Με περισσή χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι η συγγραφέας μας Κατερίνα Λαγού πήρε το Κρατικό Βραβείο Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό;

Σας παρουσιάζουμε το όγδοο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2020, που θα βρίσκεται στα καταστήματά στις 11 Ιουνίου.
Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ, το δυνατό ντεμπούτο της Annette Hess, που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και κυκλοφορεί σε 20 χώρες. Ξεχωρίζουν επίσης τρεις νέοι τίτλοι στην κατηγορία Business ‒Management ‒ Ηγεσία: ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ και ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, με υλικό από το Harvard Business Review, και Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Pawel Motyl, ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ειδικούς στα θέματα της ηγεσίας, των αποφάσεων και της διαχείρισης ταλέντων και εκδότη του Harvard Business Review στην Πολωνία.

Επίσης κυκλοφορούν τέσσερις νέοι τίτλοι σε αγαπημένες παιδικές σειρές και τρεις στη σειρά LEGO, που θα ενθουσιάσουν τα μικρά παιδιά.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους νέους τίτλους αυτού του εκδοτικού.

Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ

ANNETTE HESS

Στη Γερμανία του 1963, καθώς ξεκινά η δίκη που θα μείνει στην ιστορία ως «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς», μια νεαρή κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με τη σοκαριστική αλήθεια για το παρελθόν της πατρίδας της αλλά και της οικογένειάς της…

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ‒ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΩΡΕΣ!

Τιμή πώλησης: 16,60 €

«Και σε περίπτωση που δεχτείτε, αρχίστε να μαθαίνετε και το αναγκαίο λεξιλόγιο».
«Τι εννοείτε; Στρατιωτική ορολογία;»
«Όλες τις πιθανές λέξεις για το πώς μπορεί κανείς να σκοτώσει έναν άνθρωπο».

Η νεαρή Εύα Μπρουνς ζει μια ανέμελη ζωή στη Φρανκφούρτη του 1963. Ο πόλεμος είναι μια θολή παιδική ανάμνηση, η ταβέρνα του πατέρα της πηγαίνει καλά, και ο Γίργκεν, ο πλούσιος φίλος της, ετοιμάζεται να της κάνει πρόταση γάμου.
Όλα, όμως, ανατρέπονται όταν προσλαμβάνεται ως διερμηνέας σε μια δίκη για εγκλήματα πολέμου, όπου και γνωρίζει τον Ντέιβιντ Μίλερ, έναν μαχητικό και αινιγματικό Καναδό δικηγόρο. Μεταφράζοντας τις καταθέσεις, η Εύα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το τρομερό παρελθόν της πατρίδας της. Και αρχίζει να αναρωτιέται: Γιατί οι δικοί της αντιδρούν τόσο στη συμμετοχή της στη διαδικασία; Γιατί δε μιλούν ποτέ για το τι έκαναν στον πόλεμο;
Καθώς η «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς», όπως θα μείνει στην Ιστορία, συγκλονίζει μια ολόκληρη χώρα, η Εύα δεν μπορεί πια να είναι απλώς η καλή κόρη που ετοιμάζεται να γίνει καλή σύζυγος. Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις έτοιμες αλήθειες και σε αυτό που της λέει η συνείδησή της. Ανάμεσα στη συλλογική λήθη και στην προσωπική ευθύνη – και τελικά, ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ

Η Σίλβια Ντέι, η Νο 1 συγγραφέας-φαινόμενο των New York Times, μας χαρίζει μια συναρπαστική, παθιασμένη ιστορία αγάπης.

BEST SELLER στη Wall Street Journal, τη USA Today, τη Washington Post και στις λίστες του Amazon.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

