ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΙΛΕΝΑ

Η αλληλογραφία του Φραντς Κάφκα με τη Μίλενα Γέσενσκα άρχισε το 1920, όταν εκείνη μετέφραζε στα τσέχικα τα πρώτα σύντομα διηγήματά του. Η επαγγελματική σχέση τους σύντομα μετατράπηκε σε φλογερό έρωτα που διήρκεσε ως το 1923.

Μετάφραση: Τέα Ανεμογιάννη |
Σελ.: 272 | Ξένη Πεζογραφία |
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά | Τίτλος πρωτοτύπου: Briefe an Milena

ΓΙΟΒΑΝΝΑ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Κι έρχεται η στιγμή που, κοιτάζοντας πίσω, θα μετρήσεις: Tόσα από δω… Τόσα από κει… Αν είχα κάνει αυτό, αν το άλλο…

Μια δυνατή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία,
με συναρπαστική εξέλιξη και με ισχυρό μήνυμα ζωής, από την αγαπημένη συγγραφέα δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών.

Σελ.: 248 | Ελληνική πεζογραφία

ΒΙΛΛΗ ΣΤΕΛΛΑΚΟΥ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Όταν ο Άλκης απολύεται από την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν για πολλά χρόνια, αποφασίζει να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Όμως η παράλογη εμμονή του με την άγνωστη γειτόνισσα τον οδηγεί σε ένα αγωνιώδες ταξίδι στον τόπο καταγωγής του. Εκεί ζωντανεύουν φαντάσματα και μύθοι του παρελθόντος. Μια ιστορία στην Αθήνα του σήμερα για τη μοναξιά και τα ματαιωμένα όνειρα. Ένα ταξίδι στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού. Μια αναζήτηση που οδηγεί στη διάλυση των ψευδαισθήσεων, στην οδύνη και τελικά στην ελπίδα.

Ένα βιβλίο για τη μνήμη, την απώλεια και τα θαμμένα μυστικά που μας στοιχειώνουν.

Σελ.: 224 | Ελληνική πεζογραφία

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Η ΚΡΥΠΤΗ ΤΟΥ ΒΙΤΑΛ

Ένα συνταρακτικό προσκύνημα, μια μυστική τελετουργία στη μνήμη του Βιτάλ, ενός Εβραίου της Θεσσαλονίκης. Δύο πόλεις σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους – το ηδονικό Παρίσι των ’80s και η μαρτυρική Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος – συμπλέκονται αφηγηματικά. Μια σύγχρονη ιστορία που περιέχει εγκιβωτισμένη την αφήγηση των περιπετειών του ήρωά μας από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Σελ.: 136 | Ελληνική πεζογραφία

ΙΑΚΩΒΟΣ Α. ΒΑΣΑΛΟΣ
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς μπορεί να αναβαθμιστούν η έρευνα και η καινοτομία στη χώρα μας; Η μελέτη αυτή δίνει την απάντηση στο ερώτημα καθώς παρουσιάζει πώς ενσωματώθηκαν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρακτικές που εφαρμόζονταν στο ερευνητικό κέντρο μιας πολυεθνικής εταιρείας στις ΗΠΑ. Το όραμα που είχε ο Ιάκωβος Α. Βασάλος τον οδήγησε το 1979 στην απόφαση να εγκαταλείψει μια λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μεγάλο επίτευγμα αυτού του ταξιδιού ήταν η δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σήμερα απασχολεί πάνω από επτακόσιους εργαζόμενους, με πολλούς επιστήμονες υψηλού επιπέδου ανάμεσά τους.

Σελ.: 168 | Μελέτη

VALERIE SAIER
ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ. Ο ύπνος που σε ξυπνάει

Η Γιόγκα Νίντρα (ο γιογκικός ύπνος) είναι γνωστή ως συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι όμως και κάτι παραπάνω. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο ασκούμενος μπορεί να παρατηρεί τον δικό του βαθύ ύπνο. Σε αυτή την οριακή κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης πραγματοποιείται αυθόρμητα η πρόσβαση στην υποσυνείδητη και στην ασυνείδητη διάσταση του νου.

Σελ.: 184 | Ανθρωποσοφία

Σειρά: TEEN BOOK LOVERS


ΛΕΝΑ ΜΕΡΙΚΑ
ΖΩΗ ΣΤΑ ΡΟΖ

Το δαιμόνιο ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος – Θεοδώρα επί τα ίχνη της δεκαοκτάχρονης Ζωής και της νεαρής θείας της, που έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.
Καθώς κανένας στον τόπο καταγωγής ανιψιάς και θείας δεν φαίνεται να νοιάζεται για την εξαφάνισή τους, ο Μίλτος και η Θεοδώρα αρχίζουν μια εξονυχιστική έρευνα, που μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός κόσμου ασφυκτικού, συχνά αμείλικτου, για το γυναικείο φύλο.
Ερευνώντας την υπόθεση, οι δύο φίλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ανταλλάσσουν καυστικά σχόλια για τη θέση της γυναίκας σήμερα, την πολιτική ορθότητα, το Μe Τοο.

Σελ.: 160 | Ελληνικά Παιδικά | Ηλικία: από 13 ετών