Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου κυκλοφορούν 17 νέα βιβλία μας. Ανάμεσα στους καινούργιους τίτλους μας θα βρείτε νέες λογοτεχνικές φωνές που έχουν πολλά να μας πουν, αλλά και αγαπημένους συγγραφείς που μας έχουν πλημμυρίσει με συναισθήματα πολλές φορές στο παρελθόν, μας έχουν συντροφεύσει στα όμορφα και στα δύσκολα και χαιρόμαστε πάντα όταν υποδεχόμαστε κάθε νέο βιβλίο τους.

Με χαρά και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από πολύμηνες προσωπικές τους συζητήσεις. Το prequel των ιστοριών του Νίκου Αγραφιώτη, ήρωα του Πάνου Αμυρά, μας ταξιδεύει στην κοσμική Αθήνα του μεσοπολέμου. H Carson McCullers μας μεταφέρει στον αμερικανικό Νότο μέσα από μια ιστορία επιθυμίας, απομόνωσης και πάθους με το βιβλίο της Ανταύγειες σε χρυσά μάτια. Οι οπαδοί της Holly Jackson θα απολαύσουν το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Οδηγός φόνων».

Αυτά και πολλά άλλα έρχονται σε λίγες μέρες κοντά σας από τις εκδόσεις μας και ευχόμαστε από καρδιάς να γεμίσουν τις μέρες και τις νύχτες σας και να σας ταξιδέψουν.

«Νομίζω πως ψάχνουμε να βρούμε διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, γιατί αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι».
Carson McCullers

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια – Γιάννης Ξανθούλης

«Θα έπρεπε να γράψετε ένα βιβλίο για τη μαμά». Κουβέντα από την Τζωρτίνα στα γενέθλια της Μαρινέλλας, πριν από χρόνια.
Το άκουσα, το ξέχασα. Δεν το πήρα αψήφιστα, αλλά ήξερα πως είμαι ακατάλληλος για βιογράφος, εξαιτίας του ύφους που γράφω. Καλώς ή κακώς.

Από αλλού ξεκινώ και αλλού βρίσκομαι, παρεμβαίνει το θυμικό μου, νευριάζω με τους ήρωές μου, κάνω αυτά που κάνω, ώστε να μη συμπεριλαμβάνομαι στους τρέχοντες κολοσσούς της λογοτεχνίας.
Δεν παραληρώ για τα αποδεκτά «πολιτικώς ορθά» και de facto απυρόβλητα μείζονα θέματα.
Με τέτοιον χαρακτήρα πώς να αναλάβω μια Μαρινέλλα, με την οποία ναι μεν μας συνδέουν μερικές ενδιαφέρουσες δεκαετίες, αλλά δεν θα μου προέκυπταν φωτοστέφανα και θαυμαστικές κορόνες για τον μελωδικό κόσμο της νύχτας.

«Ξέρετε, εγώ…» Έφερνα αντιρρήσεις, ξέροντας τον χαρακτήρα μου. Η άλλη πλευρά επέμενε: «Κάνετε λάθος…». «Μα είμαι ολόκληρος ένα κινούμενο λάθος», απαντούσα. Τελικά, ο βιογράφος «εάλω»…
«Εσύ με ξέρεις» – η Μαρινέλλα.
«Εγώ σ’ αγαπώ, αλλά φοβάμαι ότι εσύ δεν με ξέρεις», απαντούσα.
Τσούλησε ένα διάστημα με «σε ξέρω», «δεν με ξέρεις», ώσπου να το πάρουμε απόφαση και να ξεκινήσουν τα μεσημεριανά συμπόσια εις μνήμην του Πλάτωνα και άλλων συγγενών ανάλογων συμποσιακών εμπειριών.
Έτσι προχωρήσαμε, φωτίζοντας με μεσημβρινό φως νύχτες ή και μέρες μιας ζωής από χώμα, φωνή, έρωτα, μόχθο και πολλή αγάπη. Κι έγινε ένα βιβλίο που, χωρίς να είναι a priori βιογραφία, άρχισε να μοιάζει με μυθιστόρημα δικό μου.

Γ. Ξ.

Σελ.: 272 | Διαστάσεις: 15Χ23 | Τιμή: 18,80 €

Η λέσχη του κακού – Πάνος Αμυράς

Αύγουστος 1939

Η κοσμική Αθήνα έχει μετατραπεί σε κέντρο διεθνούς κατασκοπείας ενώ οι πολεμικές ιαχές της ναζιστικής Γερμανίας αντηχούν σε όλη την Ευρώπη. Χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός, ο νεαρός αξιωματικός της Αστυνομίας Νίκος Αγραφιώτης αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή. Να εξιχνιάσει τη στυγερή δολοφονία ενός πρωταθλητή πυγμαχίας.Η πρώτη αποστολή του Νίκου Αγραφιώτη. Ο Νίκος Αγραφιώτης πρωταγωνιστεί επίσης στην αστυνομική σειρά «Η τριλογία της Κατοχής».