BEST SELLER στη Wall Street Journal, τη USA Today, τη Washington Post και τις λίστες του Amazon
Η Σίλβια Ντέι, η Νο 1 συγγραφέας-φαινόμενο των New York Times, μας χαρίζει μια πολυαναμενόμενη παθιασμένη ιστορία αγάπης.
Παλιότερα, δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει εδώ. Όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μένω πια σε ένα μέρος που αγαπώ και σε ένα σπίτι που ανακαίνισα, κάνω παρέα με νέους φίλους που λατρεύω, και έχω μια δουλειά που με γεμίζει. Συμφιλιώνομαι με το παρελθόν και βάζω νέα θεμέλια για το μέλλον.
Και μετά μετακομίζει στο διπλανό σπίτι ο Γκάρετ Φροστ.
Είναι ξεροκέφαλος και πολύ τολμηρός, μια οργισμένη δύναμη της φύσης που αναστατώνει τη μετρημένη τάξη της ζωής μου. Αναγνωρίζω τα φαντάσματα που τον στοιχειώνουν, το μαρτύριο που τον βασανίζει. Ο Γκάρετ θα ήταν επικίνδυνος σε κάθε περίπτωση, αλλά πληγωμένος γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος. Φοβάμαι ότι είμαι πολύ εύθραυστη για ν’ αντιμετωπίσω τη θύελλα που μαίνεται εντός του, πολύ ντελικάτη για να αντέξω τον πόνο που τον σφυροκοπά. Όμως αυτός είναι αποφασισμένος… και τόσο δελεαστικός…
Και μερικές φορές η ελπίδα εμφανίζεται ακόμη και στην πιο παγερή ερημιά…
Συγκινητικό και σπαρακτικό, το ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ είναι μια λαμπρή επιστροφή από τη Σίλβια Ντέι, τη συγγραφέα της Νο 1 μπεστ σέλερ σειράς CROSSFIRE, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

 

Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

PAWEL MOTYL

Δεκαέξι κανόνες αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν για πάντα την οπτική σας! Βασισμένος στην ανάλυση μερικών από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην Ιστορία, από την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα μέχρι τη διάσωση της αποστολής Apollo 13, ο Motyl αναλύει τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις και μας δείχνει την έξοδο από τον λαβύρινθο κάθε προβλήματος.

Τιμή πώλησης: 18,80 €


Η επόμενη απόφαση που θα πάρεις μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου!
Κάθε μέρα κάνουμε αμέτρητες επιλογές, αλλά σπάνια καθόμαστε να σκεφτούμε πώς φτάσαμε σε αυτές. Στο βιβλίο αυτό, ο Πάβελ Μότιλ μάς καλεί να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις – και να μάθουμε πώς να το κάνουμε καλύτερα.
Ο Μότιλ εξετάζει σε βάθος τις διαδοχικές αποφάσεις που οδήγησαν σε μερικά από τα πιο δραματικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου: από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας στην τραγωδία στο Έβερεστ το 1996, από τη διάσωση της αποστολής Apollo 13 στην προβληματική συγχώνευση Daimler-Chrysler. Και αποκαλύπτει δεκαέξι κανόνες αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν για πάντα την οπτική μας. Καθώς η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει τον κόσμο μας με ραγδαίο ρυθμό, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με έναν λαβύρινθο αποφάσεων στη δουλειά και τη ζωή μας. Το βιβλίο αυτό μας προσφέρει τη γνώση και τη σοφία που χρειαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με αυτοπεποίθηση, και να βγούμε από τον λαβύρινθο με ευκολία.

HARVARD BUSINESS REVIEW – ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ

BROOK MANVILLERON ASHKENAS

Τιμή πώλησης: 18,80 €


Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες. Οι ειδικοί στη στρατηγική Ron Ashkenas και Brook Manville, παραθέτοντας υλικό από το Harvard Business Review, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη να ξεχωρίσει.

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

Πετάξτε όλες τις λίστες με τα «10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ως ηγέτης». Οι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να αφήσετε το αποτύπωμά σας είναι γνωστοί. Δημιουργήστε ένα όραμα και εμπνεύστε τους άλλους να το ακολουθήσουν. Κάντε δύσκολες επιλογές. Υιοθετήστε την καινοτομία και δείτε απτά αποτελέσματα. Σήμερα, που οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία και η τεχνολογία επιβάλλει νέα οργάνωση, όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο σημαντικά.
Με αυτό το εγχειρίδιο οι ειδικοί στη στρατηγική Ron Ashkenas και Brook Manville, παραθέτοντας υλικό από το Harvard Business Review, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο σε κάθε ηγέτη για να ξεχωρίσει.
Συγκεκριμένα θα βρείτε:
• Παραδείγματα υποδειγματικής άσκησης ηγεσίας από κορυφαίους αναλυτές.
• Μελέτες περιπτώσεων ηγετών όπως ο Jim Wolfensohn στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Paula Kerger στην PBS και ο Darren Walker στο Ίδρυμα Ford.
• Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε έξι βασικές πρακτικές: οικοδόμηση κοινού οράματος, ανάπτυξη στρατηγικής, συνεργασία με τους καταλληλότερους, εστίαση στα αποτελέσματα, καινοτομία για το μέλλον και ηγεσία του εαυτού σας.

HARVARD BUSINESS REVIEW – ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας ως μάνατζερ. Γεμάτο συμβουλές και οδηγίες που προέρχονται από το αρχείο του Harvard Business Review, το εγχειρίδιο αυτό παρέχει τις καλύτερες πρακτικές σε διάφορα θέματα: από την κατανόηση των ισολογισμών της εταιρείας μέχρι τη συναισθηματική νοημοσύνη και την απόκτηση της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων σας.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας ως μάνατζερ. Γεμάτο συμβουλές και οδηγίες που προέρχονται από το αρχείο του Harvard Business Review, το εγχειρίδιο αυτό παρέχει τις καλύτερες πρακτικές σε διάφορα θέματα: από την κατανόηση των ισολογισμών της εταιρείας μέχρι τη συναισθηματική νοημοσύνη και την απόκτηση της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων σας.

Το μοναδικό βιβλίο που θα χρειαστείτε για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας ως μάνατζερ.
Είτε είστε νέοι μάνατζερ είτε θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη επιρροή στον διοικητικό ρόλο που έχετε αναλάβει, σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα σωρό προκλήσεις: μια βιαστική αναφορά, μια παρουσίαση που σας αναθέτει την τελευταία στιγμή ο προϊστάμενός σας ή μια άγνωστη κατάσταση.
Γεμάτο συμβουλές και οδηγίες που προέρχονται από το αρχείο του Harvard Business Review, το εγχειρίδιο αυτό παρέχει τις καλύτερες πρακτικές σε διάφορα θέματα: από την κατανόηση των ισολογισμών της εταιρείας και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε, μέχρι τη συναισθηματική νοημοσύνη και την απόκτηση της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων σας.
Συγκεκριμένα θα βρείτε:
• Καθοδήγηση για τα συνηθισμένα καθήκοντα ενός μάνατζερ.
• Σύντομα κεφάλαια τα οποία μπορείτε να συμβουλευτείτε άμεσα σε περίπτωση κρίσης.
• Αυτοαξιολόγηση.
• Περιεκτικές εξηγήσεις σχετικά με τις πρόσφατες έρευνες και σκέψεις για τις σημαντικές δεξιότητες μάνατζμεντ από ειδικούς του Harvard Business Review, όπως οι Daniel Goleman, Clayton Christensen, John Kotter και Michael Porter.
• Πραγματικές ιστορίες από εν ενεργεία μάνατζερ.
• Συνόψεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου που θα σας επιτρέψουν να υλοποιήσετε ή να κάνετε μια γρήγορη επανάληψη.

Δύο υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία που μεταμορφώνονται σε πίστες για τα κουρδιστά παιχνιδάκια που τα συνοδεύουν.

ΚΟΥΡΔΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΚΟΥΡΔΙΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

Νέοι τίτλοι στην επιτυχημένη σειρά ηχοβιβλίων Mega Ήχοι, με ζωηρή εικονογράφηση και 18 φανταστικούς ήχους της ζούγκλας και της πόλης, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

MEGA ΗΧΟΙ: ΦΑΣΑΡΙΟΖΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Τιμή πώλησης: 14,40 €

MEGA ΗΧΟΙ: ΦΑΣΑΡΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΗ
Τιμή πώλησης: 14,40 €

Νέος τίτλος στην αγαπημένη σειρά βιβλίων Lego® City, με απίθανες δραστηριότητες και πάνω από 500 αυτοκόλλητα.

Τιμή πώλησης: 6,90 €

LEGO CITY: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 LEGO JURASSIC WORLD: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ    

Νέος τίτλος Lego® Jurassic World™, με απίθανη ιστορία, δραστηριότητες και τη συλλεκτική μίνι φιγούρα του φύλακα της ΜΑΚ.

Τιμή πώλησης: 6,90 €

Νέος τίτλος στη σειρά βιβλίων Lego® Harry Potter™, με συναρπαστικές δραστηριότητες και τη συλλεκτική μίνι φιγούρα του Σείριου Μπλακ, που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του Χόγκουαρτς.

Τιμή πώλησης: 6,90 €

LEGO HARRY POTTER: ΜΑΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