Η νέα μας συνεργασία με τη βραβευμένη συγγραφέα Φραντζέσκα Μάνγγελ εγκαινιάζεται με το δυστοπικό μυθιστόρημα Οι Καθαροί, ενώ κυκλοφορεί και το νέο βιβλίο του συγγραφέα των best sellers Το βιβλίο του HYGGE και Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων Μάικ Βάικινγκ! Πρόκειται για δύο βιβλία που ήδη αναμένονται με ανυπομονησία από το αναγνωστικό κοινό.

Φραντζέσκα Μάνγγελ
Οι Καθαροί

Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για τα μεγαλύτερα θαύματα
και τα μεγαλύτερα τέρατα.

Ωμή γραφή, καθηλωτική πλοκή, ρεαλιστικοί χαρακτήρες σε ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που θα στοιχειώσει το μυαλό σας. Η βραβευμένη Φραντζέσκα Μάννγελ υπογράφει το πιο δυνατό έργο της έως σήμερα.
Οι Καθαροί είναι ένα βιβλίο για την ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή. Μια ρεαλιστική δυστοπία, με έντονα κοινωνικά στοιχεία, βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα.

Τίτλος: Οι Καθαροί
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Μάνγγελ
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Δυστοπικό μυθιστόρημα
Σελίδες: 576
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022
Τιμή: 18,80€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
«Ξέρεις τι σημαίνει το σημάδι; Έχεις ιδέα;»
Το δάχτυλό της, πιο κίτρινο απ’ τη σελίδα, διέτρεξε έναν πίνακα με σύμβολα.
«Διάβασε καλά τι γράφει! Διάβασε τον ορισμό! Στίγμα! Απ’ το αρχαίο ρήμα στίζω. Χαράζω τατουάζ. Πρώτα σου σημάδευαν τα χαρτιά για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις, τώρα για έναν βαθμό μυωπίας. Αυτό σκόπευαν εξαρχής. Να μας υποβαθμίσουν. Να διαχωρίσουν τους άρτιους απ’ τους δήθεν ελαττωματικούς. Τα τέρατα
».

Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία όπου η σωματική τελειότητα αποτελεί προϋπόθεση για το δικαίωμα στην ελευθερία, οι Καθαροί πολίτες απολαμβάνουν όσα στερούνται οι υπόλοιποι. Η Κλόι, ανθρωπολόγος σε ένα κέντρο ερευνών, παλεύει για τον άνθρωπο, ενώ η αξία της ανθρώπινης ζωής ολοένα και φθίνει. Σε αυτό το απολυταρχικό περιβάλλον προστίθεται ο εφιάλτης του πολέμου. Καθώς οι σειρήνες ουρλιάζουν, τα τρόφιμα λιγοστεύουν και οι νεκροί αυξάνονται, οι αντοχές των ηρώων φτάνουν στα άκρα. Μοναδικό στήριγμα για την Κλόι στις πιο σκοτεινές ώρες η φίλη της Ντάρια. Όταν η τελευταία εξαφανίζεται, η ηρωίδα βάζει στόχο ζωής να τη βρει. Δεν φαντάζεται όμως τι την περιμένει εκεί έξω.

Οι Καθαροί θα μπορούσαν να είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα του σήμερα. Θα μπορούσαν. Αν το πιο εφιαλτικό κομμάτι τους δεν είχε στιγματίσει την ανθρωπότητα έναν αιώνα πίσω.

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Μια συνταρακτική ιστορία επιβίωσης.
Μια μάχη εν καιρώ πολέμου ενάντια στο πιο παρανοϊκό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης
με μόνα όπλα το θάρρος και την αγάπη.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Ένα ιδιοφυές, σπαρακτικά όμορφο κι αδιανόητα δυνατό βιβλίο, που σε παρασύρει στη δίνη του, σε αιχμαλωτίζει και αφαιρεί μαεστρικά την ανάσα. Θα μπορούσε να ξανασυμβεί! Η Φραντζέσκα Μάνγγελ στα καλύτερά της σκηνοθετεί μια απίστευτα δυνατή ιστορία, από τις καλύτερες του είδους. Ανατριχίλα!».
Μένιος Σακελλαρόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας

«Υπό την απειλητική σκιά της διαβρωτικής δύναμης κάθε μορφής διακρίσεων, η Φραντζέσκα Μάνγγελ αποτυπώνει στο χαρτί μια συγκλονιστική σύγκρουση λογικής και ακατέργαστων συναισθημάτων, δημιουργώντας ένα μυθιστόρημα που αφήνει τον αναγνώστη χωρίς οξυγόνο».
Κέλλη Κρητικού, δημιουργός Bookzone App και comfort-zone.gr

«Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα συντρίμμια της “τελειότητας”. Με αριστοτεχνική προβολή της ίδιας της πρόσφατης ιστορίας στο παρόν, η Φραντζέσκα Μάνγγελ καταθέτει το ταλέντο της σε ένα βιβλίο που ήρθε για να δώσει πολλά».
Πηνελόπη Κουρτζή, συγγραφέας

«Μια ιστορία συναρπαστική, σκοτεινή, αγωνιώδης, ευφυής, όπου τα δίπολα καλό-κακό, δίκαιο-άδικο, αλήθεια-ψέματα, ζωή-θάνατος οδηγούν τον αναγνώστη απνευστί στην τελευταία σελίδα».
Αθηνά Σούτζου, δημοσιογράφος, Ελεύθερος Τύπος

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φραντζέσκα Μάνγγελ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Εικαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο De Montfort της Αγγλίας και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της conceptual photography για διαφημιστικές εταιρείες και περιοδικά. Παράλληλα, δίδασκε σε Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και αρθρογραφούσε στον περιοδικό Τύπο. Σήμερα εργάζεται ως κειμενογράφος και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Η νύχτα του Σάουιν, κατέκτησε το βραβείο Μυθιστορήματος της Xρονιάς στην κατηγορία « Πρωτοεμφανιζόμενος
Συγγραφέας» στα Βραβεία Public 2018. Το δεύτερό της μυθιστόρημα, Καχαραμπού, η συνέχεια της Νύχτας του Σάουιν, κυκλοφόρησε το 2019 κλείνοντας την επιτυχημένη διλογία.

Μάικ Βάικινγκ
Hygge στο σπίτι

Ο δανέζικος τρόπος να κάνετε το σπίτι σας ένα ευτυχισμένο μέρος

Θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας και να νιώσετε γαλήνη και ευεξία; Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τους Times, σας δείχνει τον τρόπο!

Ο CEO του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το βιβλίο του hygge Μάικ Βάικινγκ επιστρέφει με το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του, στο οποίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές αλλαγές στο σπίτι μας (φυσικό φως, αποσυμφόρηση από άχρηστα αντικείμενα, πράσινοι χώροι κ.ά.) οδηγούν στην ευτυχία.

Στο Hygge στο σπίτι θα βρείτε συμβουλές για τη διαρρύθμιση του χώρου σας, αλλά και χρήσιμα tips και πληροφορίες ώστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας εμπνέει και θα σας παρέχει θαλπωρή και ευεξία.

Τίτλος: Hygge στο σπίτι
Συγγραφέας: Μάικ Βάικινγκ
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Αυτοβελτίωση
Σελίδες: 280
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022
Τιμή: 18,80€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ. ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ.

Σε αυτό το υπέροχο καινούριο βιβλίο, ο Μάικ Βάικινγκ εξηγεί πώς το ντιζάιν του σπιτιού μας μπορεί να επηρεάσει την ευημερία μας και πώς, εφαρμόζοντας τη δανέζικη αρχή του hygge, μπορεί να γίνει όχι απλώς η κατοικία μας, αλλά ο τόπος όπου εξελισσόμαστε.

Βασισμένο σε νέα έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Ευτυχίας της Κοπεγχάγης, αυτό το βιβλίο σάς προτείνει τις μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, όπως το πώς να κάνετε κάθε δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο, να καταλάβετε γιατί οι στρογγυλές τραπεζαρίες φέρνουν περισσότερη χαρά, αλλά και πόσο σημαντικός είναι ο καλός φωτισμός.

Ανεξάρτητα από τον χώρο ή τα χρήματα που διαθέτετε, μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας hygge σπίτι και να γίνετε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Ραφαέλα Ρομανιόλο
Μ’ ένα δικό του φως

Μια βαθιά συγκινητική ιστορία, πλασμένη με δεξιοτεχνική μαεστρία!

Η συγγραφέας του best seller Πεπρωμένο επιστρέφει με ένα νέο καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα. Το βιβλίο Μ’ ένα δικό του φως βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, τα οποία παρουσιάζει υπό το πέπλο της μυθιστοριογραφίας. Με εφαλτήριο την ιστορία των Γαριβαλδινών και του Αλεσάντρο Παβία, φωτογράφου που δημιούργησε τη συλλογή των πορτρέτων του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, η Ρομανιόλο συνθέτει ένα βιβλίο που θα χαραχτεί στην καρδιά των αναγνωστών.

Τίτλος: Μ’ ένα δικό του φως
Συγγραφέας: Ραφαέλα Ρομανιόλο
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα
Σελίδες: 400
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022
Τιμή: 17,70€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
«Εμένα. Διάλεξε εμένα». Ο Αντόνιο Καζαγκράντε ξέρει ότι η βουβή προσευχή του δεν θα εισακουστεί. Αυτό γίνεται τα τελευταία έντεκα χρόνια στο Παματόνε, το γενοβέζικο ορφανοτροφείο που τον περιμάζεψε αμέσως μόλις ήρθε στον κόσμο, στις 13 Ιουνίου του 1855. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εξαιτίας της μαργαριταρένιας κόρης του ματιού του. Κι, όμως, μια μέρα συνέβη. «Αυτόν» δείχνει ο μουσκεμένος απ’ τη βροχή άντρας που στέκεται απέναντί του. Έχει ανάγκη από έναν βοηθό, αυτό είναι όλο.

Στο μαγαζί του Αλεσάντρο Παβία, ο Αντόνιο μαθαίνει τη μαγεία της αλφαβήτου, το παράφορο πάθος για την πολιτική, την αγάπη για τη δικαιοσύνη και προπαντός την ολοκαίνουρια τέχνη της φωτογραφίας. Αλχημιστικά μείγματα, χαρτί αλμπουμίνας και, το πιο σημαντικό, το φως. Οι καιροί εκείνοι είναι καθοριστικοί και ο Παβία έχει μια αποστολή: τον τρελό, ουτοπικό άθλο να φωτογραφίσει έναν προς έναν τους Χίλιους που μαζί με τον Γκαριμπάλντι δημιούργησαν την Ιταλία.

Όμως, μια γιορτινή μέρα, ο Αντόνιο ανακαλύπτει τη δύναμή του: απαλλαγμένο από τον επίδεσμο, δυναμωμένο από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, το τυφλό του μάτι βλέπει αυτό που κανένας δεν μπορεί να δει, το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο. Είναι ένα δώρο, ίσως…

Έγραψαν για το βιβλίο

«Μια σπουδαία τοιχογραφία των χρόνων που ακολούθησαν την ενοποίηση της Ιταλίας και ταυτόχρονα μια δυνατή ιστορία αγάπης. H Ρομανιόλο καταφέρνει για ακόμα μια φορά να εντάξει δεξιοτεχνικά σε μια παραδοσιακή αφήγηση την ιστορική αλήθεια».
Solo libri

«Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης με πολλαπλές διαστάσεις ανάγνωσης και αξέχαστους χαρακτήρες».
Critics Letteraria

«Η προσωπική ιστορία του φωτογράφου και η εθνική ιστορία της Ιταλίας συνυφαίνονται με την αφηγηματική επιδεξιότητα της Ρομανιόλο».
La Stampa Tuttolibri

«Ένα μυθιστόρημα που σε μεταφέρει με μαεστρία στα ιστορικά γεγονότα που συγκλονίζουν την υπό διαμόρφωση ακόμη Ιταλία της εποχής εκείνης: την κηδεία του Τζουζέπε Ματσίνι, τις ταραχές του 1898 στο Μιλάνο, αλλά και τα κατοπινά επεισόδια, όπως τη σφαγή που συντελέστηκε στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου – ένα από τα γεγονότα που δίνονται αριστοτεχνικά ως προμήνυμα στον Αντόνιο καθώς κοιτάζει τον φωτογραφικό φακό του».
Donna Moderna

Μπεατρίς Γουίλιαμς
Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα

Μια αριστοτεχνική ιστορία κατασκοπείας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου!

Η Μπεατρίς Γουίλιαμς εμπνέεται από τη δράση του δικτύου κατασκόπων του Κέιμπριτζ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και δημιουργεί ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκα και σασπένς.
Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα είναι ίσως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος.

