Μπορείς να ξεφύγεις; Μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου σ’ έναν κόσμο γεμάτο θεϊκές αποφάσεις που σε δένουν με δεκάδες κλωστές πεπρωμένου;
Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ Νήματα που ενώνουν της «δικής μας» Κίκας Χατζοπούλου. Πρόκειται για ένα βιβλίο-φαινόμενο που διαβάζεται απνευστί από εφήβους μέχρι ενήλικες, από αναγνώστες της λογοτεχνίας του φανταστικού μέχρι και από ανθρώπους που δεν είχαν ξαναπιάσει στα χέρια τους τέτοια βιβλία σε όλο τον κόσμο.

Η Κίκα Χατζοπούλου ήρθε για να μείνει. Άλλωστε, κατόρθωσε το ακατόρθωτο, το άπιαστο όνειρο των περισσότερων συγγραφέων πριν καλά καλά κλείσει τα τριάντα της χρόνια… Το μυθιστόρημά της THREADS THAT BIND επιλέχθηκε από την Penguin και κυκλοφόρησε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο και στη συνέχεια στη χώρα μας! Μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, μάλιστα, έφτασε στην Αγγλία στο #3 στις λίστες μπεστ σέλερ των Sunday Times.
Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα σε δώδεκα γλώσσες, ενώ η αγγλική έκδοση είναι υποψήφια στα βραβεία Goodreads.

Έχουμε, λοιπόν, πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι με την κυκλοφορία του βιβλίου Νήματα που ενώνουν στα ελληνικά. Τη μετάφραση υπογράφει η Βούλα Αυγουστίνου σε συνεργασία με τη συγγραφέα. Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο Καρδιές που χωρίζουν, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024.

Την καλύτερη σύσταση για το βιβλίο δίνουν οι πρώτες κριτικές αναγνώσεις!

Από το περιοδικό LOCUS:
«Τα Νήματα που ενώνουν είναι μια μοναδική ιστορία φαντασίας με εξαιρετικά στοιχεία κοσμοπλασίας (πόσα θετικά να πω για την πόλη του Αλάντε!), αλλά και μια γνήσια, σχεδόν νουάρ, ιστορία μυστηρίου. Το έγκλημα είναι απλό: κάποιος σκοτώνει ανθρώπους τους όποιους συνδέει ένα κοινό χαρακτηριστικό και η Ιώ (μαζί με τον μοιραίο έρωτά της, τον Εντέι) πρέπει να ανακαλύψει την πηγή αυτής της σύνδεσης. Η Χατζοπούλου αποκαλύπτει σταδιακά τις πολλαπλές όψεις της κοινωνίας των αλλογενών και τις διάφορες δυνάμεις τους, έχοντας στο επίκεντρο τις ικανότητες της μοιραΐδας Ιώς, που της επιτρέπουν να βλέπει τις «κλωστές» των ανθρώπων γύρω της, καθώς και να κόβει αυτές τις κλωστές όταν θέλει. […] Η πρωτότυπη κοσμοπλασία πάντα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, και τα Νήματα που ενώνουν έχουν άφθονη. Τα παιχνίδια εξουσίας στο Αλάντε, μάλιστα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής κριτικής! Κι όμως, είναι το μυστήριο που σε κάνει να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο απ’ τα χέρια σου».

O Mythologist Κωνσταντίνος Λουκόπουλος στο κανάλι του στο YouTube:

Mythologisthttps://www.youtube.com/watch?v=aUnvRVSeH58

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης στο Inside Story:
«Διαβάζοντας τα Νήματα που ενώνουν, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί έχουν μια τόσο επιτυχημένη πορεία. Η συγγραφέας έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό μείγμα όπου η λογοτεχνία του φανταστικού συναντά το νεονουάρ, αλλά και το αισθηματικό νεανικό μυθιστόρημα και το έχει εντάξει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο που θυμίζει μια δυστοπική εκδοχή της Αθήνας – με μερικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα Blade Runner, που, αντί για ρέπλικες, έχει απογόνους των μυθικών πλασμάτων. Πέρα όμως από την εξαιρετική αυτή κατασκευή και την ευρηματική μετάπλαση της ελληνικής μυθολογίας που έχει πετύχει, η Κίκα Χατζοπούλου δε διστάζει να κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο για την εποχή μας, δείχνοντάς μας έναν κόσμο στα όρια της κλιματικής καταστροφής με διαλυμένους θεσμούς, λαϊκιστές πολιτικούς, οργανωμένο έγκλημα και μεγάλη κοινωνική ανισότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες και ειδικά ανάμεσα στις τρεις αδερφές μοιραΐδες –απογόνους των αρχαίων Μοιρών– που βρίσκονται στο επίκεντρο της πλοκής».
Διαβάστε περισσότερα στο blog μας εδώ.

Σε σύνδεση με το Λονδίνο η Κίκα μάς δείχνει τις αγγλικές εκδόσεις του THREADS THAT BIND

Κίκαhttps://www.youtube.com/watch?ref_tim=1702137046&ref_a=104785607&ref_b=1653647&v=RyjVtIswmiQ&feature=youtu.be

Τίτλος πρωτοτύπου:Threads that bind
Συγγραφέας: Κίκα Χατζοπούλου
Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
ISBN: 9786180705096
Σελίδες: 448


Σ’ έναν κόσμο όπου οι θεοί έχουν προ πολλού πεθάνει, μια απόγονος των αρχαίων Μοιρών καλείται να λύσει μια σειρά από απίθανους φόνους προκειμένου να σώσει τις αδελφές της, το αγόρι που είναι η αδελφή ψυχή της και την πόλη της.


Δείτε το Book videohttps://www.youtube.com/watch?v=0WdTJWlC0k0&ref_tim=1702137155&ref_a=104785607&ref_b=1653647

Για να μη χάνετε τα νέα της σειράς, παρακολουθήστε τον ιστότοπο www.patakis.gr/threadsthatbind


Η Κίκα Χατζοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε σε ελληνικό δημόσιο σχολείο και σπούδασε αγγλική φιλολογία. Συνέχισε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη συγγραφή από το Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης και πλέον μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Είναι κόρη του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Χατζόπουλου.

Ακολουθήστε την Κίκα στο Χ (Twitter), στο Instagram και στο TikTok @kikahatzopoulou και περιηγηθείτε στο αποκλειστικό site για το βιβλίο και τη συγγραφέα εδώ: www.patakis.gr/threadsthatbind