Ο Ορέστης Δεν Πρέπει να Πεθάνει
Ηλίας Φέκκας

Η µαγιάτικη νύχτα αγκαλιάζει στοργικά τις Συρακούσες. Η πόλη κοιµάται αναπαυµένη στην υπόσχεση του σικελικού καλοκαιριού. Στο κέντρο του αρχαιοελληνικού θεάτρου εµφανίζεται ένα περίεργο αντικείµενο. Η νύχτα ατροφεί, ο ήλιος νωχελικός ετοιµάζεται να παντρέψει ουρανό και θάλασσα. Μα το ξηµέρωµα χαλά τις προσδοκίες και σκορπά τον θάνατο. Η πόλη ξυπνά. Η χώρα µουδιάζει. Ο κόσµος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόµη τι έρχεται. Η πάλη µε το κακό αρχίζει… Στην κορύφωση της φρίκης ο Ορέστης γεννιέται στην Αθήνα και από την πρώτη ηµέρα της ζωής του γίνεται ο πιο µισητός και λατρεµένος άνθρωπος στον πλανήτη. Ωστόσο, το διακύβευµα δεν χωρά συναισθήµατα: Το παιδί πρέπει µε κάθε θυσία να φτάσει στα 19 του χρόνια…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο Ορέστης Δεν Πρέπει να Πεθάνει
Συγγραφέας: Ηλίας Φέκκας
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 15.00€
Σελίδες: 386

Τα Δάκρυα του Θεού – Πολεμιστής Γρύπας
Γιώργος Σ. Καποδίστριας

Η Καλλιστούπολη, η βασιλεύουσα των βασιλευουσών του οίκου των Θαλασσινών, πέφτει στα χέρια του αλχηµιστή.

Ένας νεαρός πολεµιστής από θρυλική γενιά αναδύεται από τις στάχτες του παλιού κόσµου, για να έρθει αντιµέτωπος µε το χειρότερο πόθο της ανθρωπότητας: τα «δάκρυα του θεού».

Σε έναν κόσµο που κυβερνούν τα ξίφη, βασιλείς και δεσποτάδες, αγγελικά τάγµατα και αλχηµιστές συγκρούονται για την απόκτηση των κρυστάλλων που οδηγούν στη θέωση.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Τα Δάκρυα του Θεού – Πολεμιστής Γρύπας
Συγγραφέας: Γιώργος Σ. Καποδίστριας
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 16.00€
Σελίδες: 396

Οι Τρεις Ζωές του Αντάρτη
Ανδρέας Δ. Συμεού

Ο Αντάρτης είναι ένας άνθρωπος σαν και µας. Γεννήθηκε κάπου εδώ τριγύρω, σε αυτό τον πλανήτη που ταλαιπωρείται ακόµα από πολέµους, καταστροφές, εγκλήµατα, φτώχια, αδικίες, µισαλλοδοξία, σκάνδαλα και διαπλοκές. Έφυγε πολύ νωρίς, µε ένα βίαιο τρόπο, για τον τόπο όπου «δεν υπάρχει πόνος, λύπη ή στεναγµός, αλλά ζωή ατελεύτητος.» Όµως δεν προσαρµόστηκε, η σκέψη του ήταν στραµµένη µε ένα οδυνηρό, ψυχαναγκαστικό τρόπο στα γήινα και τα εφήµερα. Ζήτησε λοιπόν και του δόθηκε η µεγάλη χάρη: Να γυρίσει στη γη, σαν υβριδικό ον, λίγο άνθρωπος, λίγο ψυχή, λίγο άγγελος, για σαράντα µέρες, για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασµούς, για να τελειώσει αυτά που δεν πρόλαβε στην ζωή του σαν θνητός.

Τι είναι ζωή, τι θάνατος, τι το κακό, τι ο Θεός, τι αλήθεια, τι πραγµατικότητα και τι όνειρο, τι είναι η ψυχή, τι η φαντασία, τι ο χρόνος, τι επιφυλάσσει το µέλλον;

Αυτά είναι ορισµένα από τα ερωτήµατα του Αντάρτη, απορίες του κάθε ανθρώπου, ακόµα και δικές σου…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Οι Τρεις Ζωές του Αντάρτη
Συγγραφέας: Ανδρέας Δ. Συμεού
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 15.00€
Σελίδες: 306

Η Πτώση της Εύας – Μνήμη
Ράνια Ταλαδιανού

«Περιµένει πάνω από τη Γη, µε το σκήπτρο τεντωµένο προς τον λιποτάκτη. Μόλις σφίξει τη λαβή, τα φτερά ξηλώνονται. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει στο µηδέν ο Άγγελος».

Η πρωτόπλαστη Εύα κατέστρεψε την ανθρωπότητα. Ακόµη θυµάµαι τους Αγγέλους να καταρρέουν µέσα στον θόλο του ουρανού, σαν πεφταστέρια. Ως άλλη Εύα, χιλιετίες αργότερα, ήταν γραπτό να οδηγήσεις σε µια νέα Πτώση. Τη δική µου. Η εντολή µας ήταν απλή· όµως µια υπόσχεση πάγωσε τα δάχτυλά µου επάνω στη σκανδάλη.

Οι απόκληροι έχουν την τάση να παρακούν τον Πατέρα τους. Δεν έδωσα προσοχή στα σηµάδια, στο όνοµα, στα ραγίσµατα της ψυχής σου. Ούτε γνώριζα τα σχέδια των αντίπαλων παρατάξεων.

Ήµουν απλώς ένας Στρατιώτης.

Εκτελούσα οδηγίες πάνω σε µια σκακιέρα που δεν ανήκε σε κανέναν Άγγελο.

Επέλεξα την απαγορευµένη για τη θέση µου κίνηση.

Έθεσα σε λειτουργία ένα σχέδιο πιο µεγάλο από τον εαυτό µου.

Δεν ήξερα, Εύα.

Αν είχα άλλη µια ευκαιρία, θα σε σκότωνα όσο ήταν ακόµη νωρίς.

Με όλο µου το είναι,
Στρατιώτης νούµερο 2.132.001
Άζραελ

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Πτώση της Εύας – Μνήμη
Συγγραφέας: Ράνια Ταλαδιανού
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 542

Το τίμημα είναι ο χρόνος
Κωνσταντίνος Κορμπάκης

Οι Τρίδυµες σκοτεινές µάγισσες έχουν ξεκινήσει το σχέδιο κυριαρχίας τους στον κόσµο. Το µόνο όπλο στα χέρια του Συµβουλίου των Μάγων για την αντιµετώπισή τους είναι δύο µάγοι, που δεν γνωρίζουν τι τους έχει επιφυλάξει η µοίρα. Η Ιόλη, µια µάγισσα του νερού, κι ο Ωρίωνας, ένας µάγος της φωτιάς, λαµβάνουν έναν φάκελο µε ασυνήθιστο τρόπο. Μέσα στον φάκελο βρίσκεται ένα γράµµα από το Συµβούλιο των Μάγων, που τους αναθέτει την πρώτη τους αποστολή.

Από κείνη τη στιγµή, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσµο της µαγείας. Στόχος τους είναι να εµποδίσουν τις Τρίδυµες από την υλοποίηση των ιδιοτελών τους σχεδίων. Θα συναντήσουν µυθικά πλάσµατα που θα σταθούν εµπόδιό τους, µαταιόδοξους ανθρώπους που δεν διστάζουν πουθενά και µαγικά κειµήλια που θα τους βοηθήσουν στη µάχη τους ενάντια στο σκότος. Γνωρίζουν όµως εξαρχής πως, ακόµα κι αν επιτύχουν σ’ όσα τους αναθέσουν, ο χρόνος θα είναι αµείλικτος µαζί τους.

Η πρώτη αποστολή αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Το τίµηµα είναι ο χρόνος, που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν σύγχρονο κόσµο µαγείας, όπου οι µάγοι µάχονται µε ξόρκια φωτιάς, νερού, γης και αέρα, υποταγµένα στο φως και το σκότος.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το τίμημα είναι ο χρόνος
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κορμπάκης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 648

Το Μυστικό Άστρο
Δημήτρης Δελαρούδης

Μια έπαυλη στην Πεντέλη κατάµεστη από αφύσικες ποσότητες σκόνης, θολές αναµνήσεις του Μεσοπολέµου και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών. Μια εντελώς αδιάκριτη µπέιµπι σίτερ. Ένα χαρισµατικό κοριτσάκι που ζωγραφίζει λευκούς, συµµετρικούς ήλιους από το υπερπέραν. Μια µητέρα αριστοκρατικής καταγωγής από τη Γαλλία, που σκαλίζει επικίνδυνα το παρελθόν και προσπαθεί να αλλάξει το µέλλον. Η αλλόκοτη αλληλογραφία ενός Έλληνα φυµατιολόγου κι ενός Ρώσου µουσικοσυνθέτη. Καθηµερινά µικρά αντικείµενα που εξαφανίζονται ανεξήγητα, όπως και παράξενα, παραµορφωµένα αντικείµενα που εµφανίζονται από το πουθενά. Μια µυστηριώδης και ακατάληπτη συσκευή που βρίσκεται επιµελώς κρυµµένη στο σκοτάδι…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το Μυστικό Άστρο
Συγγραφέας: Δημήτρης Δελαρούδης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12.00€
Σελίδες: 144

Ο Αφέντης των Ανέμων
Αποστολία Γκιριτζιώτη

Στη σύγχρονη Αθήνα µυστικές εταιρείες συγκρούονται για ένα αρχαίο χειρόγραφο. Πίσω από τη φαινοµενική κανονικότητα, διεξάγεται ένας αόρατος πόλεµος. Οι πρωταγωνιστές του, δεν παλεύουν απλά για το προσωπικό τους όφελος. Η νίκη ή η ήττα µπορεί να διακυβεύσει την ισορροπία ολόκληρου του κόσµου, µε ανυπολόγιστες συνέπειες. Κι όµως, οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως και οι Αρχές της χώρας, έχουν άγνοια για τον κίνδυνο. Άλλωστε, τι θα µπορούσαν να κάνουν όταν ο εχθρός, αν και απολύτως υπαρκτός, βρίσκεται πέρα από τα όρια του πραγµατικού;

Ο Μάρκος ετοιµάζεται να περάσει ένα παραδεισένιο Σαββατοκύριακο µε την Κλαίρη. Οι εχθροί του γνωρίζουν ότι ο Μάρκος είναι το κλειδί. Έχει, άλλωστε, πολλά τρωτά σηµεία. Επιπρόσθετα, έχει πολλά να χάσει. Ξέρουν πού να τον βρουν και πώς να τον εκβιάσουν. Αντιλαµβάνονται, επίσης, πως είναι µάγος και µέλος της µυστικής εταιρείας που κατέχει αυτό που αναζητούν. Το στοιχείο που αγνοούν είναι ότι ο Μάρκος είναι ο Αφέντης των Ανέµων.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο Αφέντης των Ανέμων
Συγγραφέας: Αποστολία Γκιριτζιώτη
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12.00€
Σελίδες: 162

Ψυχές στον Χρόνο
Sylvia Macray

H Γαλάτεια Άσνε κατάλαβε πως είναι διαφορετική αρκετά νωρίς στη µικρή ζωή της. Κατάλαβε, επίσης, πως εάν ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να κρατάει το στόµα της κλειστό. Να υπακούει. Και ποτέ να µην αφήσει τις δυνάµεις της να φανούν.
Έµαθε να καταπιέζει την πραγµατική της φύση, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα, µε αποτέλεσµα να έρχεται συχνά σε συγκρούσεις µε τη θετή της µητέρα. Η βίαιη συµπεριφορά του αλκοολικού, θετού της πατέρα, την ωθεί καθηµερινά στα άκρα και µοιάζει αδύνατο να συγκρατήσει την οργή της.
Ο φόβος συγκρούεται µε τον θυµό και η ανάγκη της Γαλάτειας για ελευθερία αρχίζει να υπερνικά τη λογική της.
Στα δεκαεφτά της, πια, καλείται να πάρει µια απόφαση:
Να φύγει όσο πιο µακριά γίνεται απο το µέρος που ζει ή να µείνει, µε τον κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι δυνάµεις της.
Όταν, όµως, µπαίνει στη ζωή της ο έρωτας, κάθε κίνδυνος µοιάζει αδιάφορος. Κάθε σχέδιο απόδρασης ξεθωριάζει, αρκεί να βρίσκεται κοντά του.
Τόσο κοντά, που το πάθος, όπως και η φωτιά, µπορεί να την κάψει.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ψυχές στον Χρόνο
Συγγραφέας: Sylvia Macray
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 728