ΕΛΙΦ ΣΑΦΑΚ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Άννα Παπασταύρου


Δύο έφηβοι, ένας Ελληνοκύπριος και μια Τουρκοκύπρια, συναντιούνται σε μια ταβέρνα, στο νησί που και οι δυο αποκαλούν πατρίδα τους. Στην ταβέρνα, κρυμμένη πίσω από πλεξούδες σκόρδα και αρμαθιές καυτερές πιπεριές, κάτω από το αγιόκλημα που σκαρφαλώνει στους τοίχους της, μεγαλώνει ο απαγορευμένος έρωτας του Κώστα και της Ντέφνε. Μια συκιά περνάει θαρρετά μέσα από μια τρύπα στην οροφή κι αυτό το δέντρο γίνεται μάρτυρας των κρυφών, ευτυχισμένων συναντήσεών τους και κάποια στιγμή του σιωπηρού, λαθραίου φευγιού τους. Το δέντρο είναι εκεί όταν ξεσπάει ο όλεθρος, όταν η πρωτεύουσα γίνεται στάχτη και ερείπια, ακόμα κι όταν οι έφηβοι εξαφανίζονται. Δεκαετίες αργότερα, ο Κώστας επιστρέφει. Έχει γίνει βοτανολόγος και ψάχνει να βρει ντόπιες ποικιλίες, στην πραγματικότητα όμως αναζητά τη χαμένη του αγάπη.

Χρόνια μετά, μια συκιά, μια Ficus carica, μεγαλώνει στον πίσω κήπο ενός σπιτιού στο Λονδίνο, όπου ζει η Άντα Καζαντζάκη. Το δέντρο είναι ο μόνος της σύνδεσμος με ένα νησί που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ – ο μόνος της σύνδεσμος με τη βασανισμένη ιστορία της οικογένειάς της και την περίπλοκη ταυτότητα της ίδιας, ενώ προσπαθεί να εξιχνιάσει μυστικά χρόνων, με την ελπίδα να βρει τη θέση της στον κόσμο.

Μια συγκινητική, υπέροχα γραμμένη και τρυφερά δομημένη ιστορία που μιλάει για την αγάπη, τον χωρισμό, την υπέρβαση, συνδυάζοντας Ιστορία και οικολογική συνείδηση: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ είναι το καλύτερο μέχρι σήμερα βιβλίο της Σαφάκ.

Το μυθιστόρημα της Σαφάκ δείχνει πώς οι ιστορίες των προγόνων μας μπορούν να φτάσουν σ’ εμάς έμμεσα, ασυνείδητα… Η Σαφάκ έχει ξεκάθαρη αντίληψη για το πόσο δύσκολο είναι να γεφυρώσουμε τα χάσματα μέσα στις ίδιες μας τις οικογένειες».
The New York Times Book Review

Ένα βαθύ μυθιστόρημα που μιλάει για αγάπη και πένθος, για ρίζες και κλαδιά, για ξεριζωμό και για πατρίδες, για την αφοσίωση και την πίστη. Το Νησί των χαμένων δέντρων είναι βάλσαμο για την πληγωμένη εποχή μας.
Ντέιβιντ Μίτσελ, συγγραφέας

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ 1: ΣΜΗΝΟΣ
KATE STEWART

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Έλενα Γιαννακούλα
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ – ΜΙΑΣ ΚΑΥΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ.

Μεγάλωσα άρρωστη.
Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω. Μεγάλωσα πιστεύοντας πως οι αληθινές ιστορίες αγάπης περιλαμβάνουν έναν μάρτυρα ή απαιτούν μια μεγάλη θυσία για να αξίζουν.
Τα αγαπημένα μου βιβλία, ερωτικά τραγούδια, ταινίες, αυτά τα οποία ένιωθα, με έκαναν να θρηνώ για πολλή ώρα αφότου γύριζα την τελευταία σελίδα, ξεθώριαζαν οι νότες ή έπεφταν οι τίτλοι του τέλους.
Εξαιτίας αυτού, το πίστεψα, επειδή έκανα τον εαυτό μου να το πιστέψει, και ανέθρεψα την πιο μαζοχιστική ρομαντική καρδιά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αρρώστια μου.
Όταν έζησα αυτή την ιστορία, το δικό μου διεστραμμένο παραμύθι, εκείνη την εποχή δεν το γνώριζα, επειδή ήμουν νέα και αφελής. Ενέδωσα στον πειρασμό κι έθρεψα εκείνο το επιτιθέμενο θηρίο, το οποίο γινόταν όλο και πιο διψασμένο με κάθε μαστίγωμα, κάθε χτύπημα, κάθε πλήγμα.
Αυτή είναι η καινοτομία των μυθιστορημάτων έναντι της πραγματικότητας. Δεν μπορείς να ξαναζήσεις τη δική σου ιστορία αγάπης, επειδή, ώσπου να συνειδητοποιήσεις ότι τη ζεις, έχει τελειώσει. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση.
Έπειτα από τόσα χρόνια είμαι πεπεισμένη ότι η ιστορία μου δημιουργήθηκε επειδή το επιθύμησα λόγω της αρρώστιας μου.
Και όλα τιμωρήθηκαν.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΘΡΟΝΟΣ
SARA J. MAAS


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Έλλη Συλογίδου
ΘΑΝΑΣΙΜΗ. ΠΙΣΤΗ. ΘΡΥΛΙΚΗ.

Σε έναν τόπο δίχως μαγεία, μια ασασίνος καλείται να παρουσιαστεί στο κάστρο. Δεν τρέφει την παραμικρή συμπάθεια απέναντι στον μοχθηρό βασιλιά, ο οποίος κυβερνά από τον γυάλινο θρόνο του, όμως δεν έχει έρθει ως εδώ για να τον σκοτώσει. Έχει έρθει για να κερδίσει την ελευθερία της. Αν κατορθώσει να νικήσει είκοσι τρεις φονιάδες, κλέφτες και πολεμιστές, όλοι τους αντίπαλοι στον ίδιο διαγωνισμό, η Ασασίνος θα αποφυλακιστεί προκειμένου να υπηρετήσει ως Υπέρμαχος του Βασιλά.
Το όνομά της είναι Σελέινα Σαρντόθιεν.
Ο διάδοχος του θρόνου θα την προκαλέσει. Ο λοχαγός της φρουράς θα την προστατέψει. Και μια πριγκίπισσα, από χώρα μακρινή, θα γίνει φίλη της. Όμως κάτι σάπιο φωλιάζει στο κάστρο, κάτι που έχει διαθέσεις φονικές. Από τη στιγμή που οι αντίπαλοί της αρχίζουν να πεθαίνουν υπό μυστηριώδεις συνθήκες, ο ένας μετά τον άλλον, ο αγώνας της Σελέινα για την ελευθερία μετατρέπεται σε μάχη για την επιβίωση και, παράλληλα, απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεριζώσει αυτό το κακό προτού φέρει τον όλεθρο στον κόσμο.
Συναρπαστικός και δυναμικός, ο Γυάλινος Θρόνος είναι το πρώτο βιβλίο της ομότιτλης σειράς, που σημείωσε διεθνή επιτυχία και καθήλωσε τους αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν αγαπάτε τη φαντασία και τα παραμύθια, πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε αυτό το βιβλίο.
USA TODAY

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣ. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
KEILA SHAHEEN


Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
Μτφρ.: Ειρήνη Παϊδούση

ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΣΟΦΙΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ ΣΕ ΘΑΡΡΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΙΑΣ

Η σκιά αποτελείται από κομμάτια του εαυτού σου που έχεις ξεχάσει, εγκαταλείψει και απωθήσει για να εξελιχθείς και να προσαρμοστείς στο καλούπι της κοινωνίας. Αναλογίσου τα παιδικά σου χρόνια και θυμήσου τους τρόπους με τους οποίους εκφραζόσουν, καταλήγοντας να απορριφθείς. Ίσως έκλαιγες και σου είπαν να σταματήσεις. Ίσως γελούσες ανεξέλεγκτα στην τάξη και σε κοίταξαν υποτιμητικά ο εκπαιδευτικός ή οι συμμαθητές σου.

Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να σε επέπληξαν για κάτι που κρίθηκε «κακό» και σε επαίνεσαν για κάτι που ήταν «καλό» – μαθαίνοντάς σε να προσαρμόζεις ανάλογα τη συμπεριφορά σου. Τα απωθημένα αυτά κομμάτια
του εαυτού σου δε χάνονται για πάντα. Αποθηκεύονται και κλειδώνονται στον ασυνείδητο νου σου. Η Εργασία Σκιάς είναι η διαδικασία της αποκάλυψης, της αποδοχής και της συμπερίληψης των κομματιών αυτών του εαυτού σου που έχεις απωθήσει και απορρίψει.

Οι τεχνικές σε αυτό το Ημερολόγιο θα σου επιτρέψουν να καταδυθείς σε
ασυνείδητους θύλακες απωθημένων συναισθημάτων και να υπερβείς τις αρνητικές επιδράσεις που έχουν αυτή τη στιγμή στην ψυχική σου υγεία.

Η Εργασία Σκιάς θα σε βοηθήσει:
να γιατρέψεις τραύματα του παρελθόντος.
να θέσεις τα προσωπικά σου όρια.
να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση για τον εαυτό σου και τους άλλους.
να «ξε-κολλήσεις».
να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους.
να αποκτήσεις διαύγεια και εσωτερική γαλήνη.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
MATILDA HEINDOW

Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
Μτφρ.: Κέλλυ Δημοπούλου

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να νιώσεις γειωμένος με όλες τις προκλήσεις που επιφυλάσσει η ζωή και άλλες, ίσως, να μην μπορείς να ευχαριστηθείς τις καλύτερες στιγμές της. Σε αυτό το βιβλίο η Matilda Heindow, η εικονογράφος πίσω από τον αγαπημένο λογαριασμό στο Instagram @crazyheadcomics, σε παίρνει μαζί της στη διαδρομή της από την πρώτη επίσκεψη στην ψυχίατρο ως τη μέρα που ξύπνησε χαρούμενη, και σου αποκαλύπτει τις τεχνικές, τα εργαλεία και τους τρόπους σκέψης που τη βοήθησαν.
Στην εικονογραφημένη με 50 πρωτότυπες ζωγραφιές αφήγησή της η Matilda μοιράζεται προσωπικές ιστορίες και ρεαλιστικές συμβουλές για να σε βοηθήσει να καταλάβεις:

