλίων της Disney Διαβάζοντας μεγαλώνω προστίθεται ο ένατος τίτλος. Σε αυτή την ιστορία, με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες της Disney, τα παιδιά μαθαίνουν ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται και να παραιτούνται όταν δεν καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας κάτι, αλλά να συνεχίζουν την προσπάθεια, γιατί στο τέλος θα τα καταφέρουν!

Στο τέλος του βιβλίου βρίσκεται ο Έπαινος Συνεχούς Προσπάθειας, τον οποίο μπορείτε να κόψετε και να δώσετε στα παιδιά ως μια μικρή επιβράβευση!

Τίτλος: Μαθαίνουμε να προσπαθούμε ξανά
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Σειρά: Διαβάζοντας μεγαλώνω

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ο Γκίλι έχει να παραδώσει μια εργασία στο μάθημα των Καλλιτεχνικών και ο θείος Γκούφι τον βοηθάει. Όμως γρήγορα απογοητεύεται και θέλει να τα παρατήσει, ώσπου, ξαφνικά, μια απίθανη ιδέα κάνει την εμφάνισή της…

Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία, καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.

Οι πρώτες μου ιστορίες

Βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση που θα αποτελέσουν
την πρώτη επαφή των παιδιών με το διάβασμα.

Τίτλος: Ο Γούντι πηγαίνει στο σχολείο
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Σειρά: Οι πρώτες μου ιστορίες

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Το σχολείο ξεκινάει και πάλι και η μικρή Μπόνι θέλει να πάρει μαζί της τον αγαπημένο της Γούντι, αλλά και τα τρία Μπιζέλια. Πώς θα εξελιχθεί για όλους η πρώτη μέρα; Γύρισε σελίδα για να το ανακαλύψεις.

Οι πρώτοι μου ήχοι

Μια πρωτότυπη σειρά με υπέροχα καρτονέ βιβλιαράκια με ήχους!

Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα και διασκεδαστικά τα κατοικίδια ζώα, τα ζώα της φάρμας, τη φύση και τα μουσικά όργανα! Κάθε βιβλίο της σειράς περιέχει 5 κουμπιά με ήχους.

Τίτλος: Κατοικίδια ζώα
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Τίτλος: Ζώα της φάρμας
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου

Τίτλος: Η φύση
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου

Τίτλος: Μουσικά όργανα
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Ιούλιος Βερν
Το μυστηριώδες νησί

Οι ιστορίες των παιδικών μας χρόνων συστήνονται στα παιδιά του σήμερα.

Ένας νέος τίτλος προστίθεται στην μπεστ σέλερ σειρά «Κλασικοί Θησαυροί» των εκδόσεων Μίνωας, με πωλήσεις άνω των 200.000 αντιτύπων. Το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν Το μυστηριώδες νησί, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μυθιστορήματά του, σε μια υπέροχα εικονογραφημένη έκδοση, ειδικά διασκευασμένη για παιδιά.

Τίτλος: Το μυστηριώδες νησί
Συγγραφέας: Ιούλιος Βερν
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Την εποχή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ Βόρειων και Νότιων στην Αμερική, πέντε άντρες, προσπαθώντας να ξεφύγουν με ένα αερόστατο από το πολιορκημένο Ρίτσμοντ, ναυαγούν σε ένα έρημο νησί του Ειρηνικού ωκεανού. Εκεί εκμεταλλεύονται ό,τι τους προσφέρει η φύση κι επιβιώνουν χάρη στην εργατικότητα, τις γνώσεις και την εφευρετικότητά τους. Ακόμη κι όταν συναντούν εμπόδια, πάντα τα καταφέρνουν. Σαν να έχουν κάποιο μυστηριώδη προστάτη στο νησί, που πάντα τους βοηθά αλλά παραμένει άφαντος. Θα τον ανακαλύψουν, άραγε, κάποια στιγμή;

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν θεωρείται πατέρας του μυθι¬στορήματος επιστημονικής φαντασίας, αφού είχε προβλέψει πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης σε μια εποχή που τίποτα από όσα έγραφε δεν υπήρχε. Το μυστηριώδες νησί εκδόθηκε το 1874¬-1875 και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά έργα του.

Μάρω Θεοδωράκη
Μουσούδα, σ’ αγαπώ!

Μια γλυκιά ιστορία που μας υπενθυμίζει
πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Μάρω Θεοδωράκη επιστρέφει με τον πέμπτο τίτλο της σειράς Σ’ αγαπώ. Πρωταγωνιστής του βιβλίου Μουσούδα, σ’ αγαπώ! είναι ένα αξιολάτρευτο κουτάβι, που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται.

Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτή τη σειρά βιβλίων να αντιληφθούν έννοιες που σχετίζονται με τη συναισθηματική νοημοσύνη. Οι μικρές ιστορίες των βιβλίων προβάλλουν την οικοδόμηση των διαπροσωπικών σχέσεων και ενθαρρύνουν την ευγένεια και τον σεβασμό.

Τίτλος: Μουσούδα, σ’ αγαπώ!
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Μπορεί στ’ αλήθεια ένα κυριακάτικο απόγευμα να αλλάξει τη ζωή ενός κουταβιού αλλά και ενός μικρού παιδιού; Μπορεί ένα σκυλάκι να γίνει σημαντικό μέλος μέσα σε μια οικογένεια;

Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα χάδι είναι αρκετά για να δείξει ο τετράποδος Μουσούδας την αγάπη του. Με την επιμονή και την αφοσίωση του μικρού Νίκου, το σκυλάκι ξεκινάει τη νέα του ζωή, διδάσκοντας σε όλους να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται.

Η φροντίδα και η υπευθυνότητα χρωματίζονται μέσα σε αυτή την τρυφερή ιστορία, θυμίζοντάς μας πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Ένιντ Μπλάιτον
Το μυστήριο της γάτας της παντομίμας

Νέος τίτλος στην αγαπημένη κλασική σειρά βιβλίων,
που έχουν διαβάσει γενιές αναγνωστών!

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!

Τίτλος: Το μυστήριο της γάτας της παντομίμας
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ο διευθυντής ενός θεάτρου βρίσκεται ναρκωμένος. Όταν συνέρχεται, δεν αργεί να διαπιστώσει πως τον έχουν ληστέψει. Οι υποψίες βαραίνουν το μοναδικό άτομο που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, έναν ηθοποιό. Ο κύριος Γκουν, ο αστυνόμος του χωριού, είναι βέβαιος ότι έχει τον ένοχο στο χέρι και ετοιμάζεται να τον συλλάβει. Ο Φούσκας, όμως, πιστεύει πως η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Τα 5 Λαγωνικά κινητοποιούνται και ξαφνικά βρίσκονται στη δίνη μιας παράξενης περιπέτειας…

Ένας κόσμος γεμάτος… Σαίξπηρ
12 αγαπημένα κλασικά έργα

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Μια ιδιαίτερη έκδοση με υπέροχη εικονογράφηση, για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες, που θα τους εισαγάγει στον κόσμο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 16ου αιώνα.

Τίτλος: Ένας κόσμος γεμάτος… Σαίξπηρ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Άλις Λίντστρομ
Διασκευή: Άντζελα Μακάλιστερ

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ανακαλύψτε δώδεκα αγαπημένα κλασικά έργα του διασημότερου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όλων των εποχών, Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες για παιδιά, ενώ στο τέλος του βιβλίου θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον δημιουργό και τα έργα του.

Είμαι 4 ετών
Ιστορίες για την ηλικία μου

Ιστορίες με τους αγαπημένους ήρωες της Disney!

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς υπέροχα εικονογραφημένων βιβλίων Ιστορίες για την ηλικία μου. Σε αυτήν παρουσιάζονται ιστορίες με τους ήρωες της Disney, που απευθύνονται κάθε φορά σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τίτλος: Είμαι 4 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Έξι ιστορίες που θα σε κάνουν να ονειρευτείς τη μέρα που θα γίνεις 4 ετών!

Δρ. Κατρίν Ντολτό
Η βία κάνει κακό

Βιβλία που μας βοηθούν να ενσταλάξουμε αρχές και αξίες στα παιδιά μας.

Ο έβδομος τίτλος της σειράς παιδικών βιβλίων της γνωστής παιδιάτρου, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.
Η Κατρίν Ντολτό, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της Κολίν Φορ-Πουαρέ, μοιράζεται τη μοναδική γνώση της για την παιδική ηλικία μέσα από τα βιβλία της σειράς. Εμφανίζεται πάντοτε στο τέλος του βιβλίου ως Δρ. Κατ και απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά σαν να τα έχει μπροστά της, στο γραφείο της.
Η σειρά «Τόσο απλά» απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο των παιδιών: όσα τα απασχολούν, όσα τα μπερδεύουν, όσα τα στεναχωρούν… Απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς και παιδαγωγούς.

Τίτλος: Η βία κάνει κακό
Συγγραφέας: Δρ. Κατρίν Ντολτό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: ®obin

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εκρήξεις βίας.
Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι να μιλάμε γι’ αυτές.
Τόσο απλά!

Guinness World Records 2023
Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια

Εμπνευστείτε και προσπαθήστε να δημιουργήσετε το δικό σας ρεκόρ!

Πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, παράξενα ρεκόρ, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον, στο πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως!
Στις σελίδες του θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών: σπορ, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, επιστήμη και τεχνολογία.

Τίτλος: Guinness World Records 2023
Μετάφραση: ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι.-LEXIS TRANSLATION

Στις σελίδες του θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών, αλλά θα μάθετε και τα δύο νέα ελληνικά ρεκόρ: το ρεκόρ για το μεγαλύτερο βάρος σε βύθιση τρικεφάλων ανήκει στον Ελληνο-ουκρανό αθλητή καλλισθενικής γυμναστικής Σέιν Έβγκεν και το ρεκόρ του πρώτου μόνιμου θεάτρου που ανήκει στο Θέατρο του Διονύσου.

Για τον εορτασμό της 150ής επετείου του βιβλίου Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν, δημιουργήθηκε μια ειδική κατηγορία ρεκόρ με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 180 ρεκόρ»! Μια περιήγηση στον πλανήτη μας, στην οποία αναφέρονται αξιόλογα γεωγραφικά ορόσημα, τουριστικά hot spots και πολιτιστικά φαινόμενα από όλο τον κόσμο!