Σελ.: 400, Διαστάσεις: 14Χ20,5,
Τιμή: 16,60 €

Έστω μια φορά – Πασχαλία Τραυλού

Τρεις ερωτικές ιστορίες μπλέκονται αναμεταξύ τους και με φόντο έναν φόνο αποδεικνύουν πως ο έρωτας είναι άλλοτε αγγελούδι κι άλλοτε δαίμονας, πως η λογική, όταν επιβάλλεται στην καρδιά, καταλήγει να είναι άλλοτε ο σωτήρας και άλλοτε ο δήμιός της. Σχέσεις, έρωτες και απωθημένα συνθέτουν ένα πολύπλοκο κουβάρι και περιπλέκουν τις ζωές των ηρώων, που αποζητούν μια ανάσα ελευθερίας, έστω μια φορά.

Σελ.: 448, Διαστάσεις: 14Χ20,5,Τιμή: 16,60 €

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ανταύγειες σε χρυσά μάτια – Carson McCullers (Κάρσον ΜακΚάλερς)
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Σ’ ένα πληκτικό στρατόπεδο στην Αμερική του μεσοπολέμου ο λοχαγός Πέντερτον παλεύει σιωπηλά με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του, ενώ η όμορφη γυναίκα του, η Λενόρα, τον απατά με έναν άλλο αξιωματικό, που ο γάμος του περνά επίσης κρίση. Ένας νεαρός στρατιώτης, που παθαίνει εμμονή με τη Λενόρα, θα γίνει ο καταλύτης και θα έρθουν στο φως όλα τα προβλήματα και τα κρυμμένα πάθη των δύο ζευγαριών. Μέσα στην ασφυκτική ατμόσφαιρα του στρατοπέδου, η ένταση ανάμεσά τους αυξάνεται, οδηγώντας σε μια αναπόφευκτη καταστροφή.

Σελ.: 192, Διαστάσεις: 14Χ20,5,
Τιμή: 14,35 €

Περιπλανώμενες ψυχές – Cecile Pin (Σέσιλ Πιν)
Μετάφραση: Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου

H δεκαεξάχρονη Αν γίνεται σε μια νύχτα η προστάτιδα των δύο αδελφών της. Η υπόλοιπη οικογένεια, όμως, δεν θα τα καταφέρει. Όταν τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από το Βιετνάμ, η Αν και τα αδέλφια της, ο Ταν και ο Μιν, μπαίνουν σε μια βάρκα για το Χονγκ Κονγκ, με την υπόσχεση ότι οι γονείς και τα μικρότερα αδέλφια τους θα ακολουθήσουν σύντομα. Πρώτα οι αποχαιρετισμοί και ύστερα το ψάρεμα των κορμιών από το νερό – όλα στο ενδιάμεσο είναι εικασίες.

Σειρά: «Φωνές του κόσμου»

Σελ.: 288, Διαστάσεις: 13Χ20,5,
Τιμή: 15,50 €

Παιχνίδι θανάτου για καλά κορίτσια – Holly Jackson (Χόλι Τζάκσον)
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι στοιχειώνεται από την τελευταία της έρευνα. Σύντομα, όμως, παρουσιάζεται μία νέα υπόθεση, η οποία την αφορά… Αρχίζει να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα με την ερώτηση: Ποιος θα ψάξει για σένα όταν εξαφανιστείς;
Γρήγορα η Πιπ ανακαλύπτει τη σχέση ανάμεσα στον διώκτη της και έναν κατά συρροή δολοφόνο, αλλά οι αστυνομικοί αρνούνται να αναλάβουν δράση.

Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας Οδηγός φόνων

Σελ.: 568, Διαστάσεις: 14Χ20,5,Τιμή: 18,80 €

Όσα μετανιώνουμε στο τέλος – Mikki Brammer (Μίκι Μπράμερ)
Μετάφραση: Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου

Ένα έξυπνο, ελπιδοφόρο μυθιστόρημα για τον λιγοστό μας χρόνο στη Γη και τον τρόπο να του δώσουμε νόημα και αξία.Τα πάει καλά μαζί τους. Οι ζωντανοί τη δυσκολεύουν περισσότερο, δεν θέλει πολλές επαφές. Όσο λιγότερο ανοίγεσαι, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις να πληγωθείς. H Κλόβερ Μπρουκς κάνει μια δύσκολη δουλειά: συμπαραστέκεται στους ανθρώπους στις τελευταίες τους στιγμές.

Σελ.: 440, Διαστάσεις: 14Χ20,5,
Τιμή: 16,60 €

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η μισή ζωή του Βάλερι Κ. -Natasha Pulley (Νατάσα Πάλεϊ)
Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπούλου

Κι αν συνεχίσει να ψάχνει τις απαντήσεις, άραγε θα μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος της ποινής του;O Βαλέρι ξαναγίνεται ο δρ Κολχάνοφ και προορίζεται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του μελετώντας την επίδραση της ραδιενέργειας στην τοπική πανίδα.Μια μέρα όμως, η μέντοράς του στο πανεπιστήμιο επεμβαίνει και τον πηγαίνει από το παγωμένο γκουλάγκ σε μια μυστηριώδη κρυφή πόλη, σε απόσταση αναπνοής από ένα συγκρότημα πυρηνικών αντιδραστήρων. Το 1963, σ’ ένα στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία, ο πρώην βιοχημικός Βαλέρι Κολχάνοφ εξασφαλίζει τις αναγκαίες διασυνδέσεις για να επιβιώσει και να μην τρελαθεί.
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, γραμμένο με το απαράμιλλο ύφος της Natasha Pulley.

Σελ.: 472, Διαστάσεις: 14Χ20,5, Τιμή: 17,70 €

Ό,τι αγαπώ το φέρνω μαζί μου – William Landay (Γουίλιαμ Λάντεϊ)
Μετάφραση: Δημήτρης Αλεξίου

Μια μητέρα εξαφανίζεται.Ένας πατέρας θεωρείται ένοχος. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Δεν υπάρχουν μάρτυρες.Για τα παιδιά υπάρχει μόνο αμφιβολία.Ένα απόγευμα του Νοέμβρη του 1975 η δεκάχρονη Μιράντα Λάρκιν επιστρέφει από το σχολείο και βρίσκει το σπίτι τρομερά ήσυχο. Η μητέρα της λείπει. Τίποτε άλλο δεν είναι παράταιρο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι πάλης. Το χαρτζιλίκι που της έχει αφήσει η μαμά της παραμένει στο χολ, στο συνηθισμένο σημείο.Έτσι ξεκινά ένα μυστήριο που θα διαρκέσει μια ζωή. Τι απέγινε η Τζέιν Λάρκιν;

Σελ.: 448, Διαστάσεις: 14Χ20,5,
Τιμή: 16,60 €

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πόλεμος και Ειρήνη­ – Μιχάλης Μακρόπουλος (διασκευή)

Στη σημερινή Μόσχα, μια νεαρή μητέρα, που ο άντρας της λείπει στον πόλεμο, αφηγείται στα δύο της παιδιά την ιστορία του Πολέμου και της Ειρήνης, του κλασικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι. Μέσα από την καθηλωτική αφήγηση του έρωτα του Αντρέι και του Πιερ για τη Νατάσα, ξετυλίγεται η κοινή μοίρα όλων των ηρώων του βιβλίου, που παρασύρονται στη δίνη και στον όλεθρο των Ναπολεόντειων Πολέμων.
Ένας ύμνος για το μεγαλείο του ανθρώπου και την αξία της ειρήνης.

Ανακαλύψτε περισσότερες κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες

Ηλικίες: 10+, Σελ.: 88, Διαστάσεις: 26Χ28, Τιμή: 16,60 €

Ανεμοδαρμένα ύψη – Αργυρώ Πιπίνη (διασκευή)

Το μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ –το έγραψε όταν ήταν μόλις είκοσι επτά ετών–, ένα από τα αριστουργήματα της ­παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχει γίνει ταινία, μπαλέτο και μιούζικαλ, έχει ανεβεί στο θέατρο, έχει μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχει εμπνεύσει τραγούδια, το έχουν διαβάσει και το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Γράφτηκε πριν από 176 χρόνια, η μεγαλοσύνη του όμως ακόμα και σήμερα συγκινεί, μαγεύει και αφορά όλους τους αναγνώστες, νεαρούς και ενήλικες.

Σε διασκευή από τη βραβευμένη συγγραφέα και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη.

Ανακαλύψτε περισσότερες κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες
Ηλικίες: 10+, Σελ.: 96, Διαστάσεις: 26Χ28, Τιμή: 16,60 €

30 σπουδαίοι παίκτες που έγραψαν ιστορία – Luca De Leone, Paolo Mancini (Λούκα ντε Λεόνε, Πάολο Μαντσίνι)

Γιατί ο Ρονάλντο σε ηλικία δέκα ετών παραλίγο να σταματήσει το ποδόσφαιρο;
Σε ποιον αγώνα ο Μαραντόνα για μία και μοναδική φορά δεν φόρεσε τη φανέλα Νο 10;
Πώς επέλεξε τον Μέσι η Μπαρτσελόνα;
Πότε ο Πελέ φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα και έπαιξε τέρμα;
Γνώρισε 30 σπουδαίους παίκτες που, χάρη στην τεχνική, την εντατική προπόνηση και το πάθος τους για τη νίκη έγιναν τα ινδάλματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Ηλικίες: 8+, Σελ.: 104, Διαστάσεις: 23Χ26, Τιμή: 15,50 €

Όταν ανοίγω τα φτερά μου – Marc Majewski (Μαρκ Μαγιέφσκι)

Είμαι μια πεταλούδα!
Ένα παιδί φοράει τα πολύχρωμα φτερά του, προσθέτει μια τελευταία πινελιά και βγαίνει στην εξοχή να πετάξει. Η χαρά του όμως θα σβήσει όταν μια παρέα παιδιών τσαλακώσει τη στολή του. Η αγάπη και η ενθάρρυνση του πατέρα θα δώσει πίσω στο παιδί τα φτερά του και θα αγκαλιάσει το όνειρό του. Μια συγκινητική ιστορία για την αποδοχή του εαυτού μας, την αγάπη και τη συμπερίληψη.

Ηλικίες: 5+, Σελ.: 48,Διαστάσεις: 20Χ29,5,Τιμή: 14,35 €

Οι Σουίφτ – Beth Lincoln (Μπεθ Λίνκολν)

Οι Σουίφτ είναι μια αρκετά παράξενη οικογένεια. Κάθε μέλος της παίρνει το όνομά του από το Οικογενειακό Λεξικό. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό όνομα, αλλά για έναν ορισμό που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Η μικρή Ατίθαση Σουίφτ δεν πιστεύει στο πεπρωμένο και δεν τη νοιάζει αν οι συγγενείς της θεωρούν ότι είναι γεννημένη για να κάνει σκανταλιές. Η ίδια, αν θέλει, μπορεί να είναι πειρατής, εξερευνήτρια, ή ακόμα και… ντετέκτιβ. Όταν ένας συγγενής προσπαθεί να δολοφονήσει την αγαπημένη της θεία, η Ατίθαση μαζί με τις αδερφές της και το ξαδερφάκι τους προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.
Ένας κρυμμένος θησαυρός και άλλοι ύποπτοι περιπλέκουν τα πράγματα!

Ηλικίες: 10+, Σελ.: 552, Διαστάσεις: 15,3Χ21,6,Τιμή: 17,70 €

Ο Έκτορας Φοξ και η αναζήτηση του γίγαντα – Astrid Sheckels (Άστριντ Σέκελς)

Πέρα από το Πράσινο Δάσος υπάρχει μια φήμη μια φήμη ότι ζει ένας γίγαντας. Άραγε υπάρχουν πραγματικοί γίγαντες ή είναι πλάσματα που συναντάμε μόνο στα παραμύθια; O Έκτορας Φοξ και η παρέα του αναλαμβάνουν να το ερευνήσουν.

Ηλικίες: 5+,Σελ.: 40,Διαστάσεις: 24Χ27,Τιμή: 12,20 €

Ο Έκτορας Φοξ και το μαγικό φτερό – Astrid Sheckels (Άστριντ Σέκελς)

Ο Έκτορας Φοξ και η παρέα του λαμβάνουν ένα ανησυχητικό γράμμα που τους ζητά «βοήθεια!». Αμέσως αναλαμβάνουν δράση. Θα καταφέρουν να σταματήσουν την εκδίκηση του κορακιού;

Ηλικίες: 5+,Σελ.: 40,Διαστάσεις: 24Χ27,Τιμή: 12,20 €


ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (ELXIS)

Θεατής… στον θάνατο – J.D. Robb (Τζ. Ντ. Ρομπ)

Πάντα υπάρχει κοινό που θα ήθελε να είναι μάρτυρας σε έναν φόνο… Η πρεμιέρα στο νέο θέατρο της Νέας Υόρκης αναμένεται να αποτελέσει το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, αλλά θα μείνει στην ιστορία για έναν εντελώς απρόσμενο λόγο. Η θεατρική σκηνή μετατρέπεται σε σκηνή εγκλήματος όταν ο πρωταγωνιστής μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου, ενώ έχει όλους τους προβολείς στραμμένους πάνω του. Τώρα η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας πρέπει να διαχειριστεί το δυσκολότερο είδος ανθρωποκτονίας: τη δολοφονία μιας διασημότητας.

Σελ.: 424, Διαστάσεις: 14Χ20,5, Τιμή: 16,60 €