  • Πώς να μετατρέψεις την αρνητική φωνούλα στο μυαλό σου σε φίλο.
  • Πώς να αναγνωρίσεις τις συνήθειες που σε ρίχνουν ψυχολογικά.
  • Πώς να διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματα, ώστε να προσκαλέσεις τα καλά.
    Όπως ένα φιλικό χέρι, αυτό το ανακουφιστικό βιβλίο θα σου θυμίζει ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές σου να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου σαν να είναι κάποιος που αξίζει να τον φροντίζουν – γιατί το αξίζεις.

    Η ΑΝΟΔΟΣ: Ο KOBE BRYANT ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ
    MAIK SIELSKI


    Βιογραφίες
    Μτφρ.: Χρήστος Μπαρουξής

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ τον Ιανουάριο του 2020 συγκλόνισε τους πάντες. Η τραγωδία της πτώσης του ελικοπτέρου, που στέρησε τη ζωή και στην κόρη του Τζιάνα, αποκάλυψε ωστόσο τις πραγματικές διαστάσεις της επιρροής του στην κουλτούρα μας.
Το βιβλίο Η άνοδος υπόσχεται μια σε βάθος ανάλυση του φαινομένου Κόμπι, φέρνοντας στο φως τα λιγότερο γνωστά πρώτα χρόνια της διαδρομής του και φτάνοντας μέχρι την εποχή της καταξίωσής του στους Λέικερς. Συγκεκριμένα οι αναγνώστες θα ταξιδέψουν από τους δρόμους της Νοτιοδυτικής Φιλαδέλφειας –όπου ο πατέρας του Κόμπι, ο Τζο, ξεχώρισε ως μπασκετική φυσιογνωμία– ως την απομόνωση της οικογένειας Μπράιαντ στην Ιταλία, όπου ο Κόμπι πέρασε τα χρόνια που τον διαμόρφωσαν, και ως τα προάστια του Λόουερ Μέριον και στα γήπεδα όπου γεννήθηκε ο μύθος του.
Στο βιβλίο ζωντανεύουν σημαντικά γεγονότα, όπως η κατάκτηση του πολιτειακού πρωταθλήματος της Πενσιλβάνια από μια ομάδα αουτσάιντερ με ηγέτη τον Κόμπι κι η εκτόξευσή του ως το NBA και τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ από τις σελίδες του παρελαύνουν εμβληματικές προσωπικό τητες του αμερικανικού και παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Μάικ Σιζέφσκι, ο Ρικ Πιτίνο και πλήθος άλλοι.
Ο Mike Sielski είχε πρόσβαση σε μια σειρά από ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις που είχε πάρει ο ίδιος από τον Κόμπι στη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς στο σχολείο και στην πρώτη φάση του στο NBA. Για ένα τέταρτο του αιώνα αυτές οι κασέτες κρατούσαν φυλαγμένα τις σκέψεις, τα όνειρα και τους στόχους του Κόμπι από τα εφηβικά του χρόνια και έκρυβαν μυστικά και άγνωστες ιστορίες που δεν είχαν αποκαλυφθεί ποτέ.

BRIAN BOONE
LEBRON – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ

Βιογραφίες
Μτφρ.: Έρρικα Πάλλη

Η ΔYΝΑΜΗ, Η ΤΑΧYΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ EΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ τον έκαναν μπασκετικό φαινόμενο, αλλά το αίμα, ο ιδρώτας και η αποφασιστικότητά του τον μετέτρεψαν σε αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή. Από τότε που το περιοδικό Sports Illustrated τον έχρισε «Εκλεκτό», όταν ακόμη ήταν στο σχολείο, έως σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, ο ΛεΜπρόν είναι ο αληθινός βασιλιάς του NBA με τέσσερα πρωταθλήματα, τρία ολυμπιακά μετάλλια και τέσσερα έπαθλα MVP στο ενεργητικό του. Ο κόσμος τον παρακολουθεί με δέος να σπάει αναρίθμητα ρεκόρ και να τα αντικαθιστά με νέες εντυπωσιακές επιδόσεις. Έχει εξελίξει την επιτυχία του πέρα από κάθε φαντασία, καθώς αποδείχθηκε ικανότατος επενδυτής και επιχειρηματίας, ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη σόου μπιζ και έχει υψώσει τη φωνή του για ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το βιβλίο του Brian Boone μάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το απίστευτο ταξίδι του ΛεΜπρόν και προσφέρει πολύτιμα διδάγματα σε όποιον παλεύει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
ΣΤΟ ΒΙΒΛIΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΖΕΪΜΣ ΠΟΥ EΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ.
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΕΜΠΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ GILANG BOGY ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ.