Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το εκδοτικό πλάνο της 26ης Φεβρουαρίου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 16 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Ιστορία & Πολιτική, Αστυνομική Λογοτεχνία, Ξένη λογοτεχνία, Ελληνική Λογοτεχνία, Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

Στην κατηγορία Ιστορία & Πολιτική, μετά την τεράστια επιτυχία του Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, κυκλοφορεί το Υψώνοντας τείχη από τον διπλωματικό συντάκτη του Sky News Tim Marshall. Μια άμεση και χωρίς περιστροφές ανάλυση των διενέξεων που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια. Πώς ο εθνικισμός και ο ρατσισμός κάθε μορφής υψώνουν τείχη ανάμεσα στους λαούς και σκιάζουν το μέλλον.

Στη «λευκή σειρά» από την καθηγήτρια και συγγραφέα Johanna Hanink το Περί πολέμου. Μια προσιτή και σύγχρονη προσέγγιση των πιο εμβληματικών ομιλιών από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, με θέματα διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και πολέμου.

Στην Αστυνομική Λογοτεχνία, Το Διπλανό σπίτι, είναι το δεύτερο βιβλίο της Cara Hunter με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άνταμ Φόλεϊ. Κάποιος ανακαλύπτει μια γυναίκα και ένα παιδί κλειδωμένους σε υπόγειο μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχει αναφορά αγνοούμενου προσώπου που να ταιριάζει στο προφίλ τους…

Στην ξένη λογοτεχνία μετά από τρία χρόνια αναμονής έρχεται το νέο μυθιστόρημα της Belinda Alexandra με τίτλο Τα χρυσά σκουλαρίκια. Δύο γυναίκες είναι διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα για τον έρωτα. Μια ιστορία με φόντο τη Βαρκελώνη πριν από τον ισπανικό εμφύλιο και το Παρίσι του ’70.

Από τη συγγραφέα των best seller Μυστική διαθήκη και Αιώνιοι ψίθυροι, Ελένη Γαληνού, κυκλοφορεί το βιβλίο Η κατάρα των Μάγιερ βασισμένο στον θρύλο της χαμένης πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ. Ένα ταξίδι στο παρελθόν… Ο χρόνος έχει σταματήσει… Έρωτες, προδοσίες και ίντριγκες. Και εκείνη θα βρεθεί εκτεθειμένη και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της σε κίνδυνο. Θα μπορέσει να βγει αλώβητη;

Στην κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη από τον συγγραφέα του δημοφιλούς best seller Οι Περιοχές των Σφαλμάτων σας Wayne Dyer, έρχεται Η σοφία των αιώνων. Ένα πολύτιμο και ωφέλιμο δώρο για όλους, που προσεγγίζει την αυθεντική σοφία μέσα από τα λόγια εξήντα μεγάλων διανοούμενων.

Στα παιδικά βιβλία, η εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά του διεθνούς best seller Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας. Εξηγεί μέσα από 12 πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου. Ηλικίες 8+

Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες. Πιλότος ή προστάτιδα του περιβάλλοντος, χημικός ή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών, κοσμοναύτισσα, συγγραφέας, ζωγράφος… Δέκα υπέροχες γυναίκες αφηγούνται τη ζωή τους και γίνονται έμπνευση για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο! Ηλικίες 9+

Μετά την Αρχαία Αίγυπτο στη σειρά Περιπλάνηση στην Ιστορία κυκλοφορεί το βιβλίο Αρχαία Ρώμη. Τα παιδιά ταξιδεύουν στο παρελθόν και αντλούν πληροφορίες για την ιστορία, την τέχνη και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της αρχαίας Ρώμης! Οι μικροί αναγνώστες σε κάθε σελίδα βρίσκουν κρυμμένα αντικείμενα. Ηλικίες 7+

Στη σειρά Τα Συμμαθητάκια, γνωρίζουμε δύο νέους μαθητές. Μαρίνα Θεατρίνα – Ο διευθυντής του σχολείου εξαφανίστηκε! Η Μαρίνα λατρεύει τα δράματα, τις τραγωδίες και γενικώς τους θεατρινισμούς. Ηλίας Ηλεκτρόνιος – Η εισβολή των εξωγήινων Ο Ηλίας Ηλεκτρόνιος πετάει πάντα στα σύννεφα ή μάλλον κάπου ανάμεσα στο φεγγάρι και στους πλανήτες! Ηλικίες 7+

Δύο νέα βιβλία στη σειρά Ζεν για παιδιά. Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται, μια ιστορία για την αντιζηλία. Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια, μια ιστορία για τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Ηλικίες 3+

Όταν είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο! Το βιβλίο Καροτένια όνειρα είναι μια παιδική ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της. Ηλικίες 4+

Στις εκδόσεις Elxis, το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Κακός, ο Πολεμιστής και ο Δούκας, με τίτλο Μοναχική εκδίκηση από τη Sarah MacLean και Από την άκρη του κόσμου της Lisa Kleypas, το 2ο βιβλίο της σειράς Οικογένεια Τράβις.


ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψώνοντας τείχη

Τίτλος Υψώνοντας τείχη
Συγγραφέας Tim Marshall
Μεταφραστής Σπυρίδων Κατσούλας
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου
ISBN 978-960-605-961-2
Barcode 9789606059612
Τιμή με ΦΠΑ 15.50 €
Σελίδες 336
Κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Κατηγορία POLITICS

Περιγραφή Βιβλίου
Τείχη υψώνονται παντού.
Ο εθνικισμός και η πολιτική των ταυτοτήτων βρίσκονται και πάλι σε άνοδο. Φράχτες χιλιάδων χιλιομέτρων έχουν ανεγερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια επαναπροσδιορίζοντας το πολιτικό μας τοπίο.
Χρήμα, φυλή, θρησκεία, πολιτική: αυτά είναι που μας διχάζουν. Το τείχος του Τραμπ καταδεικνύει τόσο το διχασμένο παρελθόν της Αμερικής όσο και το μέλλον της. Το Σινικό Τείχος στην Κίνα διαχωρίζει «εμάς» από «εκείνους» και αντικατοπτρίζει την ανάγκη του Κόμματος να περιορίσει τις «κακές» επιρροές του καπιταλισμού. Στην Ευρώπη, ο εκρηκτικός συνδυασμός πολιτικής και μετανάστευσης απειλεί την ίδια την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Η κατανόηση αυτών που μας χωρίζουν, από το παρελθόν στο παρόν, είναι ουσιαστικής σημασίας για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Καλύπτοντας την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδική Υποήπειρο, την Αφρική, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κορυφαίος σε θέματα γεωπολιτικής συγγραφέας Tim Marshall προσφέρει με άμεσο τρόπο και χωρίς περιστροφές μια ανάλυση των διενέξεων που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια.
Εσείς σε ποια πλευρά του τείχους βρίσκεστε;

Σχετικά με τον Συγγραφέα Tim Marshall
Ο Tim Marshall είναι διπλωματικός συντάκτης του Sky News. Θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει πολεμικός ανταποκριτής σε τριάντα χώρες, κάνοντας ρεπορτάζ για τους πολέμους σε Κροατία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ, ενώ έχει καλύψει τρεις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Το μπλογκ του Foreign Matters βρισκόταν ανάμεσα στα υποψήφια για το Orwell Prize το 2010. Το 2004, ο Tim ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία RTS News Event για την κάλυψη του Πολέμου στο Ιράκ, όπως επίσης και στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης το 2004 για το ντοκιμαντέρ του Το Βασίλειο της Ερήμου και το 2007 για ένα ρεπορτάζ του για τους μουτζαχεντίν. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Shadowplay, ένα χρονογράφημα του πολέμου στο Κόσοβο και της ανατροπής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το οποίο έγινε best seller στη Σερβία, καθώς και του Dirty Northern Bstrds! And Other Tales from the Terraces: The Story of Britain’s Football Chants (E&T, 2014).

ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Θουκυδίδης – Περί πολέμου

Τίτλος Θουκυδίδης – Περί πολέμου
Συγγραφέας THUCYDIDES, Johanna Hanink
Μεταφραστής Βιολέττα Ζεύκη
Επιμελητής Γαρυφαλλιά Μπουγιούκου
ISBN 978-960-653-010-4
Barcode 9789606530104
Τιμή με ΦΠΑ 11.10 €
Σελίδες 320
Κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί

Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου
Μια προσιτή και σύγχρονη προσέγγιση των πιο εμβληματικών ομιλιών από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, η οποία οδηγεί τον αναγνώστη στην ουσία της εκτεταμένης γνώσης του συγγραφέα σχετικά με θέματα διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και πολέμου.

Γιατί τα έθνη οδηγούνται σε πόλεμο; Για ποιες αξίες είναι πρόθυμοι να πεθάνουν οι πολίτες; Τι δικαιολογεί την εισβολή σε μια ξένη χώρα; Και η τεκμηρίωσή της την κάνει σωστή;
Για σχεδόν 2.500 χρόνια, φοιτητές, στοχαστές και πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες διαβάζουν τις εύγλωττες και οξυδερκείς ομιλίες από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, αναζητώντας έμπνευση από τη διορατικότητά του σε θέματα στρατιωτικών συγκρούσεων, διπλωματίας και αντιδράσεων ανθρώπων και χωρών σε περιόδους κρίσης.
Στο βιβλίο Θουκυδίδης: Περί Πολέμου, παρουσιάζονται οι πιο επιδραστικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες του σε μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση από τη Johanna Hanink, η οποία συνοδεύεται από μια διαφωτιστική εισαγωγή, αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και από το πρωτότυπο κείμενο σε παραβολή με το μεταφρασμένο.
Το αποτέλεσμα, μια εξαιρετικά προσιτή εισαγωγή στο μακροσκελές και απαιτητικό έργο του Θουκυδίδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, η οποία μυεί τον αναγνώστη στο έργο του διαχρονικού στοχαστή.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Johanna Hanink
Η Johanna Hanink είναι επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ. Γράφει και διδάσκει σχετικά με ποικίλα θέματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στην κλασική Αθήνα και την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της σύγχρονης πολιτικής και της αρχαιότητας. Δραστηριοποιείται στο Πρόγραμμα Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μπράουν και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής στις εκδόσεις The Journal of Modern Greek Studies και Eidolon. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στις Κλασικές Σπουδές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το διπλανό σπίτι

Τίτλος Το διπλανό σπίτι
Συγγραφέας Cara Hunter
Μεταφραστής Νοέλα Ελιασά
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-653-002-9
Barcode 9789606530029
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 464
Κατηγορία Αστυνομικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Κατηγορία CRIME FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Μια γυναίκα κι ένα παιδί βρίσκονται κλειδωμένοι σ’ ένα υπόγειο, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου.
Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους. Η γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων που να ταιριάζουν στο προφίλ τους. Ο σαστισμένος, ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίζεται ότι δεν τους έχει ξαναδεί ποτέ.
Οι κάτοικοι της ήσυχης οδού Όξφορντ σοκάρονται? πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάτω από τη μύτη τους; Ωστόσο, ο επιθεωρητής Άνταμ Φόλεϊ ξέρει ότι όλα είναι πιθανά.
Και ότι κανένας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται…
Ένα ατελείωτο, αγωνιώδες μυστήριο, καλά κρυμμένα μυστικά και τέρατα που κρύβονται σε κοινή θέα…
Αυτό είναι το δεύτερο συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άνταμ Φόλεϊ.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Cara Hunter
Η Cara Hunter είναι συγγραφέας και ζει στην Οξφόρδη, σε έναν δρόμο όχι πολύ διαφορετικό από αυτούς που περιγράφει στη σειρά των αστυνομικών βιβλίων της. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Μπροστά στα Μάτια τους και Το Διπλανό Σπίτι με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άνταμ Φόλεϊ.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τα χρυσά σκουλαρίκια

Τίτλος Τα χρυσά σκουλαρίκια
Συγγραφέας Belinda Alexandra
Μεταφραστής Σοφία Τάπα
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
ISBN 978-960-605-955-1
Barcode 9789606059551
Τιμή με ΦΠΑ 18.80 €
Σελίδες 680
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία

Χώρα προέλευσης Αυστραλία
Κατηγορία HISTORICAL WOMEN’S FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Εσύ που με κρίνεις έλα εδώ! Έχω να σου πω μια ιστορία…
Η Παλόμα Μπατόν είναι εγγονή Ισπανών προσφύγων που διέφυγαν από τη Βαρκελώνη μετά τον εμφύλιο. Πειθαρχημένη σπουδάστρια της Σχολής Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων, η Παλόμα δεν αφήνει και πολλά να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα της, ώσπου λαμβάνει με μυστηριώδη τρόπο δύο χρυσά σκουλαρίκια. Αρχίζει να εξερευνά τις ισπανικές ρίζες της και μαγεύεται από τη Λα Ρούσα, μια γυναίκα που ενώ κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και να γίνει μια από τις σπουδαιότερες χορεύτριες φλαμέγκο της σύγχρονης εποχής, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Καθώς το παρελθόν αρχίζει να ξεδιπλώνεται, ανακαλύπτει περισσότερα από ένα άτομα τα οποία είχαν λόγους να θέλουν τη Λα Ρούσα νεκρή, μεταξύ των οποίων και η γιαγιά της Παλόμα.

Τα Χρυσά Σκουλαρίκια είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μεταξύ δύο μεγάλων πόλεων, της Βαρκελώνης πριν από τον εμφύλιο και του Παρισιού της δεκαετίας του ’70. Αφηγείται τη ζωή δύο γυναικών που είναι διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα για τον έρωτα, μια ιστορία με μεγάλα πάθη –και μεγάλες προδοσίες– όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Belinda Alexandra
Τα βιβλία της Belinda Alexandra εκδίδονται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από δέκα χώρες. Η συγγραφέας κατάγεται από Ρωσίδα μητέρα και Αυστραλό πατέρα, και λατρεύει τα ταξίδια και την περιπέτεια από τα νεανικά της χρόνια. Η αγάπη της για άλλους πολιτισμούς συνδυάζεται με τον έρωτα που τρέφει και για τη δική της πατρίδα, την Αυστραλία, όπου εργάζεται εθελοντικά για το WIRES (Πληροφόρηση, Διάσωση και Εκπαίδευση για την Άγρια Ζωή Νέας Νότιας Ουαλίας). Είναι, επίσης, πρέσβειρα της WLPA (Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων) της Αυστραλίας. Ζει στο Σίδνεϊ με τον σύζυγό της Μάουρο και ένα ολόκληρο… θηριοτροφείο από λατρεμένα κατοικίδια ζώα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Το Ρόδο της Τοσκάνης, Λευκή Γαρδένια και Άγρια Λεβάντα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η κατάρα των Μάγιερ

Τίτλος Η κατάρα των Μάγιερ
Συγγραφέας Ελένη Γαληνού
Επιμελητής Μαρία Μπανούση
ISBN 978-960-605-994-0
Barcode 9789606059940
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 432
Κατηγορία Ελληνική λογοτεχνία

Χώρα προέλευσης Ελλάδα
Κατηγορία HISTORICAL WOMEN’S FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Η Ιρίνα ξέρει ότι είναι υιοθετημένη και ότι οι μοναδικές συγγενείς της, γιαγιά και θεία, ζουν αποτραβηγμένες κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Παρά την αντίθετη άποψη της θετής της μητέρας, αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε και εγκατέλειψε μωρό, για να τις γνωρίσει και να τις καλέσει στον γάμο της.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάει το πόδι της σε εκείνο το σπίτι γεννιέται μέσα της μια περίεργη αίσθηση. Ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, τόσο για το σπίτι όσο και για τους ενοίκους του, κι ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανορθόδοξα γεγονότα και ακραίες καταστάσεις, καθώς μια καλά κρυμμένη αλήθεια ζητά να βγει στο φως.

Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Σφοδροί έρωτες, προδοσίες, θάνατοι, ίντριγκες και αποκαλύψεις θα αρχίσουν να αναδύονται από το παρελθόν, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Ιρίνα θα βρεθεί εκτεθειμένη και θα κινδυνέψει τόσο εκείνη όσο και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της.

Θα καταφέρει, άραγε, να βγει αλώβητη απ’ όλα αυτά;
Και ποια σχέση μπορεί να έχει η προγιαγιά της Αναστασία με τους τελευταίους τσάρους του Οίκου των Ρομανόφ;

Σχετικά με τη Συγγραφέα Ελένη Γαληνού
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για περίπου δέκα χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η Πόλη Φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν Στέρεψε η Αντοχή (2013), Πέρα από τις Κόκκινες Γραμμές (2014), Ακόμη Θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Όσα δεν Έγιναν Λέξεις (2016) και Μυστική Διαθήκη (2018). Επικοινωνία με τη συγγραφέα: [email protected] facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou Instagram: eleni.galinou

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η σοφία των αιώνων: διαχρονικές αλήθειες για τη ζω…

Τίτλος Η σοφία των αιώνων: διαχρονικές αλήθειες για τη ζω…
Συγγραφέας Wayne W. Dyer
Μεταφραστής Ουρανία Τουτουντζή
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
ISBN 978-960-653-000-5
Barcode 9789606530005
Τιμή με ΦΠΑ 15.50 €
Σελίδες 456
Κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη

Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Κατηγορία SELF-HELP

Περιγραφή Βιβλίου
Τι θα είχαν να μας πουν σήμερα οι σοφοί μας πρόγονοι;

Σε μια περιεκτική συλλογή εύστοχων αποσπασμάτων από τα έργα μερικών από τους μεγαλύτερους στοχαστές των τελευταίων είκοσι πέντε αιώνων, ο συγγραφέας Wayne Dyer εξηγεί τη σημασία και το ευρύτερο νόημα που έχει για τη ζωή μας καθένα από αυτά τα αποσπάσματα σοφίας. Παράλληλα –και αυτό είναι το σημαντικότερο– φανερώνει τον τρόπο για να εφαρμόσουμε αυτές τις διδαχές στη ζωή μας σήμερα.
Ένα πολύτιμο και ωφέλιμο δώρο για όλους μας, που προσεγγίζει την αυθεντική σοφία μέσα από τα λόγια εξήντα μεγάλων διανοούμενων, όπως ο Ουόλτ Ουίτμαν, ο Σαίξπηρ, ο Μαχάτμα Γκάντι, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή.

Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Wayne Dyer, εντρυφώντας στη διδασκαλία των πνευματικών ανθρώπων του παρελθόντος, ανασύρει αξίες και σοφία για το παρόν.
Οι φωνές που συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ιστορικών περιόδων και πολιτισμών, ωστόσο μεταδίδουν οικουμενικές αλήθειες και μας παρέχουν μια μοναδική διπλή ευκαιρία: Να λάβουμε καθοδήγηση από τους σπουδαίους προγόνους μας και να αναγνωρίσουμε τη δυνατότητά μας να θριαμβεύσουμε.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Wayne W. Dyer

Ο Wayne Dyer (1940-2015) είναι ο συγγραφέας του δημοφιλούς best seller Οι Περιοχές των Σφαλμάτων σας και άλλων είκοσι τουλάχιστον βιβλίων, με πωλήσεις που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έδωσε πλήθος διαλέξεων σε διάφορα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ακροατήρια χιλιάδων ατόμων, και έκανε τακτικές ραδιοφωνικές εκπομπές και εμφανίσεις στην τηλεόραση.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας – 12 μεγάλοι χάρτες για …

Τίτλος Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας – 12 μεγάλοι χάρτες για …
Συγγραφέας Tim Marshall
Μεταφραστής Τατιάνα Γαλάτουλα
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-605-916-2
Barcode 9789606059162
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 80
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 8+
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων

Περιγραφή Βιβλίου
Πώς εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη;
Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης;
Και γιατί ορισµένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές;

Ανακαλύψτε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου.
Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας – και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.

Εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά του διεθνούς Best Seller Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας από τον Tim Marshall.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Tim Marshall
Ο Tim Marshall είναι διπλωματικός συντάκτης του Sky News. Θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει πολεμικός ανταποκριτής σε τριάντα χώρες, κάνοντας ρεπορτάζ για τους πολέμους σε Κροατία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ, ενώ έχει καλύψει τρεις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Το μπλογκ του Foreign Matters βρισκόταν ανάμεσα στα υποψήφια για το Orwell Prize το 2010. Το 2004, ο Tim ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία RTS News Event για την κάλυψη του Πολέμου στο Ιράκ, όπως επίσης και στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης το 2004 για το ντοκιμαντέρ του Το Βασίλειο της Ερήμου και το 2007 για ένα ρεπορτάζ του για τους μουτζαχεντίν. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Shadowplay, ένα χρονογράφημα του πολέμου στο Κόσοβο και της ανατροπής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το οποίο έγινε best seller στη Σερβία, καθώς και του Dirty Northern Bstrds! And Other Tales from the Terraces: The Story of Britain’s Football Chants (E&T, 2014).

Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες

Τίτλος Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες
Συγγραφέας Les epoux Von Grut
Μεταφραστής Παρασκευή Γεροκώστα
Επιμελητής Μαρία Γουρνιεζάκη
ISBN 978-960-653-009-8
Barcode 9789606530098
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 48
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Γαλλία
Ηλικίες 9+
Κατηγορία Εικονογραφημένες σειρές

Περιγραφή Βιβλίου
Πιλότος ή προστάτιδα του περιβάλλοντος, χημικός ή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών, κοσμοναύτισσα, συγγραφέας, ζωγράφος…
Aυτές οι δέκα υπέροχες γυναίκες αφηγούνται τη ζωή τους και γίνονται έμπνευση για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο!

Περιπλάνηση στην Ιστορία – Αρχαία Ρώμη

Τίτλος Περιπλάνηση στην Ιστορία – Αρχαία Ρώμη
Συγγραφέας Fatti Burke
Μεταφραστής Βιολέττα Ζεύκη
ISBN 978-960-605-923-0
Barcode 9789606059230
Τιμή με ΦΠΑ 12.20 €
Σελίδες 48
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 7+
Σειρά Περιπλάνηση στην Ιστορία
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων

Περιγραφή Βιβλίου
Η Ιστορία γίνεται Παιχνίδι!
Πού βρίσκεται ένας Ρωμαίος γλύπτης; Πού είναι το υδραγωγείο και η αψίδα θριάμβου; Βοηθήστε τον Ερρίκο να βρει τα κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα.
Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, θα περιπλανηθείτε στην αρχαία Ρώμη και θα γνωρίσετε τον πολιτισμό της!

Μαρίνα Θεατρίνα – Ο διευθυντής του σχολείου εξαφανίστηκε

Τίτλος Μαρίνα Θεατρίνα – Ο διευθυντής του σχολείου εξαφανίστηκε
Συγγραφέας Elisa Puricelli Guerra
Μεταφραστής Δήμητρα Δότση
ISBN 978-960-653-008-1
Barcode 9789606530081
Τιμή με ΦΠΑ 7.70 €
Σελίδες 120
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 7+
Σειρά Τα συμμαθητάκια
Κατηγορία Πρώτες αναγνώσεις

Περιγραφή Βιβλίου
Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!

Την κακομοίρα τη Μαρίνα! Εκείνη που λατρεύει τα δράματα, τις τραγωδίες και γενικώς τους θεατρινισμούς, αναγκάζεται να μετακομίσει στην απίστευτα ήσυχη –και απίστευτα βαρετή– Φτερνιζούπολη. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν! Ο Φοίβος Φοβέρας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Φτερνιζούπολης, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας. Η Μαρίνα, όμως, δεν έχει καμία αμφιβολία: μια συμμορία κακοποιών απήγαγε τον διευθυντή τους! Θα καταφέρει άραγε το Β2 να του σώσει τη ζωή;

Ηλίας Ηλεκτρόνιος – Η εισβολή των εξωγήινων

Τίτλος Ηλίας Ηλεκτρόνιος – Η εισβολή των εξωγήινων
Συγγραφέας Daniele Nicastro
Μεταφραστής Δήμητρα Δότση
ISBN 978-960-653-007-4
Barcode 9789606530074
Τιμή με ΦΠΑ 7.70 €
Σελίδες 120
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 7+
Σειρά Τα συμμαθητάκια
Κατηγορία Πρώτες αναγνώσεις

Περιγραφή Βιβλίου
Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Ο Ηλίας Ηλεκτρόνιος πετάει πάντα στα σύννεφα ή μάλλον κάπου ανάμεσα στο φεγγάρι και στους πλανήτες!
Τη νύχτα με τα πεφταστέρια βλέπει κάτι παράξενο να πέφτει από το διάστημα. Να είναι άραγε μετεωρίτης; Δορυφόρος;
‘Η μήπως… ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο; Οχ, όχι!
Οι εξωγήινοι ετοιμάζονται να εισβάλλουν στη Γη και από πού αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εισβολή τους;
Μα από τη Φτερνιζούπολη!

Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια

Τίτλος Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια
Συγγραφέας Louison Nielman, Thierry Manes
Μεταφραστής Βίκυ Κατσαρού
ISBN 978-960-605-975-9
Barcode 9789606059759
Τιμή με ΦΠΑ 8.80 €
Σελίδες 32
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Γαλλία
Ηλικίες 3+
Σειρά Ζεν για παιδιά
Κατηγορία Εικονογραφημένες σειρές

Περιγραφή Βιβλίου
Διαχειριστείτε ήρεμα τη μονοφαγία στην παιδική ηλικία

Ο Όλιβερ κλείνει τα μάτια, παίρνει μια ανάσα και βάζει μια μικρή μπουκιά στο στόμα.
Παίρνει τον χρόνο του για να τη γευτεί. Νιώθει κάτι σαν κόκκους στη γλώσσα του και μια γλυκιά γεύση.

Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Συμβουλές για γονείς
Διαδικασία και τρόποι για τις αρχές της υγιεινής διατροφής

Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται

Τίτλος Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται
Συγγραφέας Louison Nielman, Thierry Manes
Μεταφραστής Βίκυ Κατσαρού
ISBN 978-960-605-974-2
Barcode 9789606059742
Τιμή με ΦΠΑ 8.80 €
Σελίδες 32
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Γαλλία
Ηλικίες 3+
Σειρά Ζεν για παιδιά
Κατηγορία Εικονογραφημένες σειρές

Περιγραφή Βιβλίου
Διαχειριστείτε ήρεμα το αίσθημα αντιζηλίας

«Γλυκιά μου, πήρα ένα δώρο για τον Ιούλιο.
Άλλη φορά θα πάρω και για σένα.
Λες ότι ο Ιούλιος είναι ο αγαπημένος μου, μα δεν είναι αλήθεια.
Η μαμά κι εγώ σ’ αγαπάμε πολύ!»

Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Συμβουλές για τους γονείς
Διαδικασία και τρόποι για τον χειρισμό της αντιζηλίας στα παιδιά.

Καροτένια όνειρα!

Τίτλος Καροτένια όνειρα!
Συγγραφέας Kate Hindley, Simon Philip
Μεταφραστής Βίκυ Κατσαρού
Επιμελητής Λύντη Γαλάτη
ISBN 978-960-605-868-4
Barcode 9789606058684
Τιμή με ΦΠΑ 9.90 €
Σελίδες 32
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία

Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 5+
Κατηγορία Εικονογραφημένα Βιβλία

Περιγραφή Βιβλίου
Όταν άλλα κουνέλια χοροπηδούσαν, χοροπηδούσα κι εγώ…
Όταν κοιμόνταν, κοιμόμουν κι εγώ…
Κάθε μέρα έπρεπε να λέω ψέματα, γιατί τα όνειρά μου δεν ήταν ίδια με τα δικά τους.
Ώσπου ένα βράδυ φόρεσα τη φανταστική στολή μου και τα γυαλιστερά πατίνια μου και άρχισα να χορεύω!
Και τότε ένιωσα ελεύθερος!
Κι ήμουν εγώ!
Όταν είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Από την άκρη του κόσμου

Τίτλος Από την άκρη του κόσμου
Συγγραφέας Lisa Kleypas
Μεταφραστής Νοέλα Ελιασά
Επιμελητής Κλεάνθη Αγάλου
ISBN 978-618-5394-63-9
Barcode 9786185394639
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 360
Κατηγορία Εκδόσεις Elxis

Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σειρά Οικογένεια Τράβις
Κατηγορία HISTORICAL ROMANCE

Περιγραφή Βιβλίου
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗ ΔΙΑΒΟΛΟ…
Το όνομά του είναι Χάρντι Κέιτς. Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος που έρχεται από την άκρη του κόσμου, από το περιθώριο της κοινωνίας. Στην προσπάθειά του να ανελιχθεί στην κορυφή της πετρελαιοβιομηχανίας του Χιούστον, έχει δημιουργήσει δεκάδες εχθρούς. Στις φλέβες του το αίμα βράζει. Και στο μυαλό του καίει η φλόγα για ένα πράγμα: εκδίκηση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΟ…
Το όνομά της είναι Χέιβεν Τράβις. Παρά την αμύθητη περιουσία της οικογένειάς της, αρνείται να ακολουθήσει το μονοπάτι που της έχουν υποδείξει. Και όταν αποφασίζει να παντρευτεί έναν άντρα που η οικογένειά της δεν εγκρίνει, ρισκάρει. Δύο χρόνια μετά, στο διάβα της ζωής της, συναντάει τον Χάρντι Κέιτς, ορκισμένο εχθρό της οικογένειάς της και τον τελευταίο άνθρωπο στον οποίο πίστευε ότι θα εναποθέσει τα συναισθήματά της.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΜΙΑΣ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗΣ ΕΛΞΗΣ…
Μετά το συγκινητικό και λυτρωτικό Η φλόγα μέσα μας, το καινούριο μυθιστόρημα της Lisa Kleypas είναι μια ιστορία εσωτερικής δύναμης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Lisa Kleypas
Η Lisa Kleypas γεννήθηκε το 1964 και είναι Αμερικανίδα συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων εποχής αλλά και σύγχρονων. Τα βιβλία της έχουν γίνει best sellers και έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες. Το 1985 αναδείχθηκε Μις Μασαχουσέτη και το 1986 διαγωνίστηκε για τον τίτλο της Μις Αμερική. Άρχισε να γράφει ρομαντικά μυθιστορήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών από το Κολέγιο Γουέλσλι, όπου σπούδαζε πολιτικές επιστήμες. Οι γονείς της συμφώνησαν να τη στηρίξουν για λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή της, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρώτο της χειρόγραφο. Περίπου δύο μήνες αργότερα, στην ηλικία των 21 ετών, εκδόθηκε σε βιβλίο. Έχει γράψει είκοσι ένα μυθιστορήματα και έχει τιμηθεί με το βραβείο RITA. Κατοικεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τoυς.

Μοναχική εκδίκηση

Τίτλος Μοναχική εκδίκηση
Συγγραφέας Sarah MacLean
Μεταφραστής Χριστίνα Παναγιώτου
Επιμελητής Μάγδα Τικοπούλου
ISBN 978-618-5394-62-2
Barcode 9786185394622
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 496
Κατηγορία Εκδόσεις Elxis

Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σειρά Ο Κακός, ο Πολεμιστής και ο Δούκας
Κατηγορία HISTORICAL ROMANCE

Περιγραφή Βιβλίου
Η λαίδη Φελίσιτι Φέρκλοθ ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να ζήσει μια αληθινή, επικίνδυνη περιπέτεια. Κι όμως, αυτό συμβαίνει όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος εισβάλλει στα διαμερίσματά της και της κάνει μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση: να της εξασφαλίσει γάμο με έναν περιζήτητο δούκα. Μπορεί ένας τέτοιος γάμος να ήταν το όνειρο της Φελίσιτι Φέρκλοθ, αλλά είναι αποφασισμένη να δεχτεί μόνο υπό έναν όρο. Έχει ακούσει και διαβάσει πολλές όμορφες ιστορίες που ξεχειλίζουν από πάθος και θα ήθελε να ζήσει τον μεγάλο έρωτα.
Ο μυστηριώδης εισβολέας είναι γνωστός ως Διάβολος. Νόθος γιος ενός δούκα και αδιαμφισβήτητος πλέον βασιλιάς των σκοτεινών δρόμων του Λονδίνου, όλη του τη ζωή ποθεί την εξουσία, εκμεταλλεύεται ευκαιρίες και συντρίβει τους αντιπάλους του. Όπως όλα δείχνουν, η Φελίσιτι Φέρκλοθ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να πάρει την εκδίκηση που απεργάζεται εδώ και χρόνια. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μεταμορφώσει τον αθώο άγγελο σε ακαταμάχητο πειρασμό, να στήσει την παγίδα του και να καταστρέψει τον εχθρό του.
Όμως, ο Διάβολος πάνω στη σφοδρή επιθυμία του έχει παραβλέψει μια απειροελάχιστη λεπτομέρεια· ότι ακόμα και τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια έχουν μια αδυναμία, ικανή να τα κάνει να καταρρεύσουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Sarah MacLean
Η Sarah MacLean είναι φανατική υπέρμαχος της ρομαντικής λογοτεχνίας, μιλώντας ευρέως γι’ αυτή σε δοκίμια που αναφέρονται σε φύλα και πολιτισμούς. Είναι αρθρογράφος μιας μηνιαίας στήλης αφιερωμένης στα καλύτερα της λογοτεχνίας για λογαριασμό της Washington Post. Η δουλειά της στην υποστήριξη της ρομαντικής λογοτεχνίας, καθώς και οι γυναίκες που τη διάβασαν, της εξασφάλισαν μια θέση στη λίστα του Jezebel.com για το 2014 και οδήγησαν το Entertainment Weekly να την αποκαλέσει «χαριτωμένα μανιώδη». Η Sarah ζει στην πόλη της Νέας Υόρκης με τον άντρα της και την κόρη τους.