Βασισμένο στο Cambridge Five, το βρετανικό κύκλωμα κατασκόπων που μετέφεραν πληροφορίες στη Ρωσία κατά τη διάρ¬κεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Τίτλος: Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα
Συγγραφέας: Μπεατρίς Γουίλιαμς
Μετάφραση: Μαρία Παΐζη
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα
Σελίδες: 576
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022
Τιμή: 19,90€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Το φθινόπωρο του 1948 η Άιρις Ντίγκμπι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Λονδίνο μαζί με τον Αμερικανό διπλωμάτη σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την απρόσμενη εξαφάνιση της οικογένειας. Εξοντώθηκαν άραγε από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών; Ή μήπως οι Ντίγκμπι αυτομόλησαν στη Μόσχα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ζωτικά μυστικά της Δύσης;

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Ρουθ Μακάλιστερ παίρνει μια κάρτα από τη δίδυμη αδελφή της. Έχει να τη δει από τον επεισοδιακό αποχωρισμό τους στη Ρώμη το καλοκαίρι του 1940, όταν ολόκληρη η Ευρώπη βυθιζόταν στη δίνη του πολέμου και η Άιρις ερωτευόταν τρελά τον αινιγματικό αξιωματούχο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Σάσα Ντίγκμπι.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Ρουθ φεύγει για τη Μόσχα, ως σύζυγος του πράκτορα αντικατασκοπείας Σάμνερ Φοξ, ο οποίος έχει καταστρώσει ένα επισφαλές σχέδιο διαφυγής των Ντίγκμπι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Ένα μοναδικό μυθιστόρημα κατασκοπείας, διπροσωπίας, δύσκολων αποφάσεων και ίντριγκας στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου… Η πλοκή εκτυλίσσεται σε τεντωμένο σχοινί».
Minneapolis Star Tribune

«Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ Her last flight επιστρέφει με μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία κατασκοπείας και αφοσίωσης. H Μπεατρίς Γουίλιαμς γράφει τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα».
Έλιν Χίλντερμπραντ, συγγραφέας

«Η Γουίλιαμς με τη σίγουρη γραφή της εκφράζεται μέσα από την οπτική γωνία τριών διαφορετικών γυναικών. Κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα σε ένα οικογενειακό δράμα και μια συναρπαστική πλοκή κατασκοπείας και κάνει κάθε λέξη να μετράει».
Library Journal

«Εξαιρετικό… Η Γουίλιαμς δημιούργησε τη δική της ολοζώντανη πλοκή αντλώντας έμπνευση από μια πραγματική ιστορία».
Seattle Times

«Οι λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων θα μείνουν πραγματικά καθηλωμένοι από τις περίπλοκες οικογενειακές σχέσεις και την ενδιαφέρουσα απεικόνιση του δικτύου της κατασκοπείας».
Publishers Weekly

«Μια συναρπαστική ιστορία για την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου».
Real Simple

«Η Γουίλιαμς στα καλύτερά της».
Historical Novel Society

Μάρω Θεοδωράκη
Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική

Απαραίτητο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό,
τον μουσικοθεραπευτή και για όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.

Το βιβλίο Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική, της δημοφιλούς συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη, επανακυκλοφορεί σε μια ανανεωμένη έκδοση με CD που περιέχει 32 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου θα βρείτε QR Code που οδηγεί σε λίστα του Spotify με τα τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής.

Τίτλος: Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εκπαίδευση
Σελίδες: 120
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022
Τιμή: 16,60€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Τι σχέση έχει το τραγούδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία;

Μέσα από μια μουσική εξερεύνηση, που χωρίζεται σε οκτώ ενότητες (εποχές, περιβάλλον, υγεία-διατροφή, σχολική ζωή, οικογένεια, αξίες-αγαθά, τέχνες, ζώα) και περιλαμβάνει CD με 32 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής, η Μάρω Θεοδωράκη μάς καλεί να ανακαλύψουμε την ευεργετικότητα της μουσικής, να εκτιμήσουμε τα οφέλη της και να τα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ένα εύχρηστο και επικοινωνιακό εργαλείο για τον νηπιαγωγό, τον δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό, τον μουσικοθεραπευτή, τον εμψυχωτή, τον γονιό και για όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.

Μια διαφορετική παιδαγωγική φόρμα, με σεβασμό στο παιδί και στις ανάγκες του. Το τραγούδι γίνεται πράξη και η μουσική καθρεφτίζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